Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam997
Toplam Ziyaret1669383

Belediye Düğün salonunda gerçekleştirilen asker kınasının geleneksel hale getirilmesi isteniyor

   Karaisalı’da 94/1 Tertip askere gidecek gençler için düzenlenen toplu asker kınası coşku içinde kutlandı. Karaisalı Belediye düğün salonunda gerçekleşen merasimi düzenleyen ilçe esnaflarından Mehmet Odabaş, Mahmut Durmaz “Bugün burada askerlerimizi, arkadaşlarını, ailelerini bir araya getirip onlara moral vermek için tertip ettiğimiz merasimin amacına ulaşması, gençlerimizin coşku içerisinde unutulmaz bir geçe geçirmeleri bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Bu organizasyona tüm ilçe olarak sahip çıkıp geleneksel hale getirmek istiyoruz” dediler.

 Ak Parti Belediye Başkan adayı Yusuf İyi bir konuşma yaparak, “Analar askere giden evladına kına yakar vatana kurban olsun diye. Kocaya giden kızına kına yakar, kocaya kurban olsun diye, kurban bayramında koça kına yakarlar Allah' a kurban olsun diye. Bu mutlu tablo karşısında gururlandık onurlandık, kendimizi Mehmetçiklerimize, Mehmetçiklerimizi de Allaha emanet ediyorum” deyip askerlere hayırlı teskereler dilerken ailelerine de Allah kavuştursun dileklerinde bulundu.

   ASKERLERE KINA YAKILIRKEN DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

  Toplu şekilde sahneye dizilen asker adaylarının kınaları anneleri ve yakınları tarafından yakılırken etraftaki vatandaşların duygulanıp gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Asker ve asker yakınları Karaisalı lı yerel sanatçı Erol Kuşdemir ve Grup Nazlı tarafından çalınıp söylenen oyun havaları ile gönüllerince eğlendiler. İmaj Kuaför Mehmet Odabaş, Durmaz Cafe Mahmut Durmaz, konuşmalarında Düğün salonu tahsisini yapan belediye başkanımız Babacan Durak a, belediye başkan vekilimiz Ahmet Mahmut Şekerci ye, değerli vakitlerini ayırıp aramıza katılan belediye başkan adaylarımıza, sanatçımız Erol Kuşdemir’e maddi, manevi katkılarını esirgemeyen tüm hemşehrilerimize, davetimize icabet eden tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz dediler.
  Kınada askerler ve diğer gençler doyasıya eğlenirken, yerel sanatçılarımızdan Erol Kuşdemr de sesi ve sazıyla bir konser verdi.

  SİYASİLERİN İLGİSİ YOĞUN OLDU

  Karaisalı Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Mahmut Şekerci, MHP Karaisalı İlçe Başkanı A.sezai Yılmz, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Yusuf İyi, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı İlhan Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı Saadettin Aslan,  Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Hacı Veli Topatan ile askere giden gençlerin yakınlar ve arkadaşları katıldı.

 



1512 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173