Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam312
Toplam Ziyaret1667954

Gündem Adana Sitesinde gazeteci Ömer Üney'in yazısı:

durakGeçirdiği soruşturmalar nedeniyle görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç  Durak, MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Hüseyin Sözlü’de karar kılmasının ardından yeniden sahneye çıktı.
Çeşitli basın yayın organlarında adı CHP ile anılan Aytaç Durak, Hüseyin Sözlü’nün ismi açıklanmadan önce bir televizyon kanalında katıldığı programda kendisini MHP’li hissettiğini açıklamasına rağmen bu kez farklı bir pencere açtı.

Adanalılar’ın anketörler aracılığıyla kapısını çalmaya hazırlanan Aytaç Durak’ın CHP tabanının kendisini istediğine yönelik söylemleri CHP’den aday olabileceği ihtimallerini de günyüzüne çıkardı.
Adanalılar’a cep telefonu mesajıyla yeniden aday olacağını açıklayan Durak, inadından ve eski tavrından da vazgeçmediğini gözler önüne serdi. Önceki seçimlerde de bir partiden aday olmadan önce kafa karıştıran Durak, 30 Mart 2014’te yapılacak seçimlere 6 ay kala yine Adana gündemini kendi üzerine yoğunlaştırmayı başardı.
CHP’de bazı isimlerin Durak’ın adaylığı için kulis çalışması yaptığı iddiaları sert sözlerle yalanlanırken Durak’ın “CHP tabanı bana sıcak bakıyor” sözleri suları iyice bulanıklaştırıyor.
Durak’ın Adanalılar’a gönderdiği mesajın içeriği ise şöyle: “Değerli hemşerim. Yine size danışıyorum. Beni tekrar seçmenizi hazmedemeyen siyasilerin seçmen iradenizi yok ettikleri gibi, bana da neler yaptıklarını biliyorsunuz. Bu haksızlığın hesabını sandıkta beraber soralım diyorsanız, adaylığımı bağımsız mı veya bir partiden mi size danışacağım. Anketçiler kapınızı çalacak. Saygıyla.”

Adana siyasetine yön verenler ve Aytaç Durak’ı iyi tanıyan çevreler, kurt politikacının bağımsız aday olmayacağını ve bir partinin adayı olarak seçimlere gireceğini savunuyor. AKP’nin kapılarını kapattığı, MHP’nin de Hüseyin Sözlü’yü aday olarak benimsediği göz önüne alınırsa Durak’ın CHP ile sıcak temas halinde olduğu ya da olacağı neredeyse kesinlik kazanıyor.
Siyasette son durağının CHP olabileceği kaydedilen Aytaç Durak’ın ANAP, DYP, AKP ve MHP’den sonra CHP’nin adayı olarak seçimlere girerek yeniden belediye başkanlık koltuğuna oturup oturmayacağı da merak konusu olmaya başladı.
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın CHP’nin adayı olarak seçimlere girmesi halinde istifa edeceğini söyleyen ve önceki seçimde Aytaç Durak’tan belediye başkanlığını kapmaya çalışan ve bu uğurda Durak’ı çok sert sözlerle eleştiren CHP milletvekili Ümit Özgümüş’ün Aytaç Durak’ın CHP flörtü ile ilgili tavrı da merak edilen bir diğer konu olarak hafızalara kazınıyor.



1280 kez okundu

Yorumlar

ABD TAPONLUĞU     29/09/2013 22:42

ABD gönder parayı istikrar de Kürtlerle komşu olacaktık o yüzden el kaide ile komşu olduk "hayaldi gerçek oldu" de.
Misafir - El Kalp

karşında dünya lideri var.     29/09/2013 19:19

sevgili ve kahraman gönmlü tertemiz olan adanalı ve karaisaılılar sizler sanıyormusunuz ki aytaç durak aday olacak.aytaç durak aday olacağım diye ak partiye gözdağı vermeye çalışıyor aklınca ak parti gelip aytaç duraka yalvaracak aday olma diye.aytaç durak beyde soruşturmalar ve devam eden davalarım bitsin diyecek.ve kendisini kurtaracak.gene hinlik ve cinlik peşinde.ama ak parti bütün bunlara papuç bırakırmı sizce..sizlerin sırtından kendisini aklamaya çalışıyor.ama yemezler başkan yemezler.Krşında tansu çiller yada mesut yılmaz yok.dünya lideri TAYYİP ERDOĞAN var.kül yutmaz bu kez.
Misafir - AK_DELEGE

