Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam437
Toplam Ziyaret1679556

“Gazeteciler önemli bir görev üstleniyor”

 AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan; “Yaşadığı kentte ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri kamuoyuna aktaran, toplumu bilgilendiren, yaşanan olumsuzluklara dikkat çeken gazetecilerimiz,  yorum ve görüşleri ile demokratik ve şeffaf toplumsal yapının güçlenmesinde önemli bir görev üstlenmektedirler” diye konuştu.

‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Milletvekili Fatoş Gürkan, “Günümüzde önemi her geçen gün artmaya devam etmekte olan gazetecilik dünyanın en dinamik ve bir o kadar da önemli mesleklerinden biridir” dedi.

Gürkan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Günümüz dünyasında, teknoloji de ve iletişim araçlarında yaşanan hızlı gelişmelerle birlikte Basın, “Yasama, Yürütme ve Yargı”dan sonra 4. Kuvvet olarak kabul edilmektedir.

Toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görev ve sorumluluğu üstlenen, tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla vatandaşlarımızın gözü kulağı olmaya özen gösteren gazeteci arkadaşlarımız, güçlü ve demokratik bir Türkiye’nin tesisinde de önemli katkıları bulunmaktadır.

Kamuoyunu aydınlatmak, onlara doğruları ulaştırmak amacıyla her türlü olumsuzluklara rağmen ülkemizin ve dünyanın her hangi bir yerinde haber peşinde koşan gazeteciler, kutsal bir görev üstlenmişlerdir.

 Hatta herkesin kaçarak uzaklaştığı bir yere haber alma arzusuyla birçok tehlikeyi göze alarak ulaşmaya çalışan basın mensuplarının yaptığı işi, toplum olarak takdirle karşılıyoruz.

Bu duygularla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor,  tüm basın camiamıza yürütmüş oldukları bu kutsal görevlerinde başarılar diliyorum."



583 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404