Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam451
Toplam Ziyaret1688190

Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş Orman eski Bakanı, CHP Adana Büyükşehir belediye başkanlığı aday adayı Arif Sezer’i ziyaret etti.

Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş CHP Adana Büyükşehir belediye başkanlığı aday adayı Arif Sezer’i ziyaret etti.

Özürlülerin sorunları ve daha insani koşullarda yaşamaları ile ilgili bir çalışma raporu hazırlayan Ahmet Ataş, Sezer’den kendilerine destek v istedi.

Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş Orman eski Bakanı, CHP Adana Büyükşehir belediye başkanlığı aday adayı Arif Sezer’i ziyaret etti.

Özürlülerin sorunlarının sadece seçimden seçime gündeme getirildiğini belirten Ahmet Ataş bu klasik siyaset anlayışının değişmesi gerektiğini belirterek, “ Türkiye’de olduğu gibi Çukurova bölgesi ve Adana’da da özürlülerin birçok hakları yasalar tarafından verilmiş olmasına rağmen eksik ve hatalı uygulamalar sonucu gasp edilmektedir” dedi.

Özürlülerin daha insanca koşullarda yaşayabilmeleri için ÇÖZDER olarak bir çalışma raporu hazırladıklarını belirten Ahmet Ataş özellikle CHP’nin aktif bir şekilde çalışacak özrüler komisyonu kurması gerektiğini belirterek, “ Bu konudaki çalışmalarımızı İl başkanımız Orhan Sümer’e teslim ettik. Gerekli desteği vereceklerini umuyoruz” dedi.

Özellikle şehir içi toplu taşımada özürlülerin ücretsiz faydalanmalarının sadece Büyükşehir belediyesi araçlarında geçerli olmaması gerektiğini vurgulayan Ataş “ UKOME kararlarına ve mevcut yasalarla yönetmeliklere rağmen diğer toplu taşıma araçlarında ücret alınmaktadır. Özürlülere ait yolların olmaması da insan haklarına aykırı farklı bir davranıştır” dedi.

CHP Adana Büyükşehir belediye Başkanlığı aday adayı Arif Sezer de ziyaretinden ve Çalışma Raporu Dosyası’nın hazırlanmasından dolayı Ahmet Ataş’a teşekkür ederek, “ Biz sadece özürlüler değil, toplumun her kesiminden böylesine kapsamlı bir araştırma bekliyoruz. Sivil Toplum Örgütleri yapıcı anlamda zorlayıcı olmalıdırlar” Dedi

CHP isabetli karar

“Sayın Ahmet Ataş en isabetli kararı vererek dosyayı özellikle CHP’nin İl Başkanlığına teslim etmiştir. Demokratik sistemlerde toplumsal aksamalar siyasi partiler aracılığıyla çözüme ulaştırılmalıdır. CHP bu konuda en hassas partidir. İl başkanımız Sayın Orhan Sümer’in Sayın Ataş’ın raporunu dikkate alarak gerekeni yapacağından eminim. “ diyen Arif Sezer açıklamalarını aşağıdaki sözlerle sürdürdü:

“Biz, sivil toplum örgütlerinin tamamından böylesi bir araştırma istiyor ve bekliyoruz. “Ağaç dalıyla gürler” diye bir atasözümüz vardır. Sivil Toplum Örgütleri bu toplumun dallarıdırlar. Dallarımızla birlikte yılmadan, yorulmadan bir ağaç gibi bütünlük ve zarafet içerisinde çalışmak için yola çıktık.

Bu doğrultuda Bütün Sivil Toplum Örgütlerinin de ahenk içerisinde çalışmalarını arzuluyor ve bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağımıza söz veriyorum. Bu kentte mutlak surette bir birliktelik, bir uzlaşma oluşturmak zorundayız. Toplumun her kesiminin yönetime yasalar çerçevesinde katılacağına söz veriyorum” dedi.



865 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406