Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam259
Toplam Ziyaret1667901

Gürkan; “Güreşler seçim yatırımı olarak kullanılmak istendi”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan,yaklaşan yerel seçimlerde Kızıldağ Güreşlerinin bir yatırım aracı olarak kullanılmak istendiğini söyledi.

Milletvekili Gürkan, yaptığı yazılı açıklama ile Tarihi Kızıldağ Güreşlerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve rekor seviyede katılım sağlayan tüm sporculara ve güreş severlere teşekkür etti.

Gürkan açıklamasında, 1500 rakımlı Kızıldağ Yaylasında düzenlenen “Tarihi Geleneksel Kızıldağ Güreşleri” rekor düzeyde bir katılımla gerçekleştirildiğini belitti. Kocaeli bölgesinden Ali Rıza Kaya’nın başpehlivanlığı elde ettiği Tarihi Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde çeşitli illerinden 28’i başpehlivan  toplam 480 güreşçi katılmasıyla Türkiye rekoru kırıldığını ifade eden Gürkan,  “Ülke genelinde tanınmış güreşçilerin  müsabakalarına güreş severler büyük ilgi gösterdi. Dereceye giren sporculara toplam 12 bin 700 TL para ödülü ve çeşitli armağanlar dağıtıldı. Güreşlere katılan vatandaşlara Kızıldağ Yaylasında yaşayan kadınlar tarafından hazırlanan sıkma, gözleme ve ayran ücretsiz olarak verildi” dedi.

Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşleri tarihi çok eski olup, genel görüş Kırkpınar Güreşlerinden sonra düzenlenen en eski güreş organizasyonu olduğunu hatırlatan Gürkan,

“Yüzlerce yıldır yapılan Kızıldağ güreşlerimizin ata sporumuzun yaşatılmasında,  gençlerimizin güreşe teşvik edilmesinde ve yeni sporcuların yetişmesinde çok önemli katkıları olmuştur. Yine Kızıldağ Karakucak Güreşlerimiz, bir spor organizasyonundan öte, bölge insanımızı bir araya getiren,   birlik ve beraberliğimizi pekiştiren,  bölgemizin en önemli kültürel değerleri arasında yer alan bir etkinliktir”  şeklinde konuştu.

 KİMSE TEKELİNE ALAMAZ
Milletvekili Fatoş Gürkan açıklamasında şunları kaydetti:

“Kızıldağ Güreşlerimizin tertiplenmesi ve organizasyonları da yıllar boyunca birlik ve beraberlik içerisinde toplumun her kesiminin temsil edildiği ve herkesin katkı koyduğu bir şekilde organize edilmekteydi. Fakat bu yıl düzenlenecek olan Güreş organizasyonumuzu maalesef bir siyasi parti tekeline alarak organize etmek istemiş ve yaklaşan yerel seçimlerde Kızıldağ Güreşlerimizi bir yatırım aracı olarak kullanmak istemişti.

Kızıldağ Güreşlerimiz İlçemiz ve bölgemiz açışından çok önemli bir yere sahiptir, kimsenin tekeline alamayacağı ve yıpratılmaması gereken bir geleneğimizdir. Bu bilinçle hareket ederek,  daha önceki yıllarda olduğu gibi toplumun her kesiminin temsil edildiği ve Geleneksel Kızıldağ Güreşlerimizin ruhuna uygun bir Güreş Müsabakası düzenlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda, birçok ilklerin yaşandığı muhteşem bir güreş organizasyonu gerçekleştirildi.

Uzun yıllar unutulmayacak bu muhteşem organizasyonun hayata geçirilmesinde bizlere büyük destek veren Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e tüm hemşerilerimiz adına çok teşekkür ediyorum.

 KIZILDAĞ GÜREŞLERİNE REKOR KATILIM

24 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan konserleri iptal ederek akşam namazı sonrası tüm vatan şehitlerimiz ile ile Mısır ve Suriye'de ki zulme uğrayan kardeşlerimiz için Kuran Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunarak yaklaşık 2500 kişiye yemek verildi.

