Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam819
Toplam Ziyaret1682806

Karaisalı'da Prus Zaferi


Karaisalı tarihine kara bir sayfa olarak girdi bu karar.
Kaymakam İdris Arslan'a 29 günlük Kaymakamlık yaptırdılar.
29 günde kendini sevdiren kaymakam İdris Arslan, gönlü kırık olarak gitti.
Temennimiz, bir gün  vekil olarak değil, asil olarak İlçe Kaymakamlığına gelir.

İdris Arslan'ı gönderenler, puan kazandıklarını sanmasınlar. Tam tersi büyük puan kaybettiler. Küçüldüler.

Tarihte Pİrüs Zaferi vardır. Pirus, arkasında binlerce kişi ile savaşa giriyor, kaleyi ele geçiriyor. Arkasına dönüp bakıyor k, kimsecikler yok.
Siz de Prüs gibi bir zafer (!) kazandınız.

PİRUS ZAFERİ NEDİR?
Pirus zaferi, yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan bir zafer. Kazanan tarafın başka bir zafer kazanamayacak kadar fazla yıprandığı imasını taşır.

MÖ 280 ve MÖ 279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus Roma'ya saldırır ve ne pahasına olursa olsun savaşı kazanmak için her şeyini feda eder. Sonunda Pirus, savaşı kazanır; ancak 50 filin desteklediği ordusunun tamamını kaybeder. Savaşı kazanmıştır, ama yanında koskoca ordudan arta kalan üç-beş çapulcudan fazlası kalmamıştır. Pirus’un bu zaferin ardından “Tanrım, bir daha böyle bir zafer verme” dediği söylenir. Pirus Zaferi aslında yenilmeye mahkûm galibiyetleri anlatmak için kullanılır. Bu olaya atfen, benzer şekilde kazanılan savaşlara Pirus zaferi denir






1395 kez okundu

Yorumlar

     25/09/2013 11:30

Atalarımız boşa söylememiş 'Zulüm ile abad olanın akibeti berbat olur.' diye zülmedenler 30 martta bu halktan en iyi cevabı alacaklardır.
Misafir - Murtçu

Ötüken yolu yokuştur kafaları tokuştur,tokuşmaktan ne çıkar,çalışmazsan kafan yoktur.     24/09/2013 12:49

MHP'nin tepesinden Devlet Bahçeli gitsin MHP'nin oyları en az % 5 yükselir.29 günlük kaymakama yol verenler acaba Devlet Bahçeli'nin pasivist yolundan gittiklerinin farkındalar mı? Bir şeylerde terslik var.AKP ANAP'laşırken;MHP Devlet Bahçelileşiyor.Yeni bir soluğa ve yapılanmaya kesin ihtiyaç var: Millilik ve ciddilik. Ünal IŞIK, Ömer ÇELİK,ZOPCUK devri bitti. Şimdi yeni programlar ve siyasetçiler zamanı gelmeli. Bu MHP tarzı ve politikası da olmamalı. Teknolojinin gelenekten beslendıği yeni tarz siyasette hamasi konuşmalara,tutarsızlıklara yer yok.Japon tipi kalkınma bize en uygunu.HAzımsız siyasetçilere,koltuğuna yapışmış dinozorlara,Sorosçulara go home demeli.
Misafir - ASTERİX

     23/09/2013 23:14

erken tayinin nedeni resimde saklı bence sadece mhpliler var buda akp nin tahammülsüzlüğünü gösteriyor kendi fikriyatından olmayan hiç kimseye yaşama hakkı tanımyor hemen gönderiyor acaba sayın ışık vicdanı rahat mı yeni memuriyete başlamış geleceği olan bir kaymakamı siyasi linçle göreve başlayalı 29 gün olmuşken sürgün ettirerek memuriyet geleceğini karartığını bilmez mi bu kafaya devam et devri sabık geldiğinde çay bahçesinde o çayı yalnız içeceksin be sayın ışık
Misafir - HAKİKİ GAMALAKÇI

     23/09/2013 23:13

akp ilçe teşkilatı karaisalıda bir aslanla mücadele edemiyoruz ikinci aslan gelirse perişan oluruz demişlerdi biri yerli aslan olunca mecburen atanmış aslanı sürgün ettirdiler
Misafir - HAKİKİ GAMALAKÇI

NOT ALIN     22/09/2013 21:09

2011 seçimlerde AKP’nin oyları %37.4 iken, Bu Pazar seçim olsa oyları %29.7 dir. AKP Köylerde ve kırsal alanda oy kaybetmekte, MHP Partisi Köylerde ve kırlarda oylarını artırmakta.
Misafir - NOTÇU

TEMA ÜYELERİ OKUSUN     22/09/2013 19:12

TEMA VAKFI ÜYELERİNİN ÖZELİİKLE TEMA VAKFINA ÜYE ADANA MİLLETVEKİLERİNİN TAŞ OCAKLARININ ORMANA ZARAR VERDİĞİNİ VE ÖZELLİKLE KARAPINARIN GÖZÜNDEKİ TAŞ OCAĞININ KARAİSALIININ SU KAYNAĞI KURUTACAĞINDAN HABERİNİN OLMADIĞINI FARZ VE KABUL EDEREK BURADAN BİR DAHA BİLDİRİYORUM.TAŞ OCAKLARINI KAPATMAZSANIZ SU YOK OLACAK .VAHİT BEY MİLLETVEKİLERİNİN SİTESİNE GİRİLDİĞİNDE DE TEMA ÜYESİ OLANLAR YAZMIŞ ÜYELİĞİNİ.
Misafir - ÖZİŞ

