Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam178
Toplam Ziyaret1679848

Çalışkan Adana'yı Müslüman Türk Milletine yurtluk yapan ve bu uğurda şehit olanların kabirlerini ziyaretle yola çıktı.3 sembol makamda dua etti seçim startını verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, seçim kampanyasını Ulu Cami’de kıldığı Cuma namazı ve 3 sembol makama yaptığı anlamlı ziyaretlerle başlattı.

Cuma Namazını Ulu Cami’de kılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, daha sonra Ceyhan Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Çukurova İlçe Başkanı İbrahim Kara, Yüreğir İlçe Başkanı Hüseyin Tomlukolcu, Milliyetçi Hareket Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram, Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş ile birlikte Ziyapaşa Parkı’nda bulunan Ramazanoğlu ailesine ait mezarlığa geçti.

 

MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı burada yaptığı konuşmada Seyhan için anlamlı bir seçim startı verdiklerini söyledi. Büyükşehir, Seyhan ve tüm ilçeleri kazanacaklarını ifade eden Kanlı “Seyhan Belediye Başkan adayımız Abdullah Çalışkan’ın bu anlamlı seçim başlangıcının başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum” dedi.

 

VATANIMIZI BUGÜNE TAŞIYANLARI RAHMETLE ANIYORUZ

Ramazanoğlu Beyliğinin mekanında seçim startı verdiklerini anlatan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan “ Neden burayı seçtik Burası Ramazanoğlu Beyliğinin mekanıdır. Ramazanoğlu beyliği Müslüman Türk milletine Adana’yı yurt yapan tarihi bir beyliktir. Onlara selam olsun.  Şu an içinde bulunduğumuz mekanları Ramazanoğlu beyliği yaptırmıştır. Vatanımızı buraya kadar kanlarıyla getiren; Ramazanoğlu ve Osmanlı beylikleri başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyetini kuran tüm paşalarımızın, askerlerimizin,  sivillerimizin şu hedanın hepsini rahmetle anıyoruz” dedi.

 

RAMAZANOĞLU ‘NUN DESTEĞİ

Seçim startını 3 sembol mekanda yapmalarının önemine değinen Çalışkan, Ramazanoğlu Beyliğinin son ferdi olan Orhan Ramazanoğlu’nun da böyle bir seçim startı vermelerinden dolayı onurlandığını kaydetti. Çalışkan “Orhan Ramazanoğlu, bizimle gelecekti. Hastalandığı  için gelemedi. İki gün önce “benim selamlarımı söyleyin” diyerek bizi gözyaşlarıyla uğurladı. Çünkü böyle bir açılış kendilerini onurlandırdı” şeklinde konuştu.

 

PARKIN ALTINDAKİ MEZARLIK

 Ziyapaşa Parkı’nın altında Ramazanoğlu ailesi ve beyliğine ait mezar ve kemiklerin

olduğunu  anımsatan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan şöyle devam etti;

“Şu anda Ulu Cami önünde iki kabir var. Bir tanesi Ramazanoğlu Beyliğinin son ferdi olan Hacı Hasan efendi’dir. Diğeri ise Ziya Paşa’dır. “Ramazanoğlu beyliğinin diğer fertlerinin mezarları nerede” derseniz, ben soruyorum Adanalı hemşerilerime bu mezarlar nerede? Bu mezarlar maalesef Ziya paşa Parkı’nın altında. Daha önceki Belediye Başkanlarından Zahit Akdağ döneminde Ramazanoğlu beylerinin bütün mezarlarının taşları alınarak Seyhan nehrine atıldı. Bu parkın altı, Ramazanoğlu beylerinin, Müslüman Türk milletinin kemikleriyle dolu. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ve diğer ilçe adaylarımızla birlikte Belediyeleri kazandıktan sonra ilk yapacağımız iş bu parkın altındaki mezarları ve kemikleri ortaya çıkarıp burayı tekrar tarihi şahsiyetine büründürmek olacaktır. Buradan size söz veriyorum. Ramazanoğlu beyliğine ondan sonraki tüm atalarımızı ve şehitlerimizi şükranla anıyoruz”

 

ŞEYH CEMİL NARDALI KONAĞI VE YEŞİLOBA ŞEHİTLİĞİNE ZİYARET

Grubun sonraki durağı ise Kurtuluş Savaşı’nın Adana’daki önderlerinden Şeyh Cemil Nardalı’ya ait Cemil Nardalı Konağı oldu. Buradan Şeyh Cemil Nardalı türbesine geçen Çalışkan, Nardalı ve kurtuluş savaşı şehitleri için dua etti.

Akkapı Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneğini de ziyaret eden Çalışkan ve beraberindekiler daha sonra 1909 Ermeni olaylarında şehit olan Adanalıların yattığı Yeşiloba şehitliğine geçti. Burada şehitler anıldı ve dualar edildi.



805 kez okundu

Yorumlar

     20/01/2014 09:17

Abdullah çalışkan abi yiğit düştüğü yerden kalkarmış kutsal topraklar [karaisalı]seni bekliyor biz ataların sözünde ve izindeyiz gelde dedelerin duasını da alıver biz senle gurur duyuyoruz allah yolunu açık etsin
Misafir - furkan

Hesap günü yaklaşıyor.     18/01/2014 13:28

Değerli hemşerimiz Abdullah beye başarılar diliyoruz Allah yar ve yardımcısı olsun. Karaisalı Sadettin başkan Seyhan da bizim Abdullah büyükşehirde Sözlü ile MHP Adana ve Türkiye genelinde tarih yazacak haramzadelerde nal toplayacak ve birgün gelecek başta Tayyip olmak üzere hepsi hesap verecek. Önce kutuların sonra Süriyede ölen günasız insanların hesabı sorulacak.
Misafir - Haşhaşiler.

AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407