     29/09/2013 19:40

ilçe halkı kararını vermiştir.hüseyin sözlü demiştir.
Misafir - MHP Lİ GENÇLİK

AKKART     29/09/2013 19:38

AKP, abd be israil kardeşleri gibi, yazara, sanatçıya, kimi azınlıklara ve kadına düşmandır, eleştiriye tahammülsüzdür.Artık Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitiyor.
Misafir - Süleyman Dede

     29/09/2013 15:53

sayın başkanın alacağı oyu size söyleyim.gildirliden alır,çukurçömelekten alır,ilçeden de ali yağcı ile ayfer bebek verir.Ahmet şekerci ise hüseyin sözlüye mi verir kime verir artık bilemem.üç beş oy da emelcikten alır toplam 2 bini ya bulur ya bulmaz.tabanı bu kadar işte.
Misafir - Aktaş lobisi

     29/09/2013 15:52

Rahmetli Ecevitin son günlerini hatırlayan var mı?ALtı bağlanırdı ama gene de başbakanlık koltugunu çok seviyorum o koltuğu bırakmam derdi hatırladınız mı?Sanırm lafın gerisini siz anladınız.O koltuk öyle bişe bir oturan bir daha kalkmak istemez.
Misafir - Çakallı LObisi

     29/09/2013 15:17

makam koltuk hırsı sen nelere kadirsin.
Misafir - OSMAN EREN

     29/09/2013 15:05

ilçede adaymız Mustafa ASLAN adanada ise üseyin SÖZLÜ dür.Aytaç DURAK devri açlmamak üzere kapanmıştır.Aytaç Bey ve babacan DURAK hiçbir zaman ne ülkücü olmuşlardır ne de sosyal demokrat olmuşladır.Onlar sadece ve sadece ceplerini menfaatlerini düşünen her devrin adamı olmuşladır.Ülkücü camiadan ve sosyal demokrat camiadan elerini çeksinler artık.İLçeyi ve adanayı rahat bıraksınlar.İLçede herşeyi bitirdiler.Adana zaten yaşanmaz şehir oldu.
Misafir - İlçe genç ülkücüleri

KIRMIZI KART     29/09/2013 11:09

Sayın Başkanım Aytaç Bey Başbakanımız için dünya lideri Recep Tayyip ERDOĞAN için göbeğinden atıyorsa seçime karşıma sne çık diye efeleniyordun.Hadi o zaman seninde göbeğinden atıyorsa hiç bir partinin gölgesine sıgınma ve bağımsz aday ol.Aday ol ki bu adana halkı sana boyunun kaç oldugunu söylesin.Bağımsız aday olamazsın.Çünkü tabanın yok.Çünkü sen elini cebine atmazsın.Farzet ki (ki mümkün değil) seçimi kazandın ertesi günü değil seçimi kazandığın gün AK PARTİ seni soruşturmanın selameti açısından görevden alır.Bu ilçe halkı ve adanalı artık bilinçli.sana adanadan kocaman bir kırmzı kart
Misafir - HAKEM OSMAN

Bir ALLAHIN kulu yok mu ya.     29/09/2013 11:37

karaisalı halkı aytaç durak beye kırmızı kartı göstermiş bulunmaktadır.Kzıldağda tüm ülkücüler Hüseyin SÖZLÜ demişlerdir.AYtaç DUrak ise ateşe yürümektedir.ALlahını kitabını seven söylesin bu adamın hiç mi seveni yok kendisini uayaracak.Kendisi 80 yaşına geldiği için bazı şeyleri idrak edemeyebilir.Ama yakınları sevenler yada dostları hiç mi yok bu adamı uyaracak.AKlını başına al diyecek hiç mi kimse yok.Yoksa AK parti aklını başından alır diyecek bir ALLAHIN kulu yokmu koca Adanada.
Misafir - gerçek dost

