Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam218
Toplam Ziyaret1684315

AK Parti bir taraftan milli iradeye vurgu yaparken, “Milletin getirdiğini millet götürür” derken, Adana’da akıl almaz bir şekilde inadına böylesine bir hatanın yapılmasının faturası seçimlerden sonra nasıl olur hep birlikte göreceğiz

OSMAN PALAMUT/BÖLGE GAZETESİ YAZARI

 Önümüzde ki yerel seçimlerinde, AK Parti açısından Adana büyük bir önem arz ediyor.

Ancak AK Partinin Adana siyasetine müdahil olan ve dizayn eden bir bilen arkadaşımız, Adana seçimleri çok önemli olmasına rağmen partisi açısından en büyük stratejik hatayı yaptı.

Unutulmamalıdır ki milli iradeyi tezahür ettirerek karar veren millet, işin içerisine keyfiyet girdiği zaman dur demesini bilen bir millettir.

Bu millet aynı zamanda hakkı alınan mazlumların yanında durmasını da bilen bir millettir.

Tıpkı Sayın Erdoğan’a, cezaevinden Başbakanlık yolunu açtığı gibi.

AK Parti iktidarının on yıllık sürecine baktığımız zaman, egemenliğin tezahürü açısından her şey yolunda gidiyor.

İşte tam da yolunda giden işlerle ilgili Yirminci Yüzyılın önemli edebiyatçılarından olan İrlandalı yazar Dermot Healy bakın ne diyor:

"Yanlış bir şey yapıyorsan dikkatli olmak zorundasın, ama her şey yolunda gidiyorsa işte o zaman iki kat dikkatli olman gerekir. Çünkü başın belada demektir"

Yazarın bu bakış açısından AK Parti Adana analizi yapıldığı zaman, yazarın bu sözleri sanki AK Parti için söylenmiş, ama işler yolunda giderken ne hikmetse arkadaşlarımız iki kat dikkatli olmayı hiç düşünmediler.

”Her şeyi ben bilirim” diyen arkadaşımız ne yazık ki kapalı kapılar ardında meşveret yaparken, partiye emek vermiş kıymetli arkadaşlarımızı bile söz hakkı tanımayarak Adana da hatalar zincirini daha da sıklaştırarak, seçimlere rahat girme yerine işin seyrini zora sokmaktan başka bir şey yapmamıştır.

Türk siyaset tarihinde değil, dünya siyaset tarihinde bile bir eşine rastlanmayan şekilde halkın sandıktan irade beyan ederek göreve getirdiği Aytaç Durak’la ilgili, demokrasi ayıbı sayılan uzun zamandan beri görevden el çektirilmesinin mağduriyetini ve bu mağduriyette kimin başrol oynadığını artık bu halk çok iyi biliyor.

Bir bilen arkadaşımızın müdahil olduğu bu olay, AK Parti’yi gözle görülür bir şekilde puan kaybettirmiştir.

Oysa milletin iradesine her fırsatta saygı duyulması gerektiğinin altını AK Parti çizmekte ve doğru olan bu görüşü tartışmasız genel kabul görmektedir.

AK Parti bir taraftan milli iradeye vurgu yaparken, “Milletin getirdiğini millet götürür” derken, Adana’da akıl almaz bir şekilde inadına böylesine bir hatanın yapılmasının faturası seçimlerden sonra nasıl olur hep birlikte göreceğiz.

Sonuç olarak;

AK Parti halkın iradesi bağlamında ve seçim stratejisi açısından Adana’da iyi bir sınav verememiştir.

AK Partinin önemli isimlerinin istemesine rağmen, bu pürüz AK Parti aleyhine hala Adana’nın gündemini anlamsız bir şekilde işgal etmektedir.

 



827 kez okundu

Yorumlar

dam başında saksağan     01/08/2013 14:05

mustafa kardeşim akşam olunca verdiğin cevabı bir oku sen ne demek istediğini sen bile anlamayacaksın.lafı dolandırmışsın dolandırmışsın laf cambazlığı yapmışsın siyasiler gibi.ben cevabımı alamadım.mahmut şekecinin memurlar maaşını almadıgı halde(şu an bile hala almadılar)vekillik maaşını aldı yedi bitirdi bile.sence bu etik mi?ya ilçenin kalbi yanmış cigerleri parçalanmış hala hüseyin sözlünğn yemeginden bahsediyorsunuz.orda mı olması gerekişrdi ilçe de mi.?lütfen lafı kıvırma ya adam gibi cevap ver.ya da cevap vermek zorında değilim de.kıvırma.
Misafir - AK_DELEGE

kolay soru     01/08/2013 14:35

musatafa bey soruları kolay soralım. cevapları da önceden verirseniz kolay cevap verirler.Arkadaşlar hazır sorulara cevap vermeğe alışkındırlar...Benzin 7 kuruş ucuzladı.
Misafir - muallim

