Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam856
Toplam Ziyaret1686289

Ajans 01'in haberine göre,Aytaç Durak önümüzdeki hafta CHP'ye katılıyor...

2014 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan adaylarının kimler olduğu da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi(PM) geçtiğimiz hafta sonu yaptığı toplantının ardından Adana’da 4 ilçe adayının ismini kamuoyu ile paylaştı.

Bu bağlamda gözler merkez ilçeler ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına gösterilecek isimlere çevrildi. İçişleri bakanlığı kararı ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Aytaç Durak isimi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile anılmaya devam ederken son yaşanan gelişme “Aytaç Durak CHP’de” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayını belirleme sürecinde olan CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, bir dizi görüşmeler yapmak üzere 7 Kasım’da Adana’ya geliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirlemesinin son aşamasında, partideki sağ kolunu Adana’ya görevlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in Adana’da aday adayları ve il örgütü ile görüşerek, “Kazanacak adayla yola çıkacağız” diyerek, parti içindeki muhalefeti sonlandırmak için bu ziyareti gerçekleştireceği öğrenildi. CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın bugün Adana’da olması ve arkasından Adnan Keskin’in partiyi tek çatı altında tutma ziyaretinden sonra, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın adaylığının 9 Kasım’da parti rozeti takacağı ve ardından da adaylığının açıklanacağı belirtildi.

CHP Genel Merkezi’nde bugün yaşanan aday adaylığı yoğunluğunun ise, partinin etkin isimlerinden, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun alacağı karara saygılı olmaları ve itirazda bulunmamaları isteneceği bildirildi. Durak’ın adaylığına itiraz eden milletvekillerinin ise önce Adnan Keskin ardından da Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacak görüşmeyle sonlandırılması bekleniyor. Kulislerde konuşulan bilgi ve iddialara göre CHP Genel Merkezi haftanın ilk günü il başkanı Orhan Sümer ve adaylığı olması muhtemel 2 isimi Ankara’ya çağırdı. İddiaya göre bu isimlere aday gösterilmeyeceği tebliğ edildi. Aday adaylarından anlayış beklenmesi istenirken Aytaç Durak’ın aday gösterileceği ve destek çıkılması talebinde bulunulduğu öğrenildi. Bu iddialar kulislerde sıkça konuşulurken konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Adayı sorunun büyük ölçüde çözen ve Mustafa Sarıgül’ün partiye katılmasını sağlaya Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin’in Durak’la görüştüğü ve anlaşılmaya varıldığı konuşuldu. Aytaç Durak’a parti rozetinin önümüzdeki hafta takılacağı da iddialar arasında…



1112 kez okundu

Yorumlar

Boğaz boğum boğum     08/11/2013 10:51

Söylediyse söylerken latife yapmış olmalı öyle olsa bile bunun şakası ble olmaz.Söylediği iddia edilen cümlede camii neresi oluyor veya neresi kast ediliyor Kilise neresi ? Karşındaki insan sevsen de sevmesen de müslüman ve hacı da.Hani müslüman müslümanın kardeşiydi.Bir müslümana hırıtiyan demek günah mı sevab mı.?Bir de yorumcunun biri hırsına yenik düşüp bu sözü oraya buraya asalım diyor.Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde manevi değerlerimize uymayan sözleri sarf ederek boşuna sol tarafımızdaki meleğe hanemize yazı yazdırmayalım.
Misafir - öziş

neden genç birisi olmuyor     07/11/2013 11:37

yaver kardeş yaşlı kurt çok yorgun biliyor musun.nedne genç birisi olsun demiyorsun da yaşlı yorgun urt olsun diyorsun.neden genç birisinin elini tutsn demiyorsun .neden.
Misafir - cemal erdoğdu

olmaz olsun böyhle siyaset     07/11/2013 11:01

küçücük karaisalıda yüzbin tane fırıldak iş dönüyor.döner fırıldak işlerin hepsinde de birileri koltugunu koruma sevdasında.yazıklar olsun.böye siyaset ollmaz olsun
Misafir - ilçe sevdalısı

camide yaşayıp kilisede ölmesin.     07/11/2013 08:26

ak parti adana il başkanı ziyaettin yağcı aytaç durak için demiş ki " camide yaşayıp kilisede ölmesin " demiş.bu sözü de belediyenin girişine asmak gerekir herkese ders olsun.
Misafir - genç imam muhittin

Kime oy vereim o zamanne çok burun kıvırıyorsunuz?     06/11/2013 23:19

Adanalı olmayan Çelikcan,Bilici başkan olacağına 80 yaşındaki yaşlı kurt Aytaç Durak başkan olsun.Onu beğenme,bunu beğenme kime rey vereceğiz beyler?Adanalı'yı Adana doğumlu bri yönetsin.Ön şart bu olsun.Karaisalı'da ve Adana'da AKP seçimi almasın da isterse İşçi Partili olsun fark etmez.BDP dışında hepsi bundan iyi olur.Rabia ve Esma severler Mısır'a...
Misafir - Yaver

