Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi29
Bugün Toplam204
Toplam Ziyaret1679323

Vali Coş'a büyük tepki



Adana'daki 10 Kasım törenleri sırasında Vali Hüseyin Avni Coş vatandaşlar tarafından protesto edildi. Protestolar üzerine öfkeyle makam aracından inen Coş 'Allah belanı versin' diyen bir vatanadaş için 'O gavatı getirin" dedi.
Adana'da Atatürk'ün ölümünün 75. yılı anma törenleri Atatürk Parkı'ndaki anıta çelenk koyma ile başladı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş çelenk koydu. Bu sırada alana gelen vatandaşlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı. Daha sonra saat 09.05'te saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşı okundu. Vali Coş tören bittikten sonra Çukurova Üniversitesi'ndeki törene katılmak üzere alandan ayrılmak istedi. Bu arada bir grup andımızı okudu.
Daha sonra Vali Coş'u gören protestocular "vali istifa" diye slogan attı. Bunun üzerine polis ile protestocular arasında arbede yaşandı. Chp Adana Milletvekili Ümit Özgümüş de polis müdürleri ile tartıştı. Vali Coş, makam aracına binerek olay yerinden uzaklaştı

VALİ’DEN AÇIKLAMA: BEN KAVAT DEMEM

Adana’da 10 Kasım Töreni sırasında yaşananlar hem kentte hem de sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, gergin geçen Atatürk Anıtı’ndaki törende yaşananlar konusunda DHA muhabirinin sorularını yanıtladı ve, “Ben gavat kelimesini kullanmam. Kavas demiş olabilirim” dedi. Bu kelimeyi de ’yürüyen, hizmet eden, gezinen adam’ anlamında söylediğini ve sık kullandığını belirtti.

Sözlüklerde, ’kavas’ kelimesinin 3 ayrı anlamına yer veriliyor. Bunlar, “Elçilik veya konsolosluklarda görev yapan hizmetli”, “Banka, patrikhane, otel vb. yerlerde hizmetli veya koruma görevlisi”, “Elçilik ve konsolosluklarda koruma görevlisi.”

“MİTİNG YERİ Mİ?”

Vali Hüseyin Avni Coş, törende günün anlam ve önemine yakışmayan, tahrik ve provokasyon olduğunu belirterek şunları söyledi: “Orayı bir ayrışma yeri, bir hesaplaşma yeri, bir siyasi arenaya çevirmeye çalışmak en başta Aziz Atatürk’ün hatırasına saygısızlıktır. Bunu yapanları kınıyoruz. 10 Kasım tören yeri miting yeri midir? Sadece belli insanların mı gelmesi lazım? Diğer insanların da oraya gelip de Atatürk’e saygısını sunması yanlış mı oluyor? Günün anlam ve önemine yakışmayan bir tahrik ve provokatif bir faaliyet oldu. Faillerini kınıyoruz. Bu tür etkinlikleri inşallah birlik ve beraberliği sağlamaya yönelik olarak değerlendiririz. İnsanların varsa başka şahıslarla bir hesabı, açıklayacağı bir düşünce, onun yeri ve zamanı Atatürk’ü anma töreni yeri değildir.”

SOSYAL MEDYADA VALİ'YE TEPKİLER SÜRÜYOR



1831 kez okundu

Yorumlar

Devletin mi? Akp nin mi? Valisi ?     10/11/2013 20:52

Akp il başkanına pardon Adana Valisine bu halk az bile tepki gösteriyor. AKP bir an önce bu il başkanını pardon valiyi bir önce görevden almalı yoksa yerel seçimlerde nal toplayacağı gibi bu gidişle genel seçimlerdede nal toplayacak. Bu vali Aydında görev yaparken bir apartmanda asılı dev TÜRK bayrağını emrindeki polislere bazı kesimler rahatsız oluyor diyerek indirten kişidir. Bu sayede AKP gözüne girerek valiliğine devam etmektedir. RTE ağzından çıkanı emir telakki eden kanunlara uyup uymadığını sorgulama gereği bile duymayan bu şahıs önümüzdeki günlerde daha iyi yerlerde ve hatta genel seçimlerden AKP milletvekili olarak görürsek şaşırmayalım. AKP ve icraatlarının sonucudur bu ve bunun gibi kişiler.
Misafir - Karaisalılı

...avat ne demektir     10/11/2013 16:32

Malum sektorunde komisyonculuk gorevini yapanlara ...avat denirmis.Soz cok elim ve uzucu.
Misafir - kavas

AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613