Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam230
Toplam Ziyaret1667872

Başbakan,14 ilde yapılacak şehir hastanelerinin toplu protokolünü, Vali Hüseyin Avni Coş ile Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan ve Mehmet Şükrü Erdinç’in de katılımıyla imzaladı

Adana’ya Yapılacak Bin 550 Yataklı Sağlık Kampüsü’nün Protokolü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tarafından İmzalandı

Adana’ya kamu-özel ortaklığıyla yapılacak olan bin 550 yataklı Sağlık Kampüsü’nün protokolü, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle imzalandı.

Adana'nın da aralarında bulunduğu 14 ilde yapılacak şehir hastanelerinin toplu protokolü imza töreni, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Protokol törenine Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, 14 ilin Milletvekilleri, yöneticileri ve temsilcileri katıldı.  

Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün burada 14 şehir hastanesinin, yani 24 bin 407 hasta yatağı kapasiteli 79 hastane ve bir halk sağlığı kurumumuzun inşasına aynı anda start veriyoruz.  Bu 14 ilimizde kurulacak hastaneler, sadece bu şehirlerimize değil, çevrelerindeki diğer illere de hizmet verecek" dedi.

Yapılacak eserlerin, insanın kendisine olan güvenini artıracak eserler olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Bu hastanelere gelen vatandaşım, 'Evet ben insanım. Bana insan olduğum için değer veren bir devletim, iktidarım var' diyecek. İnanıyorum ki devlet, millet kaynaşmasının en büyük ispatı bu eserler olacaktır. Burada, kuracağımız şehir hastaneleriyle, Ankara'da kurulacak Halk Sağlığı Kurumu Binası'nın imzalarını atıyoruz. Adana, Ankara, Bursa, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin ve Yozgat illerimiz için verdiğimiz sözü tutuyor, bu şehirlerimizi çok büyük sağlık kampüsleriyle buluşturuyoruz. Kamu, özel sektör işbirliği nedir, bunu ispat ediyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından, aralarında Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün de bulunduğu 14 ilde yapılacak şehir hastanelerinin toplu protokolünü, Vali Hüseyin Avni Coş ile Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan ve Mehmet Şükrü Erdinç’in de katılımıyla imzaladı



736 kez okundu

Yorumlar

sabret biraz açıklanır.     14/09/2013 17:32

acele etme sürmeli abi lütfen acele etme.elbet açıklanır hayırdır ordan arsa mı alacaksın desem sen öyle birisi de değilsin.sabret biraz elbet açıklanır.
Misafir - ibrahim gülen

     14/09/2013 16:18

sürmeli abi aytaç durak beye bu ilin önde gelenleri defaarca söyledi metronun güzergahı yanlış başkanım lütfen bunu değiştirelim diye ama bizim başkan aytaç durak gene her zamanki gibi bildiğini okudu ve adanaya baş belası metroyu hediye etti.
Misafir - osman gülen

     14/09/2013 15:38

Adana'ya kazandırılan her eser içi emeği geçenlere teşekkür etmek lazım, fakat bu arada protokol imzalanmasına rağmen yer konusunda bir açıklama yok bu kadar kapsamlı bir tesisin yapılacağı yer çok önemli olsa gerek bunu da stadyum gibi ulaşımdan yoksun bir yere yapılmaz umarım...
Misafir - Mustafa Sürmeli

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436