Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam582
Toplam Ziyaret1681667

PRODOSS KARAİSALI’DA İFTARDAN SONRA ABDİLLİ-DOKUZOLUK ARASINDAKİ 12 KM.LİK YOLU SAHURA KADAR YÜRÜDÜ

 

 Kısa adı PRODOSS olan Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü, Adana’da bir ilke imza atarak doğada gece yürüyüşü gerçekleştirdi. Karaisalı’nın Abdilli Köyünden iftardan sonra başlayan yürüyüş 12 km. sonunda Dokuzoluk’ta son buldu.

  PRODOSS Başkanı Mehmet Yakut, Ramazan ayı nedeniyle yapamadıkları doğa yürüyüşlerini üyelerden gelen talepler nedeniyle, sağlık sorunu olmayan herkesin katılabileceği bir etkinlik oluşturduklarını söyledi. Yakut, “Gece Uçuşu” adını verdiğimiz etkinliğimiz için, iftardan sonra 21.30 toplanma noktasında toplandık. Hüseyin Kuşdemir'in rehberliğinde toplu taşıma araçlarımızla Karaisalı’nın Abdilli köyüne saat 22.45’te ulaştık. Orada kısa bir değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra sabah 03.00 Dokuzoluğa yürüyerek vardık. Kamp ateşi yaktık, sahurumuzu yaptık.  Eğlence Çayında yüzdükten sonra saat 06.00 Dokuzoluk’tan çıktık ve 07.15 Adana’ya vardık” dedi.

  Gece yürüyüşüne katılan PRODOSS üyelerinden İlteriş Teoman, “Geçtiğimiz dikenli aşk yolları değil, mısır tarlalarıydı. Botanik kültürüm arttı. Bamya ile biber arasındaki farkı gördüm. Karpuz bostanından geçerken sek sek oynar gibi basmamak için dikkatlice yürüdük. Bütün tarla, bağ, bahçe, bostan geçişlerinde ekip maksimum özeni gösterdi. Bu sefer yürüyüşüm bağların, bahçelerin, tarlaların, yılanların, çıyanların içinden oldu. Eğlenceliydi. Gecenin en anlamlı sahneleri sahura 10-15 dakika kala yetiştiğimiz bitiş noktasındaki arkadaşlarımızın bir şeyler yiyip içmek ve oruç a hazırlanma çabalarıydı. Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü’ne hep olduğu gibi güzel bir faaliyet yapmalarından ve beni de davet etmelerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.



1682 kez okundu

Yorumlar

     06/08/2013 19:21

sayın ÖZ İŞ tşk.bende bilmeyerek kalbinizi kırdımsa özür.Sizinde ramazan bayramınız kutlu olsun.Herşey Karaisalı için Herşey yeşili korumak için.
Misafir - alper göçer

NİYET     06/08/2013 17:56

SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEK AFFOLA ORUÇ ORUÇ DAMARIMA BASTIN.YAZDIKLARINA BAKARMISIN. HAKKIMDA NELER YAZDIN. SİZİN GİBİ BİR İNSAN OĞLUYUM.AMELLER NİYETE GÖREDİR.NE KADAR NE GÜZEL YÜKSEK LİSANSI BİTİRMEK .ZİHNİNDEKLERİ YAZIYA DÖKMEĞE ALIŞKIN OLMALISIN YOKSA TEZİNİ SAVUNAMAZDIN. RAMAZAN BAYRAMIN MÜBAREK OLSUN.
Misafir - ÖZ İŞ

     06/08/2013 15:37

öziş sen kendini ne sanıyorsun Allahını seversen.BU insnalara tepeden bakma neyin nesi ALLAH aşkına.Ben araba tamircisi değilim.Gözlükte kullanmadım hayatımda.beynimlede hiçbir sorunum olmadı çok şükür.Sözlerinizde lütfen seviye sınırlarınızı aşmayınız.Beni sonuna kadar eleştir saygı duyarım.Eleştirinden kendimce yararlanmaya çalışırım.Bir hatam varki eleştirldim derim.Sizin gib savunmaya ve çamur atmaya kalkışmam.
Misafir - alper gçöer

