Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam562
Toplam Ziyaret1668204

"Karaisalı Belediye Başkan aday adayı olacak kişilerin öncelikle ilçeyi iyi tanımaları, sorunlarını iyi analiz etmekle beraberinde çözümüne ilişkin projeleri olması, gerekir düşüncesindeyim."

Herkesin hesabı olduğu ortamda hizmet anlayışı olmaz, olmuyor da. Yöneticilik olayının merkezinde halka hizmet bulunduğu için aslında herkesin yapabileceği basit bir görev değil. Her alanda kişinin fedakarlık yapması gerektiği zor bir görev. Seçilen kişi ailesi dahil bireysel olan her şeyi ihmal edecek ve halka hizmet etmeyi her şeyin önünde tutacak adeta tabiri caizse halkın kölesi gibi çalışacak. “Önce ben değil Karaisalı” cümlesini benimseyecek. (normalde olması gerekenleri anlatıyoruz.) Yani öyle hemen ben olayım diye atlanılacak bir görev değil.

Yukarıda anlattığımızın tersine yerel seçimler yaklaştıkça bireysel siyasi hesaplar da kendini göstermeye başladı. İstiyoruz ki, hesabın merkezinde hizmet anlayışı olsun. Ama nerede! Hedef belediye başkanlığı makamına erişmek. Diller “Karaisalı Sevdası” diyor ama bu kalpten söylenmiyor.

Belediye başkanlığı için kimler aday adayı olabilir dediğimizde kalabalık bir isim listesi önümüze çıkıyor. Ak Parti, CHP ve MHP’nin yanı sıra Bağımsız aday çıkabilir mi? diye düşünüyorum. Burası Karaisalı neden çıkmasın ki?

Karaisalı Belediye Başkan aday adayı olacak kişilerin öncelikle ilçeyi iyi tanımaları, sorunlarını iyi analiz etmekle beraberinde çözümüne ilişkin projeleri olması, gerekir düşüncesindeyim. “Gel Karaisalı Belediyesi’nin proje biriminde görev al, proje üret ve Karaisalı’ya katkı sun” çağrısı yapsak buradan kaç kişi proje hazırlayabilir ki?

Artık Karaisalı’da “ Koltuğa evet, hizmete hayır” anlayışı zihniyetinin sona ermesi gerekir. Bunun yanında en az belediye başkan adayı kadar belediye meclis üyelerinin de nitelikli, hizmet anlayışını ön planda tutan kişilerden seçilmesi gerekir. “Görev istenmez, verilir” sözü unutulmamalıdır.

Maximilien Robespierre in bir sözü vardır; Ayrıcalıkların sadece eşitlikten doğduğu, vatandaşın yönetime, yönetimin halka, halkın da adalete tabi olduğu bir düzen istiyoruz. Derdimizi en iyi özetlemektedir sanıyorum. Başkanlık makamı söz konusu olunca Karaisalı sevdalısı olunur. Marifet o sevdayı hesapsız yaşamaktır. Saygılarımla.



866 kez okundu

Yorumlar

EĞİTİM     15/07/2013 00:43

BİLAL BEY ALLAH AŞKINA YAZDILARINIZDAN KAÇKİ NEYİ ANLADI. MASLOVUN İHİTYAÇLAR TEORİSİ VARTEMEL İHİTYAÇLAR KARŞILANMADAN BİR ÜST İHTİYACA GEÇİLME DER. KARAİSALI LİSEİ 1976 . İMAM HATİP LİSESİ 1976 DA AÇILDI. AKLI ERENLER İÇEYİ TERK ETTİ. SANDIK TAKİ OYUNUN DEĞERLİ OLDUĞUNU KAÇ KİŞİ BİLİYOR.HO ÖKÜZÜM HO ÖLENEDEK GEÇİM GEREK DİYEN BİR ÇOGUNLUK VAR. İŞE ALFABEDEN YENİDEN BAŞLAMALI.
Misafir - İŞİN ASLI