 ısır ve Suriye'de ki zulme uğrayan kardeşlerimiz için Kuran Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunarak yaklaşık 2500 kişiye yemek verildi. Yapılan Kızıldağ Karakucak Güreşlerimize 480 sporcu katılmış olup Karakucak Güreşleri açısından bu bir rekordur. Ve yine Başpehlivanlık için ülke genelinde tanınmış 28 Başpehlivan güreşçimiz Kızıldağ Güreşlerini tercih ederek organizasyona büyük bir heyecan katmıştır. Tüm sporcularımıza tekrar teşekkür ediyor ve spor hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Tertip Komitesi olarak 3. Kez Kızıldağ Karakucak Güreşlerinde, Güreş Ağası olarak seçilen Gürkan,  açıklamasında;

 “Beni bu yılda Güreş Ağası olarak seçen hemşerilerime teşekkür ediyorum. Her zaman dediğim gibi biz milletimize ağalık değil hizmetkâr olmak için yola çıktık. Onların dertleriyle dertlenirken sevinçleri bizleri sevindirdi. Taş üstüne taş koyabiliyorsak ve bir vatandaşımızın sorununa çare olabiliyorsak bizim en büyük mutluluğumuzdur,makamlar,mevkiler geçicidir amacımız milletimize güzel hizmetler yaparak arkamızda hoş bir seda bırakmaktır.Hizmet sevdası ve inancıyla yürüdüğümüz bu yolda gücümüzü milletimizden alıyoruz.”

 EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

“Vatandaşlarımızın çok büyük teveccühü ile gerçekleştirilen Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerimize vermiş olduğu  büyük destekken dolayı Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik başta olmak üzere, Sayın Valimiz H. Avni Coş’a, Karaisalı Kaymakamımız İdris Arslan’a, Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan’a, Sarıçam Belediye Başkanımız Ahmet Zenbilci’ye Seyhan Belediye Başkanımız Azim Öztürk’e, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Nuh Yıldız’a, Orman Bölge Müdürümüz Abdurrahman Acar’a, Türk Güreş Vakfı Adana Şubesi başkanı İlyas Karabulut’a, Tertip Komitesi başkanı Sıtkı Polat ve üyelerine, Güreş Federasyonumuza, her zaman bizleri yalnız bırakmayarak, misafirlerimize ikram ettiğimiz lezzetli sıkmaları ve ayranları yapan fedakar kadınlarımıza, gençlerimize burada adını sayamadığımız ve katkılarını esirgemeyen kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlarımıza, tertip komitesine, organizasyon görevlilerimize, müsabakalara büyük ilgi göstererek katılan bürokratlarımıza, güvenlik güçlerimize, sporcularımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye sözlerini tamamladı.



1114 kez okundu

Yorumlar

Karaisalıda satılıık agalık yok     30/08/2013 10:37

Ceyhan Belediye Başkanı diye birisi ağalığı parayla almaya alışmış.Bazı soytarılar şunu iyi bilsin Karaisalılar parayla satılmaz,Karaisalıda parayla ağalık verilmiz.
Misafir - Durmuş

Ağalık yarışı ve sandık yarışı     30/08/2013 05:34

Akp güreş düzenlese ne olur vekil hanım ağa olsa ne olur ey halkım biz kendimize yanalım. Bu ülkede benzin 5 lirayı aştı mazot 5 liraya merdiven dayadı biz bunları konuşalım.Çifçinin halini buğdayın, mısırın, ayçiçeğinin, pamuğun, ahırdaki hayvanın para etmemesini dert edip konuşalım. Çözüm süreci çözüm süreci diye diye ülkemizin nasıl çözüldüğünü konuşalım. Zenginin nasıl daha zengin fakirinde daha nasıl fakirleştiğini konuşalım. Kızıldağ güreşlerinde devlet imkanları ile hanım ağa olan Fatoş hanım yada kendi imkanları ile Hüseyin Sözlü ağa olsada olmasada bizleri düşünen yok herkes kendi derdinde. Hepsi sandıktan çıkmanın hesabını yapıyor yani Karaisalıyı düşünen yok. O yüzden birbirimizi tartışarak üzmeyelim arkadaşlar.
Misafir - Mustafa

