Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam717
Toplam Ziyaret1686150

Tarihi Kızıldağ Güreşleri'ne, Türkiye'nin değişik bölgelerinden 630 güreşçi katılarak bir rekora imza atıldı.

 Kızıldağ Su Battığı  Güreş alanında gerçekleşen müsabakalarda geçen hafta düzenlenen  Karakucak Güreşlerin başpehlivanı Kocaeli Bölgesinden Ali Rıza Kaya bu hafta da başpehlivan oldu. 

Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan güreşçiler, 12 sıklette mücadele etti. Kızıldağ Güreşleri’nin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Vatandaşların güreş alanını doldurmasından dolayı birçok güreşsever müsabakaları dağda çam ağaçlarının altından izledi. 


Pink Organizasyon tarafından misafirlere sıkma, ayran, çay ve kahve ikramı yapılırken, gün boyu sebil olarak haşlama ve limonata dağıtıldı. Programda bu yılki güreşlerin ağası seçilen Başkan Hüseyin Sözlü’ye İşitme Engelliler Dünya Şampiyonu Dursun Gözel tarafından bir plaket verildi. 25 hakemin görev yaptığı güreşlerde, cazgırlığı ise Bursa‘dan İznikli Pele Memed’in oğlu Pele Bülent ve Samsunlu Kazım yaptı. Güreşler öncesi Ceyhan Belediyesi Halk oyunları ekibi Türkiye’nin değişik yörelerine ait oyunları sergiledi. Ev sahibi Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak misafirlere Vardar Köprüsü’nün fotoğrafını hediye etti. 

Baş Pehlivanlığı Ali Rıza Kaya’nın kazandığı güreşlerde, sıkletlerinde birinci olan sporcular ve kiloları ise şu şekilde oluştu: 30 kilo Ahmet Gizir (Kahramanmaraş), 35 kilo Furkan Gizir (Kahramanmaraş), 38 kilo Hamza Alaca (Mersin Orman), 42 kilo Kazım Güllü (Mersin Orman), 47 kilo Mehmet Turaç (Mersin Güreş Eğitim Merkezi), 53 kilo Burak Sevgili (Adana Güreş Eğitim Merkezi), 55 kilo Can Köfteci (Ceyhan Belediyespor), 60 kilo Nebi Uzun (Ankara Şeker), 66 kilo Yusuf Benekli (Ankara),74 kilo Aziz Bolat (Ceyhan Belediyespor), 84 Kilo Fatih Karataş (Ceyhan Belediyespor).

Güreşleri izlemeye  katlanlar ise şunlar:
MHP Adana Milletvekilleri Ali Halaman ile Seyfettin Yılmaz, Çukurova Beledidye Başkanı Yıldıray Arıkan, Orman eski Bakanı ve CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Arif Sezer, Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Hüseyin Sözlü, Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş, Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Cay, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Mardin İl Başkanı Mehmet Veysi Oğuz, Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramzazan özünal, Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kaya, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Arslan, Kızıldağ eski Güreş Ağası Enver Emeç, il genel ve belediye meclis üyeleri, köy muhtarları, vakıf ve dernek başkanları ile güreşsever.


1664 kez okundu

Yorumlar

Picassoya     04/09/2013 18:15

Gaffar Abiniz işine baksın,siyaset herkesin yapacağı iş değildir.Ne yaptığınızı,Kaaisalı'da kimlere arka çıktığınızı cümle alem biliyor. Siz garibanın değil,işinize gelenin işini yaparsınız. Adalet sizin neyinize? Allah herkese yakışanını versin. Çok fazla kendinizi övmeyin, millet akarı da kokarı da biliyor.Adaaletsiz işin duası da olmaz. Hocalara sorun öğrenin biraz. Hep satmayın okuyun biraz da. Biraz da ağzınızı toplayın, koskoca esnafım diyorsunuz, ağzınız pislik kaynıyor. Mazmaza yapın temizlenin.Seviyeli olmayan kişilerle yazışmam buraya kadar. Size laf yetiştirip,vaktimi boşa harcayamam. Millet en iyi hakemdir. Vahit Bey'de kabahatli bu yazışmalarda. Küfürlü yazılara izin verdiği için kınıyorum kendisini. Traşınız sinek kaydı olsun.
Misafir - DA VİNCİ