     06/08/2013 15:17

Sayın ÖZ İŞ szle laf yarışına girmeye niyetim yok çünkü aramızda gördüğüm kadarı ile seviye ve kültür farkı var.Ailemden öyle yetiştim.RAhmetli annem babam hep mürekkep yalamamışla tartışmaya girme derdi.Demek ki ne kadar haklı imiş.Rahmetli babam yüksek lisans yapmam için 5 dönüm tarlasını satmıştı.Demekki okumam ne kadar önemliymiş.Onlardan ALLAH raz olsun.
Misafir - alper göçer

DOĞA HERKESİN      06/08/2013 14:09

BU SİTEYİ GÜNDE EN AZ 3-4 DEFA OKURUM..ELEŞTRİM SADECE DOĞAYLA TAŞ OCAĞI VE ORMANLA İLGİDİR.BU YORUMUM SADECE DERNEĞE AİT DEĞİL.DOĞAYA DUYARSIZ HERKESE.KONUNUN EVVELİYATİ VAR SAYIN GÖÇER EFENDİ.SEN ÖNCE YORUMU ADAM GİBİ OKU SONRA GÖZLÜĞÜNÜ DEĞİŞTİR. BİR DAHA OKU. AT GÖZLÜĞÜNÜ ÇIKAR BİR DAHA OKU..DOGA İLE SIKINTIN MI VAR.?YAZININ UCU SANADA MI DOKUNDU.?YERİME DÜŞÜNME DOKU UYUŞMAZ.. BEYİN FARKLI,RUH VE YÜREK FARKLI,VELHASILI ALLAH BAŞKA BAŞKA YARATTI. SONRA SEN ARABA TAMİRCİLİĞİNE DEVAM ET. .BİR DE SİZİ GÖRELİM DOĞA İLE İLĞİLİ YAPTIĞINIZ YAPACAĞINIZ ETKİNLİKLERİ VE PORJELERİ..BİZİM BURALARDA YABANCIYA EL DERLER..SONUÇ OLARAK DAĞLARA GEL DAĞLARA .TEMANIN BİR SORUMLUSU VAR AMA ORTAYA ÇIKMIYOR.İSTİFA ETSİN NEDEN OLMASIN TABİİ YAPARIM SEVE SEVE.
Misafir - ÖZ İŞ

frenler tutmuyor sanırım.     06/08/2013 13:52

ÖZ İŞ bey eleştirilerinizde fazla aşırıya kaçtıgınızı akşam sakin kafayla okuyunca sizde çıplak gözle göreceksiniz.Elin adamı diyorsunuz.Ya onlar bu ülkenin insanları.Keyif yapmaya geliyor diyorsunuz.Ne için geleceklerdi.Ormanda ağlasınlar mı?Doğayı anlamayan zavallılar derken de sanırım fren tutmadı.Balatalar eskimiş deyim.Deneyimliyim diyorsunuz.Eskimeyen eskiyim diyorsunuz ama bazen kendinizle çelişiyorsunuz.Lütfen uıyarımdan eleştirimden yararlanın.Şimdi biliyorum haklısın demek yerine saatlerce bana nasihat vereceksin.
Misafir - alper göçer

     06/08/2013 13:40

Sayın Büyüğüm değerli abim ÖZİŞ bey sence bu ilçede öyle bir etkinlik düzenlenebilir mi?Ya görüyorsunuz bir Kzıldağ güreşleri için dahi ikiye bölünmüş ve asla bir araya gelemeyen bu ilçeden sizce öyle bir etkinlik beklenir mi?Ama yok tüm muhtarlara birlikte düzenlemek istiyorum dersen ona bişe diyemem.Lakin sne bu ilçeyi hala tanımamışsın.Eski de olsan daha daha daha da eski olsan farketmez.Bu ilçenin üzrüne ölü toprağı serpilmiş.
Misafir - K.KUŞÇU

     06/08/2013 13:26

ÖZ İŞ kardeş neden ilçede TEMA kurulmasına vesile olmuyorsunuz?TEMA da nedne görev almıyorsunuz?
Misafir - K.GENÇ

