Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam896
Toplam Ziyaret1686329

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, hiçbir hükümetten gerekli desteği göremediklerini açıkladı

TÜYAP ve ÇUFAŞ A.Ş: tarafından Adana'da 7. Mobilya Fuarının açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılımıyla bugün saat 12.00'de açılıyor. Pazar gününe kadar açık kalacak fuara 100 katılımcı firma stant açarken 50 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

ESNAFLAR, FUAR ÖNCESİNDE DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI.

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, toplantıda yaptığı konuşmada, teşviklerin yetersizliğine dikkat çekti. Ercan, TÜYAP’ın Federasyon üyelerinin ulaşım ve konaklama gereksinimleri ile ilgili katkılarındaki sıkıntılara değinerek, “ Gerekli desteğin sağlanmaması durumunda önümüzdeki yıl, fuara katılmama yönünde bağlayıcı karar alacağız” dedi.

Bugün açılacak olan Adana Mobilya Dekorasyon Fuarı 2013 öncesinde, esnaflar durum değerlendirmesi yaptı. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı.

Toplantıya, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Başkanı Yalçın Avcı, Federasyon yönetim Kurulu üyeleri ve çeşitli illerde faaliyet gösteren Oda başkanları katıldı. Toplantının, Ahilik haftası etkinliklerine denk gelmesi nedeniyle katılımın düşük olmasına rağmen yapılan görüşmeler ve alınan prensip kararlarının verimli sonuçlar sağladığı belirtildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan,sektörün içerisinde bulunduğu genel durum hakkında bir değerlendirme yaptı. Son yıllardaki gelişmelerin sektörü olumsuz etkilediğini anlatan Ercan, şöyle konuştu :

“ Esnaf ve sanatkarlarımız çok sıkıntılı. Bunda Emperyalizmin katkısı var. Esnaflarımızın sıkıntısı büyük. Özellikle son siyasi gelişmeler sonrasında yakın komşularımızla ihracat çalışmalarımız sıfıra indi. Şimdi biz, “ Ne yapabiliriz ? “ arayışındayız. Bu sıkıntılı dönemi aşmak için birlikte hareket etmek durumundayız.

Mobilyacılık sektörümüz diğer sektörler içerisinde ön plana çıkabilecek potansiyele sahip. Mobilya ihracatını artırmak mümkün. Ama şu anki hacmimiz yeterli değil. Oysa biz ihracat devi İtalya’ya bile kafa tutacak kalite ve coğrafi olanaklara sahibiz. Ama derdimizi siyasetçilere anlatamadık ve yine de anlatamayacağız gibi görünüyor. Özellikle Adana ve Hatay illerimizin el imalatı ürünleri dünya pazarlarının beğenisini kazanmış durumda ancak bunu da anlatamıyoruz.“

“ HİÇBİR HÜKÜMETTEN DESTEK GÖREMEDİK “

Yapılan konuşmaların sonrasında soru-cevap bölümüne geçildi. Toplantıya katılan Oda Başkanlarının dile getirdiği sıkıntılar, Hammadde alımındaki vergi oranlarının yüksekliği ve TÜYAP ile ilşkilerdeki sorunlar üzerinde yoğunlaştı.

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, sorular üzerine yaptığı açıklamalarda hiçbir hükümetten gerekli desteği göremediklerini açıkladı. Özal döneminde iyi gelişmeler olduğuna vurgu yapan Ercan, şimdiki dönemde ise ihracat yapabilmek için şirket kurma zorunluluğunun getirilmesini eleştirdi. İhracat teşviklerinin yetersizliğine dikkat çeken Ercan’ ın açıklamalarına göre iç rekabetteki düzensizlik, sektörün geneline zarar verebiliyor.



858 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382