     04/09/2013 13:54

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANININ ALETİ OLARAK KULLANILAN KARAİSALI BELEDİYESİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM. YAPTIKLARI REZİLLİĞE BAK. HÜSEYİN SÖZLÜ KİM Kİ GELİP KIZILDAĞ YAYLASINDA ESTİREBİLİYOR. İLÇEMİZİN TÜM SORUNLARIYLA İLĞİLENEN MİLLETVEKİLİMİZ FATOŞ GÜRKANA HAKARET EDEBİLİYOR. BU ORGANİZASYONA DESTEK VERENLER DE EĞER BİRAZ HAYSİYET VARSA KARAİSALI NIN SORUNLARINI ARTIK HÜZEYİN SÖZLÜ ABİLERİNE İLETİRLER. YAZIKLAR OLSUN DİYORUM. ÜSTELİK BUNLAR GÜYA MİLLİYETÇİ OLACAK. BUNLAR OLSA OLSA SOYTARI OLUR
Misafir - ALPEREN

     04/09/2013 12:24

HÜZEYİN SÖZLÜ KENDİ TWİT HESABINDAN BU RAKAMI 550 GÜREŞÇİ DİYE AÇIKLAMIŞTI. RESMİ GÖREVLİLER İSE 380 DEMİŞ Tİ. BU RAKAM ŞİMDİ 630 OLMUŞ HAYIRDIR NE OLUYOR.
Misafir - ALPEREN

     04/09/2013 12:20

HÜZEYİN SÖZLÜ KENDİ TWİT HESABINDAN BU RAKAMI 550 GÜREŞÇİ DİYE AÇIKLAMIŞTI. RESMİ GÖREVLİLER İSE 380 DEMİŞ Tİ. BU RAKAM ŞİMDİ 630 OLMUŞ HAYIRDIR NE OLUYOR.
Misafir - ALPEREN

da vinciyi     04/09/2013 07:29

Yazdığın yorumlardan anlaşılacağı üzere öğretmenlik yapıyorsun.. denemeler pahalı geldiyse yapmazsın olur biter... yiyiciler diyerek insana hırsızlık suçlamasında bulunarak ne kadar karekter fukarası olduğun belli senin kim olduğunu bilsekte senin kutularına da baksak. kimin hangi mezarda yatacağını Allah bilir demek ki Gaffar beye işin düştü yapmadı. Çünkü o sadece adam olanlara destek çıkar... merak etme onun elinden tuttuğu insanların hayır dualari bile ona yeter... En azından çevresindeki insanlara destek olabilmiş... Zamanımız siyasetçileri gibi rüşvet yemiyor..
Misafir - picasso

Yİyemeyince küfüre başvuran şeref fakirlerine gelsin bu türkü     03/09/2013 17:49

Sen kimsin denen utanmaz arlanmaz insan,gerçekler seni ne kadar rahatsız etmiş!Karaisalı'da Gaffar ÖZDEMİR deyince insanın aklına ne gelir bir sor bakalım?ANAP ve AKP'de neden siyaset yapmış bay Gafar,KAraisalı'ya kendi adamlarını işe dıkmakatan başka ne hizmeti olmuş?Açtırma kutuyu söyletme kötüyü,ağzına diline sahip çık sonra öcüler yer seni?Ordaki deneme sınavlarını da millete pahalıya kakalama! Sonra daha da günaha girip Zamabaklı mezarlarda yatmak da var ha! Yiyiciler,torpilliler için yaşasın cehennem!
Misafir - Da VİNCİ

