Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam350
Toplam Ziyaret1679469

Karaisalı'da olsa yılanı öldürürlerdi

 Adana’nın Kozan ilçesinde su kuyusuna düşen 1.5 metre uzunluğundaki yılan, Kozan Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, ilçeye bağlı Çürüklü köyünde 80 yaşındaki İsmail Temizkan'ın bahçesindeki kuyuda meydana geldi. Çocuklar, içme ve sulama için kullanılan 6 metre derinliğindeki su kuyusunda bir yılan gördü. Kozan Belediyesi itfaiyesinden yardım istendi. Su kuyusunda taşların arasına gizlenmeye çalışan 1,5 metre uzunluğundaki yılan, itfaiye ekiplerin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı. Yılanın zehirli olma ihtimali üzerine su kuyusu tamamen boşaltıldı. Serpme ve değnek kullanılarak çıkartılan 1,5 metre uzunluğundaki yılan, itfaiye ekipleri tarafından köy dışında ormanlık alana bırakıldı.

Bahçe sahibi İsmail Temizkan, "Çocuklar kuyuda suyun içerisinde bir yılan görmüşler, yılanın büyük olduğunu görünce itfaiyeyi arayarak yardım istedik. Ben 80 yaşındayım hayatım boyunca böyle bir yılan görmedim." dedi.

Yaşar Temizkan ise köydeki babasının kendisini telefonla aradığını belirterek, "İçme suyu kuyusuna büyük bir yılanın düştüğünü haber verdi. Ben de itfaiyeyi arayarak yardım istedim. Su kuyusundaki yılanı beraberce çıkardık. Ben 50 yaşındayım böyle bir yılan görmedim. Yılan benim tahminim susamış kuyuya inmek istemiş kuyuya da düşünce tekrar çıkamamış." diye konuştu.

Yılanı ilk gören Tunay Temizkan şunları söyledi: "Su çektiğimiz dinamo bozulmuştu, su gelmiyordu, dinamonun hortumunu değiştirdik. Kuyuya baktığımda bir canlı olduğunu gördüm. Üzerine su akıttım kendi kendine çıkıp gitsin diye fakat çıkmadı. Çıkmasına yardımcı olmaya çalıştım. Sonra çıkamayacağını anladım ve amcamlara haber verdik, onlarda itfaiyeye haber verdiler. Çok büyük bir yılan, korkulmayacak gibi değil.



1273 kez okundu

Yorumlar

Koz'u kaz anlayanlar!     16/07/2013 11:57

Cevizi görse üzüm diye yiyecek olanlar Kozan'lıları sanki İnsan Hakları Örgütü gibi addetmiş. Yemezler.Genelleme yapmak yanlış!Karaisalı'yı ve ilçe halkını küçük düşürenlerin yatacak yeri yok.Kozanı ve Kozanlılar'ı da bilmesek hani yutturuyordunuz gene!
Misafir - Hazım SODA

yılan     15/07/2013 12:10

bu başlığı atan kişilerin karaisalı ile bir sorunu mu var yoksa bize mi öyle geliyor
Misafir - murtçu

     15/07/2013 11:38

Öldürmeyle kalsa birde odunda yakarlardı.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613