KAĞIT KAPLAN     22/09/2013 13:16

Benötesi psikoloji, insana sadece maddi değerler içinde yaklaşmaz. İnsanı sonsuz gelişme potansiyeli olan bir varlık olarak kabul eder ve bitmiş değil, gelişme halinde bir ekoldür.
Misafir - Nakkaş

TERÖR     21/09/2013 23:56

Türkiye'nin artık terör ithal eden ülke konumuna geldiğini de biliyoruz. Reyhanlı patlaması, Cilvegözü patlaması, İstanbul'daki bazı olaylar, Dikmen Polis evi roket saldırısı bütün bunlara baktığımızda bizim pilotların Lübnan'da kaçırılması, Türkiye'nin terör ithal eden ülke konumuna geldiğini gösterir.
Misafir - HİRAM ABBAS

Allah Allah     21/09/2013 23:01

"Suriye'de iki taraf da birbirini Allah Allah diye öldürüyor. İnsanların eline silah verilerek masum insanlar çarpıştırılıyor. Müslüman'ın Müslüman'ı öldürmesi caiz mi? Niçin ve neden bütün dünyada Müslüman coğrafyasında kan akıyor. Biz buna karşı çıkıyoruz bir tek Müslüman'ın kanı akmasın diyoruz. Efendim Suriye'de demokrasi yok. Suudi Arabistan'da demokrasi var mı? Katar da demokrasi var mı? Biz her ülkede demokrasi olmasını isteriz. Ama demokrasi yok diye orada kargaşa çıkartmak insanı insana kırdırmak Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmaz."
Misafir - Muhalif

SÜRGÜN     21/09/2013 23:42

Gezi olayları sırasında camide içki içildiği iddia edilmiş, cami müezzini Fuat Yıldırım ise tüm baskılara rağmen içki içilmediğini söylemişti. Fuat Yıldırım bu davranışının bedelini sürgünle ödedi.
Misafir - Sona Doğru

AKP TEŞLATLARI      21/09/2013 23:13

AKP Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, yönetim kurulu ile birlikte istifa ettiklerini açıkladı.
Misafir - Sonuç

ÇAPULCULAR BÜYÜYOR     21/09/2013 23:12

İKTİDAR destekçisi medya, “çapulcular” diye manşet attıkça, adı “çapulcular” olan bir muhalefet odağını hem tescillemiş, hem de serpilip büyütmüş oluyor.
Misafir - SELVİ KAHVE BİLMİŞLERİ

ORTADOĞUDA USTA ZULÜM BOYUMUZU AŞTI     21/09/2013 23:40

SURİYE’de Esad’a karşı çarpışan örgütlerden bazıları resmen barbarlık yapıyorlar. Damdan adam atıyorlar, Alevi çocuklarını kurşuna diziyorlar, kafa kesiyorlar, kalp çıkarıyorlar. Ve bu yaptıklarını marifetmiş gibi internette yayınlıyorlar. Yani öyle utanmaca falan yok.DURUM BUDUR ESAD TA MUALİFLERDE AYNI.
Misafir - ÇIRAK

     21/09/2013 16:17

her eşşek kendi bacağından asılır derdi hocamız... ama görüpte üzülmemek elde değil karaisalı birilerinin egosunu tatmin etme yeri olmuş... bunu beğenmedim deyip göndermek ne demek. arkadaşın da dediği gibi keser misali bizz de bir gün kendi egolarımızı sizinle şişireceğizz... Biz eşşek olursak semer vuran çok olurrrr...
Misafir - abuzittin

SÜRGÜN     21/09/2013 15:27

Yoksul, yoksulu kokusundan tanır. Onlara sığının,seni hayatında hiç görmediğin bir insanlıkla kucaklayacaklardır düşlediği Karaisalı yı gerçekleştiği gün, onlar oturup, “Bu insanlar bundan da iyisine layık” diyerek yeni düşler kuracaklar, emin olunuz.Kendi geleceğinizi de karartmayın.Sürülen Karaisalı nın kendi çocuğunun geleceği ve onurudur.Bu sözüm de bu emri verenlere...Bundan sonra süremiyeceksiniz.Karaisalı halkı kendilerini onların yerine koyacaktır.İki birden büyüktür.
Misafir - AZAP

abc     21/09/2013 03:50

İlçe halkının çoğunun yüzünü bile görmediği Kaymakamı 29 günde başka göreve atayanlar sandıkta cezasını çekmeli. Olan ilçeye olmuştur.Belli ki Kaymakam Bey,siyasi rant uğruna göreven el çektirildi.KEser döner sa döner;gün gelir hesap döner.Uzaktan kumandayı çok kullananlar piliniz bitecek az kaldı.
Misafir - Arsa Parsa

5 DAKİKA OYUNA ARA     21/09/2013 01:19

Cumhur Ersümer ve ANAP'ın ileri gelenleri dün dört saatlik bir görüşmeden sonra Ersümer'in istifa etmeyeceğini açıkladılar. Yani, eski tarz ayak sürüme, vakit kazanma, siyaset içinde unutturma yöntemlerinde ısrar edeceklerini ilan ettiler. Belli ki, oynamaya alıştıkları oyunun hâlâ devam ettiğini sanıyorlar. Oysa, tüm işaretler haykırıyor: Beyler, o oyun bitti! Bitti o oyun! Son çabaları beyhudedir.
Misafir - ŞOVSLYE

Esamesi Bile Kalmayacak     21/09/2013 01:10

Hükümet Atılımları, siyasi demokrasiye ve hukuksal reforma dönüştüremiyor dolayısıyla mevcut güç halka karşı kullanılmaya başladı bu bitişin göstergesidir.
Misafir - Tarık Bin Ziyat

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398