Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam467
Toplam Ziyaret1685900

“Benim ustamın adı Ali Hikmet Avcu idi. Ustam 2005 yılında kalp krizi geçirdi. Vefat etti. Ben kendisini çok severdim. Tellidere’de kasap dükkanı açmaya karar verdim ve dükkanımın adını bir vefa borcu olarak Hikmet Et koydum.”

KARAİSALI’DA BAŞARANLAR-1


VAHİT ŞAHİN

  “Karaisalı’da Başaranlar” adını verdiğimiz ilk röportajımızı Hikmet Et ile başlatıyoruz. Tellidere'de hizmet veren Hikmet et köklü geçmişi ile 1975 den kuşaktan kuşağa aktarılan kasaplık tecrübesiyle 2007 tarihinde markalaşmak için Hikmet et adını altında kurumsallaştı. Hikmet Et, daha çok sosyal sorumluluk projeleri ile adını duyurmaya başladı.

Hikmet Et’in kurucusu Emelcik Köyünden İskender Kara ile yaptığımız röportajda önce kasaplık üzerine konuştuk.  “Et Bizim İşimiz” sloganı üreterek hizmet veren Kara, “Müşteri memnuniyeti, sağlık ve hijyen kurallarına uygun aynı zamanda kaliteli et ve Türk toplumunun geleneksel beslenme alışkanlıklarını sürdürmesine katkıda bulunmak temel ilkelerimizdendir. Her şeyden "Önce Sağlık" ilkesi ile İnsan sağlığına etki edebilecek tüm olumsuzluklar titizlikle takip ederek, tamamen sterilize ortamlarda çalışmakta, müşterilerimizin güvenini kazanmak, tüketim aşamasına kadar ürünlerimizin lezzetini muhafaza etmek ve sağlıklı beslenmenin tüm gerekliliklerini uygulamak konusunda hassasiyeti asla bırakmamaktayız. Müşterilerimiz ile ilişkilerimizi güvene dayalı, karşılıklı memnuniyetle bugüne kadar sürdürdük. Hedefimiz müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına her daim cevap vermektir.”

Vahit şahin- İskender bey, adınız İskender ama işyerinizin adı Hikmet. Nedir bunun hikmeti?

İskender Kara- Benim ustamın adı Ali Hikmet Avcu idi. Ustam, Yavuzlar mahallesinde Yavuzlar Kasabı adı ile hizmet veriyordu. Kendisi aynı zamanda teyzemin de eşidir. Ustam, 2004 yılında By-pas denilen açık kalp ameliyatı oldu. Doktorlar çalışmamamsı gerektiğini söyledi. Ancak ustam, dükkanını geçici olarak kapatmıştı. Maddi sorunlarını çözmek için İran’a şoför olarak çalışmaya gitti. Orada 2005 yılında kalp krizi geçirdi. Hatta gazeteler, “ Borçlu Kasap borunu ödemek için yurtdışına şoför olarak gitti, orada öldü” diye yazdılar.  Ustam vefat ettikten sonra teyzemin çocukları o işyerini çalıştırıyorlar.

Rahmetli ustamın ustası da dayımdır.

Ben kendisini çok severdim. Tellidere’de kasap dükkanı açmaya karar verdim ve dükkanımın adını bir vefa borcu olarak Hikmet Et koydum. Ustamın fotoğrafını da çerçeveletip dükkanıma astım.

Vahit Şahin- Başka şubeniz var mı? Kaç personeliniz var? Nerelere et veriyorsunuz?

İskender Kara- Başka şubemiz yok. Ancak ismi bize benzeyen kasaplar var, karıştırılıyoruz bazen. Ama inşallah başka şubelerimiz de olur. 8 personelimizle başta Karaisalılı hemşerilerimiz olmak üzere Tellidere’da Pınar Mahalle girişinde hizmet veriyoruz.

Adana Ortadoğu Hastanesi, Adana Fen Lisesi, Gazipaşa ve Özal’daki Mado, Birbiçer Ciğer, Adana Polisevi Lokali, Bahçesaray Kebap ve Lahmacun Salonunu da etlerini biz veriyoruz.

Vahit Şahin- Sayın Kara, biz sizİn adınızı daha çok sosyal faaliyetlerinizle duyduk. Karaisalılıların etkinliklerin de sponsorluklar yapıyorsunuz. Bunun için size teşekkür ederiz.

İskender Kara- Karaisalı’nın Emelcik Köyünde doğdum, büyüdüm. O toprakları, insanlarını seviyorum. Allah bize böyle bir işyeri nasip ve kısmet etti. Kazançlarımızı sosyal faaliyetlere harcamasını seviyoruz. Ne kadar faydalı olabiliyoruz, o nu da hemşerilerimin takdirine bırakıyorum. Bu hafta sonu Salbaşspor’a ve kendi köyümün yani Emelcikspor takımına Kızıldağ’da Sadi Çetin’in işlettiği sosyal tesislerde iftar yemeği vereceğim. Allah kabul etsin, sizleri de bekleriz.

 



2164 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231