Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam814
Toplam Ziyaret1681899

KARALAR: ÖRGÜTLENMEYE KARŞI BİR İKTİDAR TARAFINDAN YÖNETİLİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar Türk-İş 4. Bölge Temsilciliğini Ziyaret ederek Türk-İş’e bağlı sendika başkanları ile bir araya geldi.

 

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Karalar’ı İl Başkanlığı döneminde tanıdığını ve kendisinin, işçiye işçi sınıfına yakın bir isim olduğunu söyledi.

 

ÖRGÜTLENMEYE KARŞI BİR İKTİDAR VAR

 

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ise ülkenin zor günler geçirdiğini ve örgütlenmeye karşı bir iktidar tarafından yönetildiğini savundu. Karalar” gelinen süreçte 12 yıldır ülkeye yöneten AKP İktidarının işçiye ve işçi sınıfına bakış açısı ortadadır. Bugün baktığınız zaman yolsuzluk iddiaları almış başını giderken işçi sınıfının imkanları ortadır. Baktığınız zaman AKP iktidarı örgütlenmeye karşı bir iktidar. 1990’lı yıllardaki sendikalı işçi sayısı ile şimdiki sendikalı işçi sayısı arasında oldukça fazla farklar vardır. Buda AKP İktidarının örgütlenmeye sendikalaşmaya bakış açısını gözler önüne seriyor.”

 

İTHALATA DAYALI EKONOMİ İSTİHDAMI ETKİLİYOR

 

Ülkede ithalata dayalı bir ekonomik anlayış izlediğini belirten Zeydan Karalar, ”İthalata dayılı ekonomik model ülkeyi zor günlere götürüyor. İktidar yaptığımız ihracatı açıklıyor ama ithalatta herhangi bir konuşma olmuyor. Biz ithalat yaparak başka ülkelerin istihdamına ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bakın Türkiye’de her şey üretilebiliyor ama ithalat rakamları da ortada. Buda istihdamı etkiliyor, sendikalı işçi sayısını etkiliyor. Yerelde baktığınız zaman teşvik politikaları da Adana’yı geriye götürmüştür. Adana’daki fabrikalar sökülerek başka illere gitmiştir.”

 

SEYHAN’IN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ YAŞANILABİLİR DEĞİL

 

Seyhan’da belediyecilik anlamında birçok eksiğin olduğunu savunan Karalar,“Çok uzun yıllar Adana’ya çivi çakılmadı tabiri vardır. Bence bu tabir doğrudur. Sokakta dolaşırken Sayın Azim Öztürk’ün akılda kalan bir hizmetini sorduğunuz zaman vatandaş söyleyemiyor. 10 yıl belediye başkanlığı yapacaksınız akılda kalan hiçbir hizmetiniz olmayacak. İşte buda Adana’da ki Seyhan’da ki belediyecilik anlayışını gözler önüne seriyor.”

 

İSTİHDAMA ÇARE KENTSEL DÖNÜŞÜM

 

Kentin en büyük sorunlarından birinde istihdam olduğunu belirten CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, istihdamın inşaat sektörü ile çözülebileceğini belirtti. Karalar “bugün Seyhan’ın büyük bir bölümü kentsel dönüşüme alınmış. Herkes biliyor ki kentin üçte ikisi yaşanabilir gibi değil. TOKİ’nin de tabiri caiz ise cılkı çıktı. Bir şehrin ekonomisini, istihdamını düzeltmenin en iyi yolu inşaattır. Biz biran önce kentsel dönüşüme başlayabilirsek istihdama oldukça fazla katkı sağlarız. Ancak bu kentsel dönüşümde çalışacak müteahhitler Adanalı olacak, çalışan işçiler de Adanalı olacak.



504 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398