Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam448
Toplam Ziyaret1668834

Öğretmenler Günü’ne denk gelen Aşure Günü’nde Kerbela Şehitleri ve Şehit Öğretmenler birlikte anıldı.

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı’nda düzenlenen Aşure Günü’nde Kerbela Şehitleri ve Şehit Öğretmenler birlikte anıldı.

KERBELA VE ADANA’DAKİ KATLİAM

Adana Taşmedreseli Ülkücüler Platformu’nca MHP Adana İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen Aşure Günü’nde, Kerbela Şehitlerinin yanı sıra 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, Adana’nın yakın tarihinde toplu şekilde katledilen ve çok acı bir iz bırakan 6 Ülkücü öğretmen de yad edildi.

YOĞUN İLGİ VARDI

Aşure Günü’ne MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Arslan, MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, MHP Çukurova İlçe Başkanı İbrahim Kara, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayal Emrahoğlu, MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş ile çok sayıda partili katıldı.

TARİH 20 EYLÜL 1979

Adana Taşmedreseli Ülkücüler Platformu Başkanı Sefer Tatlı, etkinliğin başında yaptığı konuşmada, Muharrem ayı içinde bir çok ibretlik ve acı olayların meydana geldiğini, bunlardan birinin de başta Hz. Hüseyin olmak üzere Ehli Beyt’in uğradığı mezalim ve acımasızca şehit edilmeleri hadisesi olduğunu anlattı. 24 Kasım Öğretmenler Günü arifesine denk gelen etkinlikte 20 Eylül 1979 tarihinde Adana Yapı Meslek Lisesi’nde hunharca katledilen 6 Ülkücü şehit öğretmen de unutulmadı.

ÖĞRETMENLER İÇİN DUA

O tarihte topluca katledilen Ahmet Güleç, Davut Korkmaz, Mustafa Karaca, Yılmaz Kızılay, Müslüm Teke, Özcan Doruk isimli öğretmenlerin resimlerinin bulunduğu ve kırmızı karanfillerle süslenen afişin yer aldığı salonda ayrıca 22 Ekim 1978’de öldürülen Adana Ülkü-Bir Derneği Başkanı Ülkücü Şehit Öğretmen Ahmet Tevfik Pampal ve Ankara’da eğitim gördüğü okul binasında işkenceye maruz kaldıktan sonra aşağıya atılarak 23 Kasım 1970’te şehit edilen Dursun Önkuzu için de dualar edildi. Yasin ve aşr-ı şeriflerin okunduğu Aşure Günü’nde ‘Başöğretmen’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerin ruhları da şad edildi. Sefer Tatlı, “Acılarımızı unutmayacağız, geleceğe ise umutla koşacağız. Biz Müslümanlara düşen görev, Yüce Allah’ın ipine sarılmak ve birlik, beraberlik içinde olmaktır” dedi.

MUSTAFA İZGİOĞLU’NUN MESAJI

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da, Aşure Günü’nün ilçe başkanlıklarında da ayrı ayrı düzenlendiğini, milli hassasiyeti üst seviyede olan Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarının dini alanda yaşanan değerlere de sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğini vurguladı. İzgioğlu, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Milletvekili Seyfettin Yılmaz da,  AKP iktidarının ihanet politikalarına tepki gösteren bir konuşma yaptı.



904 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339