Hüseyin Sözlü cevablasın     03/09/2013 13:27

25 Ağustos Pazar günün’den 1 hafta sonra Ceyhan belediyesi katkılarıyla alternatif bir güreşin düzenlenmesini doğru buluyor musunuz'.Bu organizasyon için Belediye olarak ne kadar kaynak ayırdınız'Gelen taleplere bu kadar kısa süre içerisinde cevap vererek gerekli olan katkıyı veriyor musunuz? Bu yapılan alternatif güreş programının, geleneksel Kızıldağ güreşlerinin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuna aykırılık oluşturduğunu düşünüyor musunuz ? Ceyhan Belediyesi tarafından katkıda bulunduğunuz bu alternatif güreşin, Kızıldağ ve Karaisalı da, halk arasında kamplaşmalara, ikiliğe yol açacağını düşünüyor musunuz ? Adana Büyükşehir belediyesine aday olmayı düşündügünüz için mi destek verdiniz değilse geçen sene niye destek olmadınız?
Misafir - Vatandaş

     03/09/2013 08:03

ister yeyin ister yemeyin isterseni de yan gelip yatınız orası beni ve büyük karaisalı halkını ilgilendirmez.Gaffar ÖZDEMİR abmiz 40 yıldır içindedir.sizler altınız bağlı gezerken dahi o bu ilçede siyaset yapıyordu.Ve malı mülküde ortadadır.40 yıl önce de dükkanı vardı şimdide dükkandan başka bişeyi yoktur.karından konuşmayınız.Gaffar ÖZDEMİR gibi her siyasetçi dürüst olsa ne var sanki.
Misafir - GALALI emmioğlu

sedat a     03/09/2013 06:09

koyun koyun demişsin koyarsam zoruna gitmesin ama...
Misafir - sen kimsin

gaffar özdemir     03/09/2013 06:24

Gaffar abinin hangi devirde hangi yükü tuttuğunu söyle de bizde bilelim da vinci şerefsizi... Gaffar beyin siyasi çizgisi iktidara göre değişmez Özal zamanında anapcı olmuştur bir de şimdi AKP li. Bir tarafına çok güveniyorsan çıkta yüzleşelim. Ağzını açıp konuşmasını biliyorsan ismini de açıkla tabi yavşak ağızlı olduğun belli ki atmışsın ama tutturamamışsın... Milletin ağzı torba değil senin ki oruspu ağzına dönmüş...
Misafir - sen kimsin

Orlon morlon Abd'li Mormon     02/09/2013 23:46

Gaffar Abiniz her devirde keseyi doldurmasını bilir,yükünü tutar sona yeni iktidar olan partide işini yaptırır.Garibanın ineği doğurmaz,Gaffar Bey'in tekesi ikiz doğurur.Biz de yedik.
Misafir - DA VİNCi

:))     02/09/2013 18:18

Gaffar Beye sabah 3 tane koyun ver, akşama koyunları bulursun Gaffar Beyi bulamazsın birader :)))) öyle başarılı bir adam Gaffar Abin :))))
Misafir - sedat

GERÇEK BAŞPEHLİVANLAR.     02/09/2013 16:28

BU YIL KIZLDAĞ GÜREŞLERİNİN BAŞPEHLİVANLARI GÜREŞLERE GİTMEYEN VE PROTESTO EDEN GAFFAR ÖZDEMİR ABİMİZDİR,MÜSLÜM ÖVEÇ ABİMİZDİR,İSMAİL DEMİRKESER ABİMİZDİR,HEYKELİ DİKLMESİ GEREKN KÖY MUHTARLARIMIZDIR.BU İLÇEYİ BÖLMEYE HİÇKİMSENİN HAKKI DİYEN İLÇE LOBİLERİDİR BAŞPEHLİVAN.
Misafir - AKSAÇLI SERKAN

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231