AYTAÇ DURAK     29/09/2013 10:28

Karma ekonomi gibi hem İslamcı hem Laik anlayış olmaz.Hangi iktidar din sömürüsüne sığınmışsa mutlaka yıkılmıştır.AKP TAKİYESİ bitiyor Müslüman net olur.ERBAKAN HOCA netti çıkarı için taviz veren müslüman,tam müslüman olmaz.
Misafir - Selampınarlı

     28/09/2013 21:06

Adanada Aytaç DURAK devri kapandı.BUnu Adanada ve İlçede herkes biliyor ama hiçkimse 80 yaşına merdiven dayayan birisinin yüzüne karşı söylemek ayıp olur diye söyleyemiyor.Babacan DURAK ve Ahmet ŞEKERCİ ve Ağır abi Rifat Bey dahi biliyor ama söyleyemiyor.ÇÜnkü öyle olmasa Kızıldağda Hüseyin SÖZLÜ^yü baş köşeye oturtup elini havaya kaldırmazlardı.Bizlerde ilçe ülkücüleri olarak adayımız Hseyin SÖZLÜ diyoruz.Onu destekleyeceğiz.
Misafir - ilçe ülkücüleri

     28/09/2013 21:39

ABBAS YOLCUDUR BAĞLASAN DURMAZ ARTIK.ADAYIMIZ HÜSEYİN SÖZLÜ SEN TRENİ KAÇIRDIN BE YİĞİDİM.BU DÖNEM GEÇTİ ARTIK ÖBÜR DÖNEME HAZIRLAN BAŞKANIM.
Misafir - CEYHANLI SEÇMEN

ateşe yürüyor bu adam.     28/09/2013 20:09

birisi ne olursun bu aytaç beyi lütfen uyarsın.adım adım kendini ateşe atıyor ve farkında değil.
Misafir - gerçek uyarıcı

Mizan Günü Geliyor     28/09/2013 19:21

7’den 70’e herkesin sevgisini kazanan belediye başkanı Başkan Aytaç Durak'ı yıpratmak için bir çok spekülatif açıklamalar gündeme düşürülüyor. Zaman birlik, beraberlik zamanıdır. Her Karaisalı yakından takip etmelidir. Verdiği direktifler, gösterdiği hedefler son derece önem arz etmektedir. Herkes elini taşın altına koymak zorundadır. Ortadoğuyu kana bulatan dedikodu ve tefrika ile vakit geçirenleri bu millet affetmeyecektir.
Misafir - Boran Mustafa

TÜM GERÇEKLER BURADA.     28/09/2013 17:57

AYTAÇ DURAK BEYİN GERÇEK YÜZÜNÜ ÖPRENMEK İSTEYENLER.ADANAHABER.NET SİTESİNDEKİ GAZATECİ ABİMİZ ALİ BADEMCİ NİN YAZISI OLAN AH ŞU AYTAÇ DURAK YAZISINI OKUSUNLAR LÜTFEN.
Misafir - fuat

     28/09/2013 17:59

chp ye adım attığı takdirde 60 yıllık kökten chp li aileden gelen bir seçmen olarak chp den tüm ailece isfita edeceğiz.AK PARTİ ye geçeceğiz.Tüm partieri kaırıştırdı.Bizi partimizi de karıştırmasına gönlüm razı olmaz.Katlanamam.
Misafir - chp l

ALLAHIM SANA SIĞINIYORUM..     28/09/2013 17:51

CANIM ALLAHIM GÜZEL ALLAHIM NE OLURSUN BENİMDE GÖZÜDE MAKAM MEVKİ VE KLTUK HIRSI OLMASIN ARABBBİ.MAKAM MEVKİ HIRSINDAN SANA SIĞINIRIM.NE OLURSUN BANA DOĞRU YOLU GÖSTER ALLAHIM.
Misafir - İİMANLI SEÇMENLER ADINA

tek yol BDP kalıyor.     28/09/2013 16:00

ak partiden kovuldu.mhp içeri girişini yasakladı.chp ise özgümüş ve gerçek chp liler o gelirse isfifa ederiz diyorlar.geriye bir tek BDP kalıyor halkların kardeşliği adına gider mi gider BDP ye.
Misafir - salbaşlı kemal