Güreşler yapılmıştır gerisi hikaye     29/08/2013 13:26

Her yıl düzenlenen geleneksel Kızıldağ güreşlerine önceki yılda Kültür bakanlığı destek vermişti bu yılda destek verdi. Bu güreş geleneksel güreşimizdir ve hanım ağasıda bizim insanımızdır.Diger güreşi tertip edenler kimin için bu yola çıkmış Hüseyin Sözlünün ağalık kaprisi ve Büyükşehir belediyesi adaylığı reklamı için buna alet olanlar sizlere yazıklar olsun
Misafir - Eğlenceli

Adamda para çok     29/08/2013 12:40

Hüseyin Sözlü'nün para basma makinası var herhalde Adana Büyük şehir Belediye Başkanı olmak için harcadığı etrafa savurduğu paralar 3 dönem Ceyhanda kendisine ne kadar çalıştığını gösteriyor.boşa dememişler haydan gelen haya gider.
Misafir - Kral çıplak

KUMSAATİ     28/08/2013 23:59

Akp nin kum saati işliyor birtaraf doluyor gibi görünsede eksiliyor aslında ...
Misafir - Zaman

Yalan Makinesi     28/08/2013 23:28

Bir çocuk masum ezilmiş saf edbiyatı rolünde önce halkı sonra teşkilatı ardından da Ankarayı yanıltıyor uyutuyor.Ankara masum koruyayım diyor ama çocuk ilk fırsatta hamlesini yapacaktır...vesselam.
Misafir - Çocuk

KARNE     28/08/2013 18:36

AKP Komitesi sınıfta kalmıştır,devlet desteği kurtaramamıştır MHP yi nasıl özlü desteği alacak olma acziyeti sözlonusu ise AKP yi yetimlerin hakkı devletin parası Kültür bakanlığı desteği ile Ağalık şık olmamıştır .
Misafir - Termometre

Ak parti kaybediyor     28/08/2013 18:21

Siyasete giren, siyaset yapan kişi, siyaseti makam, mevki için yapmamalı. Siyaset, millete hizmet için yapılır. Siyasetçi, kendisini milletine feda etmiş kişi demektir. Bunun ötesi yoktur.
Misafir - Selampınarlı

Çekemeyenler olur her zaman     28/08/2013 13:21

Atalar boşuna dememiş Meyve veren ağaçlar taşlanırmış.Fatoş Zopcuk Karaisalının öz evladı.Karaisalılar her zaman ona sahip çıkar çünkü Karaisalıta verdiği değeri ve hizmetleri bilir.karaisalımızda çok azınlık bir çekemeyen gurubuda vardır asıl bunlar güya Karaisalılı olup hırslarına yenilip başkalarının peşinden giderler.Pazar günü çok muhteşem bir gün yaşadık hem güreşçiler kalabalıktı hemde seyirciler.Fatoş Zopcuk Gürkan hanım siz yolunuza devam edin bizler sizin her zaman destekçisiyiz.
Misafir - Hayati

faatooooş ÇAKMA AĞAAA     27/08/2013 21:09

Fatoş hanım sen kızıldağ karakucak güreş ağası deyilsin sen AKP,li yandaşlarıyın güreş ağasısın sen İLYAS KARABULUTTUN VE SITKI POLATIN GÜREŞ AĞASISIN bunu tüm karaisalılara maal etmenin bir anlamı yok.EMİN OL BU MİLLET SANA OY VERMİYOR TAYİP ERDOĞANA veriyor istersen bir bağamsızdan koy dene ozaman anlarsın ne demek istediğimi bu memlekette ihtirasların ve hırsın yüzüne akp bitirdin ve hala ben ağayım diye milleti inandırmaya çalışıyon çık çık çık yazık be yazık.
Misafir - ilçe halkı

