Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam338
Toplam Ziyaret1682325

“YUH YUH SOYANLARA, YUH NEFSİNE UYANLARA YUH”

Hasan Dağı’ndaki Murt sizlere artık hakkını helal etmiyor. Murt dile geldi, “Ölünüzü yıkadım, yalnız kalmasın diye ölünüzle dallarım beraber mezara girdi. Sizler ne vefasızmışsınız.”

Harnup devam etti: “Ben de helal etmiyorum. Pekmezimi, havamı. Vefasızlarla işim yok artık benim.

Ormanın asıl sahibi çam: “Yazıklar olsun verdiğim havaya, gövdemden aldığınız yamalağa.”

Çilpirti eşliğinde ne kadar börtü böcek hayvan ve nebatat varsa Aşık Mahsuni’nin: “YUH YUH SOYANLARA, YUH NEFSİNE UYANLARA YUH” türküsünü söylemeye devam ediyorlar. Dinleyin, kulak verin.
Duyarsınız, yel getiriyor, sessiz olun...
                                                                            (Erenler adlı okurumuzdan)



1173 kez okundu

Yorumlar

     30/07/2013 11:34

hasan dağda orman yanmış deyip geçmek ne kadar kolay dimi.Peki ormanın içinde yanan binlerce irili ufaklı hayvanı düşündünüz öü?yangın esnasında can havli ile nasılda kaçmaya çalıştıklarını hayal edebiliyormusunuz?O yeşil yaprakların yanmamak için neler yaptıgını tahmin edebiliyormusunuz?lütfen gözlerinizi bir an kapatı ve hayal edin.Ne korkun bir manzara dimi.İnsan irkiliyor dimi?Allah bu ilçeye birdaha yangın acıcı yaşatmasın.Yangında mücadele eden başta Orman teşkilatı olmak üzere emeği geçenlere ALLAH RAZI OLSUN diyoruz.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

     30/07/2013 11:50

Arkadaşlar bu ilçenin acısı büyük.Derdi büyük.ALLAH birdaha acıları ilçemize yaşatmasın.Lakin ne kadar üzüksekte yapacak bişe yok.Olmasa iyi idi ama olan olmuş.Şimdi tam da birlik zamanı kenetlenme zamanı.siyasi kısır çekişmeleri kenara bırakma zamanı.Tek yapılacak şey Orman İşletme Müdürlüğü,Kaymakamlık ve Belediye ile birlikte el ele verip ilçe vatandaşı ile hep beraber eskisinden daha fazla daha fazla ağaç ve fidan dikmeliyiz.Bunu başarabilecek güçteyiz.Başarabiliriz de,yeterki birlik olalım.Br olalım diri olalım.Karınca kararınca herkes elini taşın altına acilen ve derhal koymalı.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

     30/07/2013 11:06

Doğru söze ne denir ki.Sözün bittiği yer bu olsa gerek.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398