     28/09/2013 15:23

kardeşim bu ilçenin sorunu işsizliktir,turşu zaanı gelmiştir turşudur,salça zamnaı gelmiş salçadır,bulgur zamanı gelmiş bulgurdur,pekmez zamanı gelmiş pekmezdir.okullar açılmış çocuklar defter kitap ister.çocuklar okula gidecek harçlık ister.ilçenin tek derdi aytaç durak değildir.asla da olmayacaktır.
Misafir - ilçe merkezden

     28/09/2013 14:03

bu bir aytaç durak ne yapsa yeridir......................
Misafir - bypipo

     28/09/2013 13:32

BU İLÇE KARARINI VERMİŞTER.HÜSEYİN SÖZLÜ ADAYIMIZDIR.BABACAN DURAK VE AHMET ŞEKERCİ KIZILDAĞDA ELİNİ HAVAYA KALDIRMADI MI?ÖLESİYE HÜSEYİN SÖZLÜ BEYİN YANINDAYIZ.ASLA BAŞKASINA OY VERMEYİZ.
Misafir - GEnç üLKÜCÜLER

     28/09/2013 13:05

YA YETER YETER ARTIK NE OLURSUN YETER ADANALININ VE KARAİSALININ TEK DERDİ SEN DEĞLSİN.NEDİR BU HIRS NEDİR BU SEVDA ANLAMIYORUZ.AK PARTİ İLE UĞRAŞMAYI BIRAK.ONLAR SENİN YAŞINA SAYGI GÖSTERİP SENLE UĞRAŞMIYORLAR.YOKSA KÜRÇÜLERİ Mİ ÖZLEDİN DERLER SANA SONRA UYARMADI DEME.KOYACAKCAN KENDİNE GÜVENİYORSAN ÇIK ORTAYA YİĞİTLER GİBİ BAĞIMSIZ ADAYIM DE.
Misafir - m.öztürk

kimse yok mu?     28/09/2013 13:22

Sevgili dostlarım defalarca yazıldı tekrar tekrar yazmanın anlamı yok lakin bir dost olarak son kez görevimi yapacağım.Bu Aytaç DURAK beyin hiç mi yakınları dostları ve sevenleri yok?Kendisine başkanım artık yaşın kemale erdi diyecek.Başkanım kendini 20 yaşında gibi görmeyi bırak diyecek.Başkanım artık emekliye ayrıl trunları gezdir doşaltır diyecek,başkanm cami yaptır huzurevi yada okul yaptır kendini hayır işlerine ver diyecek.Başkanım kefenin cebi yok diyecek.Başkanım rahmetli Sabancı dahi bir kuruş servetini öbür dünyaya götüremedi diyecek.Aklını başına al AK PARTİ her partiye benzemez adamın aklını da donunu da alır diyecek.AK PARTİ ye kafayı taktın o sana bir takarsa KÜRÇÜLERDE nefes alırsın diyecek hiç mi seveni yok.Artık ne olursunuz Aytaç DURAK beye gaz vermeyi bırakn gerçekleri anlatın.DÜnya ve ADANA eski adana değil.AKıllı ol diyecek bir ALLAHIN kulu ve seveni yok mu etrafında.Seni bu halk seviyorken son oktayı koy evinde yaylanda dinlen diyecek kimse yok mu?
Misafir - gerçek dost

     28/09/2013 13:10

ya ne farkeder ki CHP olmazsa BDP olur.yeterki aytaç baba o sıcak koltuga otursun hırslar ihtirasları bir adımı nasıl bitirirse aytaç durakın da bitmek tükenmek bilmeyen hırsları koltuk sevdası kendisini bitirecek sonunda.
Misafir - a.genç

YARIM KALAN HESAP     28/09/2013 10:29

Oysa bu tezgahı başlatanlar cadı kazancılar deliliydi.Yani gladyo ADANA'yı ortadan ikiye bölecek tarihin bu en önemli davasına daha baştan yanlışlarla kıra döke elini yüzüne bulaştıra bulaştıra tezgahının izini acemice her yere bırakan büyük affedilmez gaf'larla girdiler.KARAİSALI GEÇİLMEZ SEL GİDER KUMU KALIR.GÜN GELİR AKP NİN ESAMESİ KALMAZ.KARAİSALI ORTAK PAYDAMIZ KALIR.
Misafir - KARAİSALI RUHU

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436