3,2,1 kayıt,önümde durma seyirt!     27/08/2013 18:23

Halkının binbir türlü meselesi dağ gibi yığılmışken güreş ağası olmak için yanıp tutuşmak, iktidarın gücünden faydalanıp sözde güreş programı ayarlamak, Mısır 'ı bahane edip konseri iptal edip yemekli mevlüt okutarak tribünlere oynamak gibi nafile işlere sözlükte takiyye deniyor. Zurnacı çal ordan bir karşılama havası keyfimiz gıcır olsun! Davulcu sen de iki takla at da İdris Abin taklacı görsün!
Misafir - Klaket Necati

ERİMEK     27/08/2013 18:58

Hırslanır hırslandıkça yenilir insan,zamana yenilir, hayata yenilir, kendine yenilir, yenilir,yenilir.. yenilmek yenilenmek değil tükenmektir. yok olmaktır. küçücük kalmaktır.
Misafir - ÇUKUR

     27/08/2013 18:07

Amelinizde Rıza-yı İlâhî Olmalı . Allah cc sonunuzu Aytaç Durak gibi etmesin.Hırslanmayınız...
Misafir - İLAHİ GERÇEK

yalan     27/08/2013 17:19

yalaaaan yallaaan yaaaaalan buda yalan namuk kemal nedemiş at yalanı bilmen napim inananı hadi sayın vekilim çevir gazı yanmasın çevir çevire bildinkadar .
Misafir - ilçe halkı

Hesap kitap günü     27/08/2013 17:10

Sayın Fatoş Gürkan zopcuk hanim efendi.sağınıdaki ve solundaki melekler sadece bu güreş etkinliklerinde yaptığınz konuşmaları dile gelip anlatsa haliniz nice olur.Hesap günüde bunu her melek yazdığını getirecek ve vucudumuzdaki organlaryaptıklarımız tastik ettirmek için dile gelecek.Belki bu bilgilere inanmazsınız Diyanet fetva hattına sorabilirsiniz.Allah hesabını tuturanlardan eylesin.
Misafir - Muallim

cambaza bak cambaza     27/08/2013 17:57

Cambaza bak cambaza .iki kör karşılılı kaysı yiyor.ikişer ikişer yiyen kör diger köre neden kayısıları ikişer ikişer yiyorsun der.Diğer kör kardeş sen kör ben kör benim ikişer ikişer yediğimi nasıl anladın der.İkişer ikişer yiyen kör şöyle cevap verir ben iki iki yiyomda sende iki iki yiyon sandım der.Her insan kendisi nasılsa karşısındakini öyle görür.Cambaza bak cambaza.
Misafir - ögeday

     27/08/2013 15:21

fatoş hanım karaisalıları karaisalılara bırakın ancak devlet desteğiyle meydana çıkabiliyorsunuz vaz geçin artık şu bölme sevdasından suriyeyi böldünüz mısırı böldünüz ırakı böldünüz türkiyeyi bölmek üzeresiniz bırakın murtçular birlikte kalsın
Misafir - kenan

KİMSE TEKELİNE ALAMAZ SADECE BİZ ALIRIZ     27/08/2013 15:57

fatoş Gürkan Zopçuk Ağa buyurmuşlar, "kızıldağ Güeşlerini kimse tek eline alamaz" Çünkü tek el kendileri.Başka kimseye gaptırmam diyor. Sen bir milletvekilliğinden düş de ben seni görim o zaman, sana kimse selam bile vermez be.
Misafir - hasan

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436