Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam668
Toplam Ziyaret1680875

HASAN DAĞI’NDA 184 HEKTARLIK BOZUK ORMAN ALANINA BOL ÇİÇEK VEREN KEÇİBOYNUZU, DEFNE, AKASYA, YABANİ ELMA TÜRLERİNDEN FİDAN DİKİLEREK VE ARI TOHUMU EKİMİ YAPILARAK BİR BAL ORMANI TESİS EDİLMİŞTİ

 Son günlerde yaşanan aşırı sıcak, şiddetli rüzgar ve rutubet azlığı sonucunda 27 Temmuz’da Karaisalı Hasan Dağ mevkiinde orman yangını sonrası Hasan Dağı’nın görüntüsü içler acısı haline geldi.

  Alınan bilgiye göre, Adana’da ilk kez Karaisalı’da başlatılan Bal Ormanı Projesi ile Karaisalı’nın hemen arkasındaki Hasan Dağı’nda 184 hektarlık bozuk orman alanına bol çiçek veren keçiboynuzu, defne, akasya, yabani elma türlerinden fidan dikilerek ve arı tohumu ekimi yapılarak bir bal ormanı tesis edilmişti. Bu proje ile kovan başına yılda ortalama 25 kilo organik bal elde edilmesi hedeflenmiş ve Hasan Dağı’na bal ormanı için 3 bin adet keçiboynuzu 3 bin adet akasya ve 45 hektar arı otunun dikimi ve ekimi yapılmıştı.

  Nedeni henüz belli olmayan yangın kısa sürede şiddetli rüzgarın etkisiyle genişleyerek büyüyen yangında bal ormanının büyük bir bölümü yanmıştı. Dağın eteklerindeki yerleşim yerlerine 50 metre kala kadar inen yangına Karaisalı, Adana, Aladağ, Pozantı ve Kadirli’den gelen arazöz ekipleri ve 3 helikopter ile müdahale edildi. Arazi şartlarının çok güç olması zaman zaman söndürme çalışmalarını oldukça zorlaştırmasından dolayı yangın ancak akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi.

 



974 kez okundu

Yorumlar

Al basmaz,ak seçmez,şaşkı ördek dere beğenmez     30/07/2013 14:06

Birilerinin tansiyonu yükselince Fredi'nin kabusu'nu da görüyor,dişmacununu da.Günay Yüce'nin içerden desteğiyle yorum yazanlar siz ne kadar yazarsanız sizi beğenmeyenler de o kadar yazacaktır.Saadet istiyorsanız,Hal üstüne faz gitmeyin.Mutluluk Yeşilay'da.
Misafir - Referan Kırmızı

     30/07/2013 08:30

Birilerini şimdiden al bastı.Demekki Günay YÜCE doğru yolda.ÜLkemin güzel insanı yolun açık olsun..ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN.
Misafir - torun

Yaka cebinde para,windows'ta maniyi ara!     29/07/2013 21:26

Arkadaşlar nafile tartışıyorsunuz.Günay Yüce'nin sadece ismi yüce.Yokssa değil beediye başkanlığı su saati bile okuyamaz.Sigarasıyla seçim kazanacak sanki?CHP'Den adaylığı neden reddetmiş acaba?Boyunun ölçüsünü alıp otursaydı ya köşesine.Lafla peynir gemisi yürümez.Günay Bey'in parasını cep harçlığı yapıp kasılan gençler,ibadete başlayın.Yaptığınız iş size yakışmıyor.Bu iş takım tutmaya,at yarıştırmaya,2. katta,leblebiyi,yoğurdu meze yapıp arpa suyu içmeye benzemez!
Misafir - Pandomim REfleks

cana can katan canlar     29/07/2013 18:59

P irsultanın Hacı bektaşın dizinin dibinde eğitim alan sessiz kahramanlar CANLAR sizler iyki varsınız.Orman denince akla siz gelirsiniz sizler karınca gibi bal arısı gibi çalışkansınız.Yangının söndürülmesindeki emeğinizi bilen biliyor.Malum olan şey söylenmez.Sağ olun Türkmen kardeşlerim.
Misafir - dede

     29/07/2013 17:57

kardeşim merak ediyorum.günay yücenin içtiği sigara nerene battı acaba?
Misafir - ilçe gençlik

yaNGINDA SİGARA İÇİP KÖRÜK KULLANAN EBLEHLER!     29/07/2013 14:21

Günay Yüce'nin fanatiği ve koçusu gençler,Günay Abinize söyleyin önce ağzından hiç düşürmediği paket paket kullandığı carayı bıraksın.Ormana önem verdiğini böylece daha iyi ispatlar.Fidan dikmek kim,Günay YÜCE kim?Arada dağlar kadar fark var!Günay YÜCE BEy'in muhasebesi iyi olabilir fakat gençleri doğru ve mantıklı açıdan yönlendirmeli.Sigara,kayadan mı yapılıyor yoksa?
Misafir - ÜÇ HİLAL

     29/07/2013 12:32

bizler Günay YÜCEye gönül vermiş ilçe gençliği olarak 150 kişi 24 saat fidan dikmeye hazırız.Yeterki bize fidan verin.gersine karışmayınz.Bu ilçe için canımızı verriz.
Misafir - ilçe gençliği

karşılısız çalışanlar     29/07/2013 11:37

Vahit Beyl yangınla ilgili verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Sizden ricam bu yangın nasıl çıkmış ,kim ne zaman haber ver miş ,kimler yangına ne zaman müdahale etmiş.Yngın söndürme de emeği geçenleri isim isim belgelerle açıklığıyla yayımlarmısınız.
Misafir - öziş

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704