Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam723
Toplam Ziyaret1681808

Bakan Çağlayan ve Güler îstifa etti



Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğulları tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in istifası yabancı medya tarafından acil koduyla duyuruldu.  

Türkiye'deki yolsuzluk operasyonunu yakından takip eden dış basın kuruluşları, Bakan Çağlayan ve Güler'in istifasını 'acil' koduyla okuyucularına duyurdu.
BBC Türk Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, oğullarının, hükümeti vuran bir yolsuzluk soruşturması kapsamında suçlanmaları üzerine istifa ettiler.

Reuters: Türkiye'de iki bakan istifalarını sundu. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları hükümeti zor durumda bırakıyordu.AP Türkiye'de, oğulları rüşvet operasyonu sırasında tutuklanan 24 kişi arasında olan Ekonomi BakanıZafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler istifa etti. Başbakan Erdoğan operasyonu dış güçlerin yükselen Türkiye'yi engelleme çabası olarak değerlendirmişti.
AFP Skandalların vurduğu Türk bakanlar istifa etti. 'Kapana kısılan' Bakan Çağlayan ve Güler hükümeti vuran rüşvet operasyonundan sonra görevden ayrıldı. İstifalar Başbakan Erdoğan'ın yurt dışı gezisinden dönüşünü takip eden saatlerde gerçekleşti.

Rusya'nın Sesi: Rusya’nın Sesi, “İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğlu tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlık görevinden istifa etti” derken Çağlayan’ın açıklamasında “Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım” dediğine dikkat çekti

KILIÇDAROĞLUNDAN ILK YORUN

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, isimleri rüşvet ve yolsuzluk skandalı ile anılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in istifaları hakkında konuştu.Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir'de İsmet İnönü'yü anma töreni sonrası gazetecilerin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in istifalarını sorması üzerine kısaca, "İstifalar biraz gecikmiş" demekle yetindi.

İstifalara bir yorum da CHP'li Muharrem İnce'den geldi. İnce, Twitter üzerinden yaptığı ilk yorumda, "Yetmez ama evet" dedi. İnce, bu istifanın hemen ardından gelen Muammer Güler'in istifası için ise"Nihayet varan 2 ! Sıra kimde?" 




822 kez okundu

Yorumlar

FALAŞ FLAŞ FLAŞ FLAŞŞŞŞ     25/12/2013 15:30

Başbakanımız Karaisalıhaber.net sitesini okumuş ve burdaki yorumlardan öyle etkilşenmiş ki küçücük bir ilçede bu kadar eleştiri var ise varın ülke genelini siz düşünün demiş ve ilgili bakanların istifasını istemiş diye bir duyum aldım.Demekki bu ilçede yapılan yorumlar ülke siyasetine yön veriyor derken karından konuşmamış oluyoruz dimi sayın arkadaşlar.
Misafir - İLÇE ANALİZCİSİ

HADİ TAYYEP SIRA SENDE.     25/12/2013 14:32

Erdoğan Bayraktar NTV istifa ederken söyledeği son söz çok önemli. Aslında bu işin aslı bu ben ne yaptıysam RTE onayıyla yaptım diyor. Sırada neyidi belli olmayan Avrupayi bakan ve en son tüm bu işlerin sorumlusu RTE beyin istifasına gelmiştir. Bizi uluslararası, cemaat, israil vs. diyerek bizi kandıramaz. Erdoğan Bayraktar yapılması gerekeni geçte olsa en doğrusunu yaptı. Diğer bakanlarda aynı şekilde milletvekilliğinide bırakmaları gerekir bizler bunu bekliyoruz. TAYYİP bize masal anlatma gereğini yap seni alkışlayalım. Yoksa 30 martta çöküşünüzü hep beraber izleyeceğiz.
Misafir - BİR MİLLET KANDIRILDI.

eder eder merak etme.     25/12/2013 14:29

süha istifa edecekmiş ama gaffar özdemir abimizin işleri olduğu için kırtasiye dükkanı kapalı olduğu için kalem ve parşümen kağıdı bulamamış.Gaffar ÖZDEMİR abimiz dükkanı açarsa istifa eder merak etme.sabret be biraz.
Misafir - barakdağlı halil emmi

ünal ışık istifa etmedin mi daha     25/12/2013 11:23

Açılım,diyarbakırdaki son rezalet,diyarbakırlı Abdullah olayı ve son yolsuzluklardan sonra ünal ışık ve ekibi topluca istifa etmeliydi, halen görevdeler mi acaba?Buna ilaveten yusuf iyi,kemal ışık,ismaill demirkeser,hasan hüseyin kuşçu,maslı Ali, Ali metin,gaffar ozdemir gibi milliyetçiliğinden asla şuphe etmediğimiz Akpli dostlarımız zaman gecirmeden istifa etmelidirler. Ya Mhp ya da Chp saflarına geçmelidirler. Bakalım ilk medeni cesareti kim gösterecek?
Misafir - suha

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398