Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam570
Toplam Ziyaret1668956

Adana'da diğerlerinin elenip sadece iki ismin bırakıldığı, muhtemelen bunlardan birinin Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı kaydedildi. Bunlar Abdullah Torun ve Abdullah Çalışkan..

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde 8 Büyükşehir Belediye Başkan adayının belli olduğu bugün medyaya yansırken aslında 20 ilin netleştiği ve 20 Kasım Çarşamba günü topluca açıklanacağı ileri sürülüyor.

Bugün İstanbul'da Kadir Topbaş, Ankara'da Melih Gökçek, Kayseri'de Mehmet Özhaseki, İzmir'de Binali Yıldırım, Manisa'da Hüseyin Tanrıverdi, Erzurum'da Recep Akdağ, Şanlıurfa'da Eşref Fakıbaba, Kayseri'de Mehmet Özhaseki isimlerinin kesinleştiği kamuoyuna yansımıştı.

İddiaya göre Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi öncesinde toplanan Üst Komisyon, büyükşehirlerle ilgili değerlendirmelerin büyük kısmını tamamlarken, bazı illerde mevcut başkanlarla yola devam edilmesi görüşünün ağırlık kazandığı vurgulanıyor..

Bir başka iddiaya göre de Belediye Başkan adayı belirlenen Büyükşehir sayısı aslında 20 ve bunların tamamı Çarşamba günü açıklanacak.. Bu adaylar arasında yukarıda adı geçen isimler yer alıyor..

Öte yandan Adana, İçel, Antalya ve Hatay illerinin başkan adayları bu etapta gündeme alınmadı.. Ak Parti kaynakları son derece kritik kabul edilen Akdeniz bölgesi kentlerinin aday belirleme sürecinin Kasım ayı sonuna kadar süreceğini bildirdi..

Adana bazında ise diğerlerinin elenip sadece iki ismin bırakıldığı, muhtemelen bunlardan birinin Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday ı olacağı kaydedildi. Bunlar Abdullah Torun ve Abdullah Çalışkan..

ÖNEMLİ BİR KISIM ELENDİ

Kulislere göre, eski büyükşehirlerden başlayarak yapılan değerlendirmeler ışığında, kamuoyu yoklamaları, performans karneleri, temayül yoklamaları, vekil, akademisyen ve kanaat önderlerinin görüşleriyle raporları da göz önünde tutarak sonuçları değerlendiren Başbakan Erdoğan başkanlığındaki 10 kişilik komisyonun, aday adaylarından önemli bir kısmını elediği kaydedildi.

GÖKÇEK, BABACAN'I SOLLADI

Raporlar ışığında, performansları olumlu bulunan mevcut başkanlardan İstanbul'da Kadir Topbaş, Ankara'da Melih Gökçek, Kayseri'de Mehmet Özhaseki'yle yola devam edilmesi görüşünün ağırlık kazandığı belirtiliyor. Ankara'da, teşkilatın alternatif isim olarak işaret ettiği yöneticilerden İl Başkanı Murat Alparslan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a karşın, Gökçek'in kamuoyu yoklamalarında öne çıkmasının kararda etkili olduğu kaydediliyor.

İZMİR'DE BİNALİ YILDIRIM

İzmir'de ise adaylığa sıcak bakmamasına karşın, aday adayı olmadığı temayülde rakiplerini açık ara geride bırakan ve kamuoyu anketlerinin tamamında da bireysel oy potansiyeliyle dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ismi ön planda görünüyor. Manisa'da Hüseyin Tanrıverdi, Erzurum'da Recep Akdağ, Şanlıurfa'da Eşref Fakıbaba, Kayseri'de Mehmet Özhaseki'nin adaylık ihtimalinin de yüksek olduğu kaydediliyor.



