Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam448
Toplam Ziyaret1679567

rehabilitasyon sahasına fıstıkçamı, harnup ve defne türlerinde toplam 5 bin fidan öğrencilerle birlikte dikildi. Ayrıca fidanlık müdürlüğü tarafından tören alanına gelenlere ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Adana Çimento Sanayi Türk A.Ş. ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ortak düzenlenen fidan dikim etkinliği, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Çukurova İşletme Şefliği bünyesindeki Küçükçınar Köyü mevkisinde bulunan traslı çimento üretim sahasında yapıldı.

Sahadaki faaliyete 2013 yılında son verilmesiyle birlikte rehabilitasyon projesi gereği saha şirket tarafından yeniden rehabilite edilerek Bölge Müdürlüğüne geri teslim edildi.

Yeniden rehabilitasyonu yapılan sahada fidan dikim töreni düzenlendi.

Törenin açış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, ”Orman Genel Müdürlüğümüz maden sahalarının rehabilitasyonu için bir çalışma başlattı. Bu çalışmalarla maden sahalarının izin süresi bitiminde boş kalmaması, bir tahribat görüntüsü oluşmaması için bir eylem planı hazırlandı. Bizler şu anda rehabilitasyon projesi hazırlanmayan hiçbir maden sahasına izin vermiyoruz. Bu yıl Bölge Müdürlüğümüzde izin süresi biten tüm maden izinlerinin ağaçlandırılmasına hız vereceğiz. Bugün bu çalışmaların ilkini burada başlatıyoruz. Adana Çimento A.Ş. 2005 yılında izin aldığı bu sahada hızla çalışmalarını tamamlamış ve sahayı rehabilite ederek geri teslim etmiştir. Sahanın rehabilitasyonunda ve bu organizasyonda emeği geçen Adana Çimento A.Ş.’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Adana Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel, "Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için üretmesi ve sanayileşmesi gerekiyor. Bunun için üretmeli ve büyümeliyiz, büyürken ve sanayileşirken tabiattan bir şeyler alıyoruz. Çevreye negatif etkilerimiz oluyor. Sorumlu sanayicilik, sürdürülebilir sanayicilik yaptığımız zaman tabiattan aldıklarımızı geri vermek mümkün. Adana Çimento çevreye olan katkısı ve saygısı en yüksek şirketlerden biri olarak son on yılda çevreye yatırımları 24 milyon TL’ye ulaşmış bir şirkettir. Çevreye olan saygımız ve gelecek nesillere örnek olmak adına bu maliyetlere katlanıyoruz. Şirket olarak hedefimiz her yıl 5 bin fidan dikmek ve bugün itibariyle bu rakam 100 bine ulaştı” diye konuştu.

Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da, orman teşkilatının artık köylüye tutanak tutan, ceza kesen sürekli köylüyle karşı karşıya gelen bir teşkilat olmaktan çıktığını ifade ederek, "Orman teşkilatımız köylümüzü nasıl yaşatırız, nasıl güçlendiririz diyen bir teşkilat olmuştur. Ortaköy kredileri kapsamında verdiği dam örtülüğü, güneş enerjisi, süt koyunculuğu, inek, dikenli tel, bozuk orman alanlarında yapılan harnup, ceviz, badem özel ağaçlandırmaları, otlatma planları ile köylüyü birçok konuda desteklemektedir. Maden sahalarının rehabilitasyon süreci de başlatılmıştır. Bu konuda katkılarından ve hassasiyetlerinden dolayı Adana Çimento’ya, Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına, törene katılan geleceğimizin teminatı öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise, ”Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır, orman teşkilatımızda görevini sessiz ve derinden yapmıştır. Daha yeşil bir Adana ve Türkiye için gece gündüz çalışıyor. Bizlerin de görevi dikilene sahip çıkmaktır. Bugün burada madencilik faaliyetleri sonucunda bozulan doğanın tekrar dengesine kavuşması, tekrar yeşile dönüşmesi için yapılan güzel ve örnek bir çalışmayı başlatıyoruz” ifadesini kullandı.

Daha sonra rehabilitasyon sahasına fıstıkçamı, harnup ve defne türlerinde toplam 5 bin fidan öğrencilerle birlikte dikildi. Ayrıca fidanlık müdürlüğü tarafından tören alanına gelenlere ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.



691 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404