     14/07/2013 17:07

Karaisalıya hizmet aşkıyla yanan tek aday YUsuf İYİ beydir.Cebinde ilçenin tüm sorunları hazır çözüm planları da hazırdır.Başka hiçbir adayın ne projesi var nede vizyonu sadece o koltuğa ben oturaym derdindeler babacan durak gibi.Artık babacan durak gibi sadece koltuk düşkünü başkanlar istemiyorsak YUSUF İYİ ve AK PARTİ şemsiyesi altında toplanma vakti geldi.Yusuf Bey KARAİSALI SEVDALISIDIR.İlçe AŞIĞIDIR.
Misafir - ilçe sevdalıları

Yüce Dağ Başında yağan kar İdim.     14/07/2013 15:14

Tüm yollar Günay Yüceye çıkıyorsa TCK,yolları kapatsın.Günay Bey'i tanırım.Belediye Başkanlığı yapmak,at yarışı oynamaya, Karaisalıspor Başkanlığı yapmaya benzemez. Milletin nefesini kalbinde hissedeceksin,davulun tokmağı da sen olacaksın bızbızı da sen olacaksın.Karaisalı hasretle yıllardır bu işi layıkıyla,iltimas yapmayan,adalettten yana,hizmet erbabı bir başkan arıyor.Publarda vakit öldürenler kerevetine çıkıp iddasını ve altını ganyanını takip etsin lütfen! Bu işler çocuk oyuncağı değil beyler! Öbür tarafı da var bu işin.
Misafir - Ne ve NEDEN

PARAŞÜT DELİNECEK     14/07/2013 14:13

KARAİSALI ŞAŞIRACAK TOZ PEMBE FİLM SONA ERECEK.HALK KIRGINLIKLARINI YERELDE HESABA OTURUR.AKP NİN KÖYLERDE DAHİL SÜPÜRRÜZ DEMESİNİN BOŞ OLDUĞUNU GÖRECEĞİZ.KÖYLÜ NÜN DE BEYNİ VAR GÖZÜ VAR SALAK SANMAYINIZ LÜTFEN.
Misafir - YSK

     14/07/2013 12:05

Ahmet ŞEKERCİ AHmet BİLİCİ ve Rifat KÖROĞLU abilerimiz Babacan DURAK seçildiğinde neler neler vaat etmişlerdi unutttuk sanılmasın.SOnuç ne DAĞ FARE DOĞURDU.Son seçimin en karlısı Babacan DURAK başkanın EMEKLİ ENİŞTESİ ve YEGENLERİ oldu Memur Kadrolarında aldılar.Hayırlı olsun.Oysa onların aldığı maaşın yarısına ilçede çalıaşacak binlerce genç vardı.
Misafir - AK_DELEGE

     14/07/2013 11:42

Karaisalıda tüm yolar sadece GÜNAY YÜCE abimize çıkıyor.Bunun dışında aranılacak çözüm ilçeye Ba bacan DURAK ve ekibinin belediyeyi cami duvarına toslattığı gibi ilçeyi cami cami duvarına toslattırır.
Misafir - Genç Güvençliler lobisi

Program mı,kilogram mı?     14/07/2013 01:39

Bu ilçede keşke programlı biri başkan olsa lakin program deyince bizim adayların aklına tv programından başka bir şey gelmez ki.Keşke umut verici konuşabilsek...Önce şu başkan adaylarının Ankara'dan belirlenmesi işi son bulmalı.Program ondan sonra başlar.
Misafir - Garsambaç Muzo

GAYNAK?     14/07/2013 00:08

Bilal efendi, yazın güzel, adaylar sorunları bilmeli, çözümünüde üretmeli ve aynı zamanda çözümü hangi gaynakla çözecek onuda söylemeli değilmi?
Misafir - hasanhüseyin

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339