1152 kez okundu

Yorumlar

çocuk hakları günü.     20/11/2013 09:58

bugün çocuk hakları günü.60 yaşını geöen herkes çocuklaştığı için 60 yaşını dolduran herkesin çocuk hakları gününü kutlarım.
Misafir - yaşlı bir çocuk

YOK AĞA YOK     19/11/2013 21:18

DİYARBAKIR REZALETİNDEN SONRA AKP BIRAK KARAİSALILI BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYINI BABAMI ADAY YAPSA OY YOK ARKADAŞ
pusat yılam

AKP,Abdullah'lara kalmışsa geçmiş olsun onlara...     19/11/2013 16:40

Koca Adana'da AKP,ciddi ve iş yapacak birini bulamıorsa bıraksınlar bu işi.Bu sefer Adana'yı MHP alacak.Buraya yazıyorum...
Misafir - Loder

     19/11/2013 16:10

elbette Abdullah Çalişkan olsun tabanı sağlam oy toplar Allah hayırlısını versin
Misafir - karaisalı

TABİ Kİ BİZİM ABDULLAH     19/11/2013 16:07

Sayın Abdullah Çalışkan'ın ünlü sözü vardır:(Benim için 3 kutsal yer vardır,biri Mekke, diğeri Kudüs ve üçüncüsü Karaisalı.) İki Abdullah arasında bir seçim yapılacaksa elbette bizim Abdullah olsun deriz. Çünkü Karaisalılı olsun çamurdan olsun.
Misafir - kafa yoranlar

Biz Toprağımızdan Yanayız     19/11/2013 16:45

Vahit Abi Abdullah'lar çok olunca birbirine karışmış Resimdeki Abdullah Doğru, Yazıda bahsedilen Abdullah TORUN, diğer 3. Abdullah Karaisalılı Çalışkan Abdullah.
Misafir - herhangibirisi

İSMAİL DEMİRKESER      19/11/2013 16:38

İSMAİL DEMİRKESER'İ ARAŞTIRDIM BİRAZ. DİĞER 10 ADAY İÇERİSİNDE EN TUTARLISI OLARAK BUNU GÖRDÜM. ÖNCELİKLE YÜKSEK EĞİTİMLİ. BU BİR ŞANSTIR. İKİNCİSİ SOSYAL BİRİSİ. OTURMASINI, KONUŞMASINI BİLİYOR. ÇEŞİTLİ DERNEKLERDE BAŞKANLIK VE YÖNETİCİLİK YAPIYOR. KARAİSALI PLATFORMUNUN KURUCULARINDAN. GENEL SEKRETERLİK YAPARAK, PLATFORMUN BAŞARISINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİP İKİNCİ KİŞİ. 2 YILDA VERİLEN İFTAR YEMEKLERİNİ, DÜZENLEDİ. AYAK BASMADIĞI KÖY KALMADI. TÜM MUHTARLARI VE KÖYLÜLERİ TANIYOR. ZEYTİN PLATFORMUNUN DA KURUCULARINDAN. KARSİAD BAŞKANLIĞI YAPIYOR. ZENGİN, GÜÇLÜ BİR MÜTEAHHİT. BUGÜNE KADAR YAPTIĞI İŞLERDEN EN KÜÇÜK BİR ŞİKAYET GELMEMİŞ. TAAHHÜTLERİNİ HEP ZAMANINDAN ÖNCE BİTİRMİŞ BİR KİŞİ. DUYUMLARIMIZA GÖRE DE ANKETLERİN BİRİNCİSİDİR. EMİN, SÖZÜNE GÜVENİLİR. KARAİSALI'NIN ŞEHRİ EMİNİ OLACAK TEK KİŞİ. ŞİMDİDEN KUTLUYORUM. YOLUN AÇIK OLSUN DİYORUM.
Misafir - süha

Nasıl fikir ama?     19/11/2013 15:11

isterseniz bu iki kişi de karaisalının meydanına gelsinler ve NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE diye bağırsınlar.Kim daha çok sesli bağırırsa ilçe halkı karar versin kimin başkan adayı olacağına.
Misafir - fikirli bir seçmen

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339