ESKİMEYEN YENİ     06/08/2013 09:28

BENİM YERİME VEKALET VERMEDİĞİM HALDE KENDİ HESABINA NEZAKETEN YAZAN KARDEŞİM KENDİ İŞİMİ KENDİ HÜR İRADEMLE YAPAN BİRİYİM.BIRAKTA RUHUM VE YÜREĞİM ÖZGÜR KALSIN..SADECE DOĞANIN KORUNMASI İÇİN TOPLU HALDE HANGİ ETKİNLİĞİ YAPTINIZ?.DİĞER YAPILAN YARDIMLAR İÇİN SAĞ OLUN.BENİM YENİ OLDUĞUMU SÖYLEYEN KARDEŞİM HAKLISIN KİMİN ESKİ VEYA YENİ OLDUĞUNU TANIŞINCA GÖRÜRSÜNÜZ.BEN ESKİMEYEN YENİYİM.ÖZETİN ÖZETİ :KARAİSALILARLA BİRLİKTE DOĞA YI KORUMA VE TAŞ OCAKLARI KONULUNU BİR ETKİNLİĞİ DÜZENLEMEYE VARMISINIZ.
Misafir - ÖZ İŞ

     06/08/2013 08:51

Emine hanım ÖZ İŞ beyin kusuruna bakmaynız.O burda daha yeni hataları olacak elbette.
Misafir - o.yıldırım

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ     05/08/2013 19:02

DOĞAYA NASIL ZARAR VERMEDEN YÜRÜYÜŞ YAPILDIĞINI, İNSANLARIN SOSYAL SORUMLULUKLARINI BİLDİĞİNİ , YÖRE İNSANIN ÜRETTİĞİ ŞEYLERİ SATIN ALARAK KATKIDA BULUNULDUĞUNU, OKULLARA KİTAP BAĞIŞLARI YAPILDIĞINI VB. GİBİ BİRÇOK SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE YER ALINDIĞINI ÖZ İŞ BİLSE BÖYLE BİR YORUM YAPMAZDI SANIRIM.
Misafir - EMİNE ERDAL

prodoss gece yürüyüşü     05/08/2013 12:48

öz iş tarafından yazılan yorum taktir ile karşıladım prodoss olarak doğa katliamını önüne geçmek için her platformda var olduk bizi bilen bilir karaisalıda ve her yerde, üzüldüm böyle bir eleştiriye böle bir desteğe ihtiyacınız var ise arayıp söylemeniz yeterdi bizde sizin ile hareket ederdik .. bir karaisalı ya yakışmayan kinayeli cümleler ...
mehmet yakut

İŞTE DOĞA      05/08/2013 10:24

DOGA İŞTE BU .ADAMLAR KEYİF ETMEYE ,SIKINTISINI STRESİNİİ ATMAYA ORMANA SUYA DOGAYA KENDİNİ ATIYOR.DOGAYI ANLAMAYAN VE ANLAMAMAKTA İSRARCI OLAN ZAVALLILAR.SU AKAR ELİİN ADAMI SENİN YERİNE DEPE DEPE KULLANIR.kARA KAŞIMIZ KARA GÖZÜMÜZ İÇİN GELMİYOR KARAİSALI BÖLGESİNE.EKMEK ELDEN SU DOGADAKİ GÖLDEN.YANAN ORMAN İÇİN TAŞ OCAKLARI VE HES İÇİN BİR GÖTERİ DÜZENLEMİŞLER Mİ.ELİN ADAMI BİZİM İÇİN İSTİFİNİ BOZAR MI.ELİNİ TALŞIN ALTINA BİZM İÇİN SOKAR MI .UYAN GÖZLERİM UYAN
Misafir - ÖZ İŞ

gece uçuçu     05/08/2013 02:05

mrb bu benim prodos kulübüyle ilk gezi etkinliğimdi gerçekten heyecanı macerayı takım çalışmasını yardımlaşmasını hepsini o gece yaşadım benim için çok güzel bir geceydi bundan dolayı tüm prodoss yönetimine ve katılan katılamayan tüm prodoss üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum
Misafir - halit güven

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704