Sayın şekerci vekil.     01/08/2013 13:10

Ben sayın şekerci vekilin maaşını alıp işçilerin maaşını alamamaları yoruma açık bir konu ben böyle bir durumun olamayacağını düşünüyorum çünkü para var ise herkes alır parasını yok isede kimseye verilmez devlette işler böyle yürür.Dediğin gibi bir uygulama yapılamaz muhasebe kurallarına uymaz.Ayrıca sayın vekilin kızıldağda olması yangından birgün sonra diye biliyorum. Gerekli çalışmalar ve önlemlerden birinci derecede sorumlu olan orman işletme müdürlüğü gerekli çalışmayı yapıp önleminide aldığını düşünürsek, Karaisalı belediyemize fazla iş kalmasa gerek.Bence onun rahatlığında sayın şekeci vekilimiz.Eğer yemeğe katılmamış olsaydı buda eleştiri konusu olacaktı.
Misafir - Mustafa

     01/08/2013 11:08

sayın mustafa kardeşim senden bir konuda görüş alabilirmiyim peki?belediye memurları maaş alamadığı halde mahmut şekerci vekilimiizn vekillik maaaşı alması hususunda ve orman yangınına gelme yerine hüseyn sözlünün yemek servisini yapması hususunda neler düşünüyorsun?
Misafir - AK_DELEGE

Dünya Lideri mi!!!     31/07/2013 22:02

Arkadaş bu dünya lideri kim bir tanıyamadık. Kimler tanıyor hala anlamış değilim.Suriye lideri kardeşim dediği Esat tanımıyor Arap baharından önce dostu olan ama sonradan zalim ilan ettiği liderlerin hiçbiri tanımıyor, birçoğu malesef şuan Tayyibin ve Avrupalı dostlarının desteği ile toprak altına gönderildi.Onların yerine gelenlerde bizlerden çok Avrupalı dostlarını destekliyor.Dünya lideri! prestij kaybediyor haberi yok.Malesef olan gariban müslüman halka oluyor.Bir de şu adamı Atatürk le falan karşılaştırmayın gülünç oluyor. Bazı arap ülkelerinde seviliyor olabilir oda neden biliyormusunuz bizim 5 TL aldığımız benzini adamlara 1.40 TL satıyor.Adamlar sevmezmi bizede zararı yok 3 TL satsın bizde sevelim hatta göklere çıkartalım.Yani lafın kısası elin Arabına 1.40 TL. kendi halkına benzin 5 TL. böylemi oluyor dünya liderliği! anlayamadım.Kendimizi kandırmayalım.
Misafir - Mustafa

memur maaşları     31/07/2013 15:57

sayın vahit bey sizin huzurunuzda karaisalı belediye asil ve vekil başkanlarına sormak istiyorum. memur maaşları dururken işçi maaşlarının ödenmesi hanki kanunda yazıyor. veya bu belediyenin memurları bir şeymi yapmışlar bunlara . saygı ile.
Misafir - maaş maduru

Gerdanı kır,göbeği salla nerde bizim göde pakla!     31/07/2013 15:28

AytaçDURAK AKP'DEyken sesi soluğu ıkmayanlar AytaçDURAK MHP'ye geçince çok lafazan olmaya başladılar.YEsinler sizin delegeliğinizi.Sizin BaşbakanInız şehitlere kelle diyor sesiniz çıkıyormu?Çok düşünüp az konuşmak lazım.Göbeğiniz tutuyorsa!
Misafir - Pak DELEGE

ibretlik     31/07/2013 14:57

Alemin en aklıısı benim diyenler,Engin dağları ben yarattım diyenler,Para her kapıyı açar diyenler,Her kesin bir bedeli var diyenler,Burnundan kıl aldırmayanlar,Vatandaşı sinek gibi görenler bundan ibret alsınlar.Şunu bili ki BİZİM DE ARKAMIZDA MÜHLET VERİPTE ASLA İHMAL ETMEYEN ALLAHIMIZ VAR.
Misafir - ABDAL

DİYEMEZSSİN DİYEMEZSİN.     31/07/2013 13:51

BENİM BAŞBAKANIMA DÜNY7A HAYRAN İKEN.DÜNYA LİDERİ İLAN EDİLİYORSA.ATATÜRKTEN SONRA GELEN EN BÜYÜK DÜNYA LİDERİ DENİYORSA SEN KALKIPTA O DÜNYA LİDERİ BENİM BAŞBAKANIMA GÖBEGİNDEN ATIYORSA SEN ÇIK KARŞIMA SEÇME DİYEMEZSİN.DİYEMEZSİN.DİYEMEZSİN.
Misafir - AK_DELEGE

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351