Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam237
Toplam Ziyaret1684334

Adana Havalimanı'nda partililer tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim otobüsü ile açılışını yapacağı merkez Çukurova İlçe Belediye binasına halkı selamlayarak gitti.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1945 yılından bu yana yaşanan savaşlarda 25 milyon insanın hayatını kaybettiğini, bunun 22 milyonunun sivil olduğunu hatırlatarak, 'Barış Mitingi' düzenlediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu Adana'daki mitingde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Esad'a 'kardeş' dediği bir miting konuşmasını banttan dinletip, "Ne oldu da kardeş Esad düşman Esad oldu?" diye sordu.

Adana Havalimanı'nda partililer tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim otobüsü ile açılışını yapacağı merkez Çukurova İlçe Belediye binasına halkı selamlayarak gitti. Zaman zaman otobüsten inen Kılıçdaroğlu yol kenarındaki vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, yeni belediye binası önünde partisi tarafından düzenlenen 'Barış Mitingi'nde bir konuşma yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, savaşının acı ve gözyaşı olduğunu söyledi. Bütün dünyada 1945'den bu yana yaşanan savaşlarda toplam 25 milyon insanın hayatını kaybettiğini bunun 3 milyonunun asker olduğunu hatırlattı. Bu savaşlarda ölenlerin 22 milyonunun ise sivil olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, savaşın acı ve gözyaşı olduğunu belirterek, "İşte bu yüzde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Zorunlu olmadıkça savaş cinayettir' demiştir. Çünkü savaşı en iyi bilen o dur. Savaş istemiyoruz ama iktidar savaş istiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, “Merhaba Adana, Allah’ına kurban Adana” diyerek halkı selamladı. Bugün Adanalıların Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından birine imza atacakların ve savaşa hep bir ağızdan hayır diyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyeti kuranlar savaş meydanlarından çıktılar. Mücadele ettiler, sınırlarımızı kan ve gözyaşı ile çizdiler. Savaş sonrası şunu söylediler, zorunlu olmadıkça savaş cinayettir dediler. Yurtta ve dünyada barış dediler. Lozan’da Türkiye’nin tapusunu aldılar. Özgür, bağımsız Türkiye’yi bize emanet ettiler. Savaş sıradan bir olay değildir. Savaşa karar vermek kolay değildir. 1945’ten sonra 25 milyon kişi savaşta yaşamını kaybetti. Herkese aş ve iş götüreceğiz, bunun mücadelesini veriyoruz. Ama iktidar savaş diyor. Bu neyin savaşı? Suriye’de izledikleri politikayı hep birlikte göreceğiz” dedi. AK Parti hükümeti Esad’la anlaşma imzaladığında kimsenin itiraz etmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Vizelerin kalkmasına kimse itiraz etmedi. Ama bir sabah kalktık kardeşim Esad, oldu düşmanım Esad. Kimin kayığına bindin de Suriye bir numaralı düşmanın oldu. Ben bunu söylediğimde Suriye ile Irak’la, İran’la, tüm komşularımızla ilişkilerimizin iyi olmasını istedim. Her iki tarafta da akrabalarımız var. El-Nusracı olan kardeşi elinde silah Suriye’ye gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin toprakları terör örgütlerinin toprağı olamaz. Radikal grupları eğitip cebine para, eline silah verip Suriye’ye git kardeşini öldür denemez. Birinci Haçlı’dan 900 yıl geçti. Bu savaşı kışkırtan Keşiş Pier vardı. Bizim de Keşiş Pieri’miz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Şimdiye kadar hiçbir lider 5 Eylül 2013’de söylediği sözü söylemedi. Her türlü koalisyonun içerisinde yer alırız, yeter ki siz Suriye’yi vurun diyordu. Bu ne ahlaki, ne dini ne milli sözdür. Bu ilkesini satanların cümlesidir. Recep Tayyip Erdoğan’ı bu cümleyi kullandığı için başbakan olarak kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“SEN KİM OLUYORSUN DA PARLAMENTONUN İRADESİNİ KULLANIYORSUN”

