Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam478
Toplam Ziyaret1685233

“Ülkemizin ve insanlığın en temel gereksinimi elektrik santral binası bu devasa güzelliğin arasında yapılmış bir metal hangar görüntüyle çok çirkin bir manzara oluşturmaktadır”

Adana İl Genel Meclis Üyesi Veysel Güngör, Adana İl Genel Meclisi Başkanlığına verdiği önergede ilçedeki HES ve taş ocaklarını ilçeye verdiği zararları gündeme getirerek önlem alınmasını istedi.

Güngör önergesinde, Karaisalı’da Kaymakamlık makamı, Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde İl Özel İdaresi, Çukurova Kalkınma Ajansı, il genel meclisi İlçe Hizmet Götürme Birliği, Karaisalı ilçe ve büyükşehir belediyesinin ilçedeki ve ildeki birçok kişi ve kurumların katkılarıyla yapmakta olduğumuz çalışmalarda tarihi ve doğal güzelliklerin korunması bölge ve genel turizme kazandırılması hususunda çok önemli mesafeler katettiklerini belirtti.

  Güngör şunları söyledi:

  “ Turizmin anahtarı temizlik ve hoşgörü, kapısı ise tarihi ve doğal güzelliklerin korunmasıdır diyerek başlattığımız bu çalışmalarda ilçemizde Kapıkaya kanyonunda yaptığımız yürüyüş parkuru, Yerköprü’de ki mesire alanı ve bugün-yarın hayata geçirilecek Varda Köprüsü çevre düzenlemesi, ilçemizdeki Karapınar tesisleri sadece Karaisalının değil tüm Adananın yüz akı çalışmalardır. Fakat bu çalışmalara gölge düşüren bazı unsurların da ortadan kalkması gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse kanyon ve Yerköprüde yapılan eko turizmle ilgili çalışmaların ortaya koyduğu doğal güzellikler şimdiden insanlarla dolup taşmaktadır. Ama orada bulunan ülkemizin ve insanlığın en temel gereksinimi elektrik santral binası bu devasa güzelliğin arasında yapılmış bir metal hangar görüntüyle çok çirkin bir manzara oluşturmaktadır. Hâlbuki folyo veya vinil uygulamasıyla sözkonusu santral binası bir şelale görüntüsüne veya ulu ağaç resimleriyle oradaki görüntüye katkı koyacak doğal bir güzelliğe bürünebilir. Doğadaki diğer canlı figürleriyle çocuklarımızın, oraya gelen insanların gözüne-gönlüne hitap edeceği gibi kendimize ilke edineceğimiz ‘kirletilmemiş bir çevre doğal dengeleri bozulmamış bir dünya, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirastır’ düşüncemize katkı koyar diye arz ediyorum”

  Bu çalışmanın maliyetinin 2 bin Tl civarında olduğunu kaydeden Güngör, önergesinde şu görüşlere yer verdi:

  “Söz konusu uygulamanın tüm HES, taş ocakları ve maden ocakları için düşünülmesi gerektiği gibi sadece Karaisalı değil  Pozantı, Kozan, Ceyhan için de geçerlidir. Çünkü sadece Karaisalı’da 6-7, bölgede 60-70 HES’den bahsedilmektedir  ve önemlidir. Kaldı ki maden ve taş ocaklarındaki çalıştırma usul ve yöntemlerinin o bölgedeki insan ve doğa için taşıdığı risk göz ardı edilemez. Geçtiğimiz günlerde Karaisalı’daki bir HES’te yaşanan kaza bölgede yapılan yukarıda bahsedilen tüm çalışmalara cana, mala zarar verebilirdi Bu nedenle ilçemizdeki söz konusu faaliyetlerin ben yaptım oldu zihniyetinden çıkarılıp doğayla, tabiatla can ve mal güvenliği ile, estetiği ile yeniden değerlendirmek üzere gündeme alınmasını ve gereğinin yapılmasını yüce meclise arz ederim.“

 

 

 



873 kez okundu

Yorumlar

DEĞİŞİTİRİN ŞU FOTOYU     21/07/2013 20:01

VAHİT BEY, VEYSEL BEYİN BAŞKA RESMİ YOK MU? PEŞİN SATAN GİBİ DURUYOR :) KASKETLE ELİNDE TELEFINLA FELAN :))
Misafir - sedat

herşey ortada     20/07/2013 11:38

veysel bey'i çalışmalarından dolayı kutluyorum.biz bu bölgede yaşıyoruz bizde karaisalılıyız yapılan çalışmaları gözlerimizle gördük. yiğidi öldür hakkını ver demiş atalarımız. ama misafir - ÖZİŞ yiğidi öldür, hakkına kon.diye anlamış sözü galiba..ÇIKLA GERÇEK gözümüzün gördüğüdür toprağım anlatılan masallar değil..karın ağrısı olanlara geçmiş olsun.
Misafir - orman

ÇIKLA GERÇEK     19/07/2013 10:45

GÜNAYDIN VEYSEL EFENDİ SABAHI ŞERİFLERİNİZ HAYROLA SİZE BU KONU ZAMANI GELMEDEN ANLATILDI.KIZIDAĞ YAYLASININ MUCUR İHALESİNDE SİZDE GÖREV ALDINIZ.UCUZ FİYAT VERDİĞİ İÇİN KARAPINARIN GÖZÜNDEKİ TAŞ OCAĞINA İHALEYİ VERDİNİZ.VEYSEL EFENDİ ATI ALAN ULUKIŞLAYI GEÇTİ.NE DEYİM SURET-İ İNTİKALİNİZ ZAYIFMIŞ.SITKI POLAT BEYE TAŞ OCAĞI HAKKINDAKİ BELGELERİ VERDİM.CENGİZ TAŞCIYA ANLATTIM,SEBEHATTİN DEMİRCİYE BİLĞİ VERDİM.EN SON İLÇE BAŞKANI ÜNAL IŞIKTAN İLĞİLENMESİNİ İSTEDİM.DAİRE SONSUZ VERİM SIFIR.İNADINA TAŞ OCAĞI VE ORMAN İÇİN ÇALMADIĞIM KAPI KALMADI. HERKES DOĞRUSUNU BİLSİN.
Misafir - ÖZİŞ

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231