DUYMADIYSANIZ DUYUN     06/11/2013 17:58

SN. İLÇE BELEDİYE BAŞKANIDA C H P ADAYI HANIM AĞADAN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİNİ KENDİSİNİN ADAY OLACAĞINI SÖYLEMİŞ. ŞAKA ZANNETMEYİN GERÇEK
Misafir - BENDE YAZMADAN GEÇEMEDİM

gene heykel meselesi.     06/11/2013 16:08

bu ilçede günay yücenin heykeli dikilsin dediğimizde bize kızanlar lütfen kızmasınlar.45 yaşındaki günay yüce abimize 4 ay önce chp ilçe belediye başkanlığı adaylıgı teklif ediyor ve abimiz ben halkımın hizmetkarıyım belediye bgaşkanı olmak şart değil değil dedi mi dedi.peki 80 yaşındaki aytaç bey ne yapıyor chp ye kapıdan giremezse bacadan girerim diye hesap kitap yapıyor.vallahi hiçkimse kusura bakmasın bu günay yüce nin heykeli dikilsin belediyenin girişine.yaptığı tüm siyasilerer örnek olsun.
Misafir - genç GÜVENÇ liler lobisi

yaş 80 başkan olmak istiyorum.     06/11/2013 15:11

60 yaşına gelenlere siyaseti yasaklayacaksın bence.bu ne ya adam 80 yaşına merdiven dayamış eli titremekten kalem tutamıyor.eee neeeeee ben başkan olacam.neden?çünkü makamı seviyorum koltugu seviyorum.
Misafir - kemal ögüt

sen ne tatlı şeysin koltuk     06/11/2013 15:28

aaah ahhhh ahh koltuk sen nelere kadirsin.sana bir oturan neden ölene kadar kalkmak isteemiyor.bu kadar mı tatlsın be koltuk.
Misafir - o.durmaz

gene cacık meselesi     06/11/2013 15:50

chp den ne cacık olur nede salata.hiçbir halt olmaz.
Misafir - lokantacı cuma

     06/11/2013 14:18

karaisalıda hiçbir CHP li aytaç duraka asla oy vermez.gider AK PARTİ ye verir gene de aytaç durakı kurtarmak için CHP ye oy vermez.
Misafir - üç-beş CHP li

     06/11/2013 11:22

yemin ediyorum ki sıktınız artık ya.yeter ya yeter.milletin derdi aytaç durak sıcak koltugunda otursun değildir.aş iş derdi var.milletin binlerce sornu var iken ayta durak mı bu milletin sorunu kardeşim ya gerçekten çok sıkıldık artık.
Misafir - çatalanlı osman

soner çeti adayımızdır.     06/11/2013 11:48

adana ve karaisalı soner çetinle tarih yazacak dedikçe sizler hala aytaç durak mı diyorsunuz?
Misafir - chp li gençler

bu halk sizi sever ama size oy vermez artık.     06/11/2013 10:44

Sayın Aytaç Bey yılladır her seçimde size çalışmış ve size oy vermiş seçmen olarak size söyleyeceklerim var.Adaylığınız olursa şayet hayırlı olsun.Lakin bu halk size çok kırgın.AK PARTİ sizi görevden aldığında acilen istifa edecektiniz v e derhal yeni bir seçime girecektiniz.Bu ilçeyi ve Adanayı 25 yıl çantanızı taşıyan vekil zihniye el açtırtmayacaktınız.belediyeciliğin a sını bilmeyen zihniye bu ilçe muhtaç olmayacaktı.malesef ileriyi göremediniz.istifa etseydiniz daha fazla farkla seçimi alırdınız.Şimdi ise bu hal size çok kırgın oy vermez.Sizi sever değer verir ama gene de vermez.bunu sakın aklınızdan çıkarmayınız başkanım.
Misafir - çömelekli bir dost

CHP KAPISINA KİLİT VURMALI ARTIK.     06/11/2013 10:31

ATATÜRKÜN KURDUĞU PARTİ OLAN PARTİMİZ CHP ŞAYET KENDİ İÇİNDEN ADAM GİBİ BİR ADAY ÇIKARTAMIYORSA VE 80 YAŞINDAKİ AYTAÇ DURAK BEYDEN MEDET UMUYLRSA BU CHP KAPISINA KİLİT VURMALI BENCE.KENDİ KENDİSİNİ FESH ETMELİ BENCE.
Misafir - SEYHAN CHP SEÇMENİ

     06/11/2013 09:37

BU CHP BİTMİŞ.
Misafir - CHP SEÇMENİ

son durak chp mi?     06/11/2013 09:11

her dönemde kapısını çalmadığın parti kalmadı sayın aytaç durak son durak CHP mi şimdi de?
Misafir - ak_seçmen

     06/11/2013 09:09

aytaç durak pariye gelirse binlerce chp li partiden istifa edecektir uyarmadı demeyin.
Misafir - chp seçmeni

     06/11/2013 08:41

yakışır gelecek seçimdede bdp den aday olur artık.
Misafir - mustafa

     06/11/2013 08:59

al sana asparagas bir haber chp aytaç durak gündemimizde yok dedikçe,aytaç durak paritye gelirse istifa ederim diyen milletvekilleri olduğu sürece nasıl chp den aday olacak merak ediyorum doğrusu.
Misafir - O.GÖÇER

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382