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın 9 Mayıs 2013’te söylediği ‘Eğer karadan vururlarsa biz de destek veririz’ sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:
“Sen kim oluyorsun da parlamentonun iradesini kullanıyorsun. Ordunun sınır ötesine geçmenin tek koşulu parlamento kararıdır. Bu ben söylerim, onlar yapar anlamına geliyor. Sen savaş istiyorsan bu milletin çocuklarını gönderme, kendi çocuklarını gönder. Milletin sırtından savaş çığırtkanlıkları yapıyorsun. Sor bakalım millete Müslüman kanının dökülmesine evet diyor mu? Sen neden Keşiş Pier rolüne soyundun. Ben her türlü koalisyonun içinde yer alırım demek. Ben Suriye’deki Ayşeleri, Fatmaları, Alileri öldürürüm demektir. Buna kim razı olacak. Dış politika iç politikaya benzemez. Dış politika milli politika olmak zorundadır. Herkesin destek vermesi gerekir. Kin ve öfkeye gerek yoktur. Mezhep endeksli dış politika olmaz. Dış politika ülkelerin çıkarı üzerine yürütülür. Duygularla dış politika olmaz. Darbeler doğru değildir. Darbelerden en çok mağdur olan biziz. Mısır’da hiçbir kesime taraf olmadık, şunu söyledik Mısır ve Türkiye halkı kardeştir. Kardeşiz, kardeş yaşayacağız. Akıl ve mantık egemen olmaz duygular egemen olursa yanlışa düşersiniz. Dünya tarihi bilinmeden dış politika yürütülemez. Kıbrıs Barış Harekatı’nda Kaddafi, Türkiye’ye destek oldu. Erbakan’ı da arkadan hançerlediler. Dış politikada laf edeceksen 9 defa düşüneceksin. Ben Gazze’ye gideceğim dedi. Sen önce Amerika’ya gel dediler. Büyük laf etmeyeceksin. Dünyayı iyi okuyup, dış politikayı öyle oluşturacaksın. Yanlış politikalar Türkiye’yi bu coğrafyadan soyutladı. Suriye ve Mısır halkıyla kaynaşmak bu saatten sonra zordur. Çanakkale ile Suriye’yi aynı kefeye koyuyor. Buna ne diyeceksiniz. Recep Tayyip Erdoğan’ın kapısını çalıp merhaba diyeceği bir komşusu kalmadı. Irak, Suriye, Mısır, İran kalmadı. Halkların kardeşliğine inanmış bir siyasal partiyiz. Müslümanlar kardeş olsun bu coğrafyada diyoruz. Keşiş Pier rolünü üstlenen Recep Tayyip Erdoğan coğrafyayı kan gölüne çevirdi. Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu’nun şamar oğlanı oldu. Her gelen tokatlıyor.”

Türkiye’de mülteci durumundaki Suriyelilerin bu hale düşmelerinin tek sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Bu Başkanın eli, dili kirlidir diyebilirsiniz. Bir devletin sınırları o devletin namusudur. Suriye’de 900 km’lik sınır yolgeçen hanı. Böyle sınır mı olur? Kendisi dünyada yalnız olduğunu anladı. 3 ülke oturdu ortak basın toplantısı yapıldı. Bizim dışişlerini neden çağırmadılar? Suriye konusunda Paris’te toplantı yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin uluslararası sorunlarda çözümden, barıştan yana tavır takınması lazım. Geldiğimiz nokta iyi bir nokta değildir. CHP’nin çözümü neydi. Dedik ki ‘Ankara’da bir uluslararası konferans toplayın, Suriye’den de iki tarafı çağırın. Önce barışı sağlayın, ardından çözümü sağlayın.’ Sonra ne oldu? Ruslar aynı soruna el attı. Cenevre’de toplandı. Şimdi sorunu çözen başkaları, seyirci olan biziz. Bir şey daha söyledik. Kimyasal silahlardan Suriye’yi arındırın dedik. Şimdi yapılıyor. Adana’da sarin gazı yakalandı” şeklinde konuştu.

Hükümetin Mısır politikasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Mısır’daki darbeye karşı olduğumuzu söyledik. Biz Mısır’ın içişlerine karışmayız. Ama bir an önce demokrasi gelmesi lazım dedik. Mısır’la Türk halkı kardeştir dedik. Son olarak yandaş bir kanalda çocuk gibi ağladı. Biz kimsenin ölmesini istemeyiz. Ama ben şunu sormak istiyorum. Bir kişi için ağladın, Reyhanlı’da 52 kişinin ölümünde neden gözyaşı dökmedin” dedi.



909 kez okundu

Yorumlar

Kııçdaroğlu CHP başkanlığını hak etmiyor.Milli ve ciddi değil.     22/09/2013 12:58

AKP'ye karşı, ciddi, uzaktan kumandasız, milli ve manevi değerlere önem veren, hoşgörülü, dirayetli, Muhsin Yazıcıoğlu,Erbakan ayarında, milletinin dediğini yapan bir aday oyları siler süpürür .Kılıçdaroğlu ve Bahçeli tipinde siyasiler sadece barajı geçip, günü kurtarır. Olan ülkeye olur. Millet CHP,MHP ve özellikle AKP'ye silleyi iyi atmalı ki akılları başlarına gelsin. Erbakan ı çok arıyoruz. Allah ona rahmet etsin.
Misafir - PDR

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351