Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam496
Toplam Ziyaret1668138

Orman eski Bakanı CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı Arif Sezer öğretmenlik yaptığı Gökhasanlı Köyü’ndeki ev sahibini 43 yıl sonra bularak teşekkür etti.

Sezer, vefa duygusunun önemli olduğunu belirterek “ Türk toplumunun özünde var olan bu duygunun siyasiler tarafından da örnek olması gerektiğini” söyledi

Arif Sezer, 1969 yılında ilk öğretmenlik görevine Karaisalı, Gökhasanlı Köyü’nde başladı. 1973 yılına kadar süren öğretmenlik görevinde evini kendisine açarak babalık ve annelik örneği sergileyen Hasan Hüseyin Kırılmaz’ı ve eşi Fadime Kırılmaz’ı bularak tekrar ellerini öpen Arif Sezer “ Bu dünyada makam ve mevkiler geçicidir. Şairin dediği gibi : “ Baki kalan bir hoş sedadır” dedi.

Fadime ve Hasan Hüseyin Kırılmaz’ın kendilerine annelik ve babalık yaptıklarını belirten Sezer “ O zamanlar çok gençtim. Hayata dair çok önemli dersleri Fadime ana ile Hasan Hüseyin Baba’dan aldım. Onlar hiçbir zaman ev sahibi olduklarını hissettirmediler. Bana bir evlat gibi davrandılar. O günden bu güne bulabildiğim her fırsatta gider ellerini öperim. Bu sene de Kızıldağ’da buldum. Onların ellerini öpmekten gurur duydum” dedi.

İnsanlar arasında vefa duygusunun önemli olduğunu belirten Sezer, günümüzde Türk toplumun çekirdeği olan aile yapısı ile dostluk ilişkileri yozlaştırılmaya çalışılıyor. Ancak Türk toplumunun temel hasletlerinden biri de vefa duygusudur. Siyasiler toplumun özünde var olan bu duygudan ibret almalıdırlar” dedi.

Fadime ve Hasan Hüseyin Kırılmaz ise Arif Sezer’in tavrının örnek olması gerektiğini belirterek,

“40 küsur yıl geçti. Arif oğlumuz milletvekili oldu, bakan oldu, sıradan vatandaş oldu. Ama bizleri unutmadı. Bu tavır herkes için örnek olmalıdır” dediler.



723 kez okundu

Yorumlar

tesekur     06/09/2013 22:08

cokvefalıdır sayın orman bakanım bızlerıde bır kardesi gibi bilir.
Misafir - ALİ

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339