Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam148
Toplam Ziyaret1680355

Uzun süredir yazı göndermeyen Yağbasan Tenhesi Köşesinin yazarı yeniden yazmaya başladı. İlk yazısı "Karaisalı'da Lobicilik Faaliyetleri" oldu.

Karaisalımızın meşhur bir köyü var.

Adı Etekli, nam-ı diğer Yağbasan.

O köyü bilenler bilir.Caminin yanında mezarlık vardır. Camiden çıkanlardan biri özel görüşmek istediği kişinin koluna girip mezarlığın içine doğru yürürlermiş. Tenha bir yerde konuşmak istermiş. Buna köylüler zaman içerisinde YAĞBASAN TENHESİ adını koymuşlar. Orada konuşulan gizli ne var ise, aynı anda her yerde duyulurmuş. Bu söz zaman içerisinde ‘’Yağbasanda konuşur, Barakdağı’ndan duyulur’’ deyimine dönüşmüş. Yağbasanlı Yazarımız Oğuz Adem Selçuk bu deyimi yazıya dökerek, ölümsüzleştirmişti.

Ziya Polat da başka bir konuda yazdığı yorumunda ise şöyle demişti:‘’Ancak bu ortak noktayı öyle kullanmalıyız ki, sonuçta insanımız için, memleketimiz için, hepimiz için birliktelik, başarı, huzur ve mutluluk çıksın. Hani biz hep yabancıya iyi görünmeyi sever de kendimize uzak dururuz ya... Eğer kendi tabirimizle,"Yağbasan tenhesi" yaparak gevreğini içine bükebilsek, aşamayacağımız problemimiz kalmaz.

Birazcık büyük düşünmeye başlarsak veya benim olsun küçük olsun mantığından vazgeçersek birlikte çok başarılara imza atarız.’’

Ancak olay Ziya Polat'ın yazdığı "gevrek içine bükülmuyor" kırılıyor. her yerde duyuluyor. Sanırım Ziya Hoca bu sözü yanlış algılamış.

Biz de bundan böyle haber olarak değerlendirmediğimiz, bazı fısıltıları, esprileri, şakaları, dedikoduları, hikaye ve fıkraları Yağbasan Tenhesi köşesinde yayınlayacağız.Haberlere yapılan yorumları da bu köşede yorumlamaya çalışacağız.

Bu köşemizin çok daha okunacağına inanıyoruz.





857 kez okundu

Yorumlar

DÜRÜST     16/07/2013 17:13

YENİ BİR HABER DAHA OKUNAMADAN GÖRÜNMEZ BİR EL TARAFINDAN KALDIRILDI. YERİNE ARDIÇ KUŞU BEŞGESLİ Mİ KOYULACAK.
Misafir - öz

     16/07/2013 13:47

Yeni yeni kurulan lobiler ilçe için hayırlı olsun,Fakat bu lobiler isimlerinin patentlerini ticaret odasından alsınlar.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

     16/07/2013 11:47

Belediye başkanlığı seçimlerinde bu lobilerin desteğini almayanlar ortaya çıkmasınlar.
Misafir - tüm lobiler adına

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704