Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam499
Toplam Ziyaret1668141

"Av. Soner Çetin, bakın Aytaç Durak'ın adaylığı için; "Yeter artık çekil köşene, CHP ile Aytaç Durak arasında doku uyuşmazlığı var" diyor. Olmadı Soner kardeşim hem de hiç olmadı."

OSMAN PALAMUT/Haberci Sitesi yazarı

Siyaset aleminin değişmeyen bir kuralı var; Millete rağmen siyaset yapılmaz. Bu kural dünyanın her yerinde aynı olup, siyaset erbapları kazanma sanatı olan siyaset için yol haritalarının temelini, toplumsal değerlere göre ayarlarlar.

Cumhuriyet Halk Partisi ne hikmetse bu hassasiyete önem vermediği için, yıllardır iktidar yüzünü göremedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan toplumu kucaklama harekatıyla, partinin oy oranında ciddi bir hareketlenme olmadığını ise kimse söyleyemez. Kılıçdaroğlu; İnsan ayrımı yapmadan,  Mezhep ayrımı yapmadan,  Etnik köken ayrımı yapmadan, CHP'de ezberleri bozarak millete bir çağrı yapıp, CHP'nin kapısının herkese açık olduğunu geldiği günden bu yana söylüyor. Doğru da yapıyor çünkü iktidar için başka şansı yok.

 Ama gelin görün ki, CHP içerisinde bulunan belli bir azınlık, Kılıçdaroğlu'nun bu talebinden rahatsız oluyor. Şimdi gelin bunun Adana ayağına şöyle bir bakalım, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Av. Soner Çetin, kim ne derse desin geçen dönem son anda hakkı yenerek, siyaset dünyasında pek görülmeyen bir manevrayla adaylığı askıya alınıp yerine Ümit Özgümüş getirilmişti. Oysa Ümit beyin son anda Soner beyin bertaraf edilerek kendisinin aday gösterilmesini etik olarak kabul etmemesi gerekirdi, bu da ayrı bir tartışma konusu.

 Gelelim asıl meseleye, 2014 Yerel seçimleri için genel merkez henüz adayını açıklamadı ve aday adayları arasında olağanüstü bir çekişmenin olduğunu da bilmeyen kalmadı. İşte bu süreçte hafta sonu birilerine açıklamalarda bulunan Av. Soner Çetin, bakın Aytaç Durak'ın adaylığı için; "Yeter artık çekil köşene, CHP ile Aytaç Durak arasında doku uyuşmazlığı var" diyor. Olmadı Soner kardeşim hem de hiç olmadı. Çok tehlikeli bir laf ettiğinin farkında mısın? Neden mi çok tehlikeli bu laf? AK Partili Mehmet bey, MHP'li Ali bey, Saadet Partili Ahmet bey, Demokrat Partili Fatma hanım'la, CHP arasında bir doku uyuşmazlığı var mı? Yok. Peki, ne olacak şimdi? O zaman doku uyuşmazlığı olan bu insanlar CHP'ye oy vermesin, Bunu söyleyebilir misiniz?  Sizin anlayışınıza ve zihniyetinize göre, CHP'li olmayan vatandaşların doku uyuşmazlığı sebebiyle, CHP'ye oy vermemesi gerekiyor. Veya; "Bu parti CHP'lilerindir ve başkası içeri giremez" diyorsanız, size hayırlı olsun ve sonsuza kadar CHP içerisinde payidar olun. İşte CHP'nin yıllardır iktidar olamamasının temelinde Kılıçdaroğlu gelene kadar bu zihniyet hakimdi.

 Diğer taraftan;  Aytaç Durak'tan neden korkuyorsunuz? Mademki siz CHP'lisiniz ve CHP içerisinde güçlü bir konumunuz var ve CHP'nin dışında ki vatandaşların oyuna da ihtiyacınız yok, o zaman bu telaş ve korku neden? Veya, köy köy, ilçe ilçe gezip dolaşmanızın hikmeti ne? İzah ederseniz memnun oluruz Sayın Çetin. Sonuç olarak; Her fırsatta ve ortamda yaptığınız açıklamalarla haklı olarak, "Bu parti Atatürk'ün partisidir" derken, ortaya koymuş olduğunuz bu görüşle Atatürk'ün partisini CHP'li olmayanlara kapatmış olmuyor musunuz?  Yoksa Atatürk yalnız sizin mi? Varın bunu değerlendirin değerlendirebilirseniz

1013 kez okundu

Yorumlar

     23/12/2013 16:22

süha peki aytaç durakn arsaları ne oldu?onlardan neden bahsetmiyorsun.Menekşe ve süleyman demireldeki arsalar mesela.
Misafir - arsacı cumali

Ya Aytac Durak'ın emekleri     22/12/2013 08:55

Sayın Durak, belediyecilikte yıllarını vermiş bir isim. Kilicdaroglununda dedigi gibi o bir duayendir. Onun secmeni ve emeklerine CHP hazıra konmus olmuyormu? Hic kimse Duaraka bu konuda laf soylememelidir, bilhassa hemşerilerimiz.Ona dsetek olmalıyiz. Belediyede binlerce hemserimiz var. Mustafa Tuncel baskanvekili olur olmaz 50 karaisaliliyi isten çikarmadimi? Ne çabuk unutuyoruz, balık hafızalıyız çünkü.
Misafir - suha

siyaset     21/12/2013 18:27

herkes emek emek çalışırken neden hazıra konmaya çalışıyorlarki bazıları chp de yıllardan buyana gönül veren insanlar varken rüzgar nereden eserse oraya giden insanları chp de istemiyorum açıkkası...
Misafir - misafir misafirğinde

HARAMZADE     21/12/2013 11:21

chp olmadığım için birşey diyemiyorum ama Karaisalılı olarak Aytaç beyin aday yapılmasını ve kazanmasını isterim. Eğer haramzade AKP büyükşehirde kazanırsa büyükşehirde çalışan ne kadar Karaisalılı var ise vay haline sonlarını düşünmek dahi istemiyorum. Bu arada AKP büyükşehir adayının bir tarafı Karaisalıyamı dayanıyormuş, yıllar önce Karaisalıdan Diyarbakır Çermik ilçesinemi göçmüş Apo TORUN dedeleri AKP öyle bir çalışma başlatmış diye duyuyoruz aslı varmıdır acaba. Ya adamlar hem haramzade hemde kendi söylediklerine acaba kendileri inanıyormudur sizce.
Misafir - Karaisalılı İMİŞ diyorlar.

     20/12/2013 12:09

Sayın Osman PALAMUT bey gene sapla samanı karıştırmışsınız.Ya adamlar aylardır sahada mücadele veriyorlar adım adım gezmedik mahalle çalmadık kapı bırakmamışlar.EEEEEE sonuç sen geri çekil biz aday olacagız.Biz bu filmi geçen seçimde de ilçede gördük e olursunuz bize görmediğimiz bir filimlerden bahsediniz.MHP nin ilçe belediye başkan adayı Nevzat ÖZGÜN bey gece başkan adayı olarak sıcak yatagından sabah haberi bile yokken istifa ettirilmiş olarak uyandı.Yerine Babacan DURAK aday yapıldı AYtaç DURAK tarafından.Peki her seçimde biz bu filimleri seyretmek zorundamıyız?Evet bende koyu CHP liyim.Aytaç DURAKı partimde istemiyorum:Kendisini severim ama istemiyorum.Diğer adaylar adam değil mi?Yazık değil mi?
Misafir - Seyhan CHP_seçmeni

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339