Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam1011
Toplam Ziyaret1686444

Sezer , “Adana mahkemelerinde 40 bine yakın şüyulandırma davasının bulunduğunu belirterek Adana konut bakımından Türkiye’nin en güvensiz kenti haline getirildi” dedi.

 Orman Eski Bakanı CHP Adana Büyükşehir belediye Başkanlığı aday adayı Arif Sezer, “ Adana’nın konut bakımından Türkiye’nin en güvensiz kenti olduğunu” belirterek, “Adana’da konut güvenliği kalmamıştır. Konut güvenliğinin olmadığı bir kentte başka hiçbir güvenceden bahsedilemez” dedi.

  Şüyulandırma adı altında yapılan uygulamaların kelimenin tam anlamıyla haksızlık olduğunu belirten Sezer, “ Birileri rant uğruna şüyulandırma yapmaktalar. Yaptıkları uygulamaların akıbetinde Adana mahkemelerinde 40 bina yakın şüyulandırma davasının bulunması rezaletin doruk noktaya ulaştığının ispatıdır” dedi.

    “Şüyulandırma işlemlerinin hatalı ve haksız bir şekilde yapıldığını, şuyulandırmaya tabi tutulan parsellerin üzerindeki taşınmazların hukuki durumlarına çözüm getirilmediğini”  belirten sezer açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

    “Rant amaçlı uygulamalar sonunda bazı vatandaşların parselleri küçültülmüş veya ellerinden alınmış, bazı imtiyazlı vatandaşların hiç tapulu parseli olmamasına rağmen ev ve parsel sahibi yapılmıştır. Bazı mahallere yeniden cadde, sokak, yol ve meydan yapılmamasına rağmen vatandaş kendi mülkünden göçe zorlanmakta veya bir başka vatandaşla kendi parseline ortak edilmekte ya da belediyeye veya başka bir komşusuna birkaç metre arsa bedeli borçlandırılmaktadır. Bir vatandaşımızın baba yadigârı evinin şüyulandırma sonucu birkaç tapusu birden bulunmakta,  bir evin tapuları değişik tapu sicil memurluklarında yer almaktadır. Kimse arsasının yerinden emin değildir.  Bu kargaşa ve anarşi değil de nedir? 40 bine yakın Adanalı hemşerimizin evi dahi güvencesiz hale getirilmiştir”

“İmar planlarını adaletsiz

 

   Adana imar planları uygulamalarının da çok haksız ve adaletsiz bir şekilde yapılmakta olduğunu belirten Arif Sezer “ Bu akıl almaz çalışmalarla mülkiyet ve hukuk karmaşasıyla birlikte kelimenin tam anlamıyla bir anarşi yaratılmıştır. Adana bu kaos ve anarşi ortamından kurtarılacaktır. “ dedi.

“Ben değil biz yapacağız”

     Adana’da sorunların tespiti ve çözümü konusunda parti örgütleriyle istişare içinde olacaklarını belirten Arif Sezer “ CHP’nin yeni organizasyonu içerisinde özellikle Adana’da mahalle birimleri oluşturulmuştur. Hangi türden olursa olsun gerek sorunların tespitinde ve gerekse çözümünde CHP’nin en üst ve en alt birimleriyle temas halinde olacağım. Kimse tek başına hiçbir şey yapamaz. Ben CHP’nin bütün birimlerini devreye sokarak bu kenti yaşanıla bilir bir kent haline getirmeye çalışacağım. İlk ele alacağımız konulardan biri de bu kentte konut güvenliğini sağlamak olacaktır. Konut güvenliği olmayan bir kentte başka hiçbir güvenlikten söz edilemez. Bu konudaki çalışmalarımıza ekiplerimiz şimdiden başlamışlardır. Gerek adli makamlarla ve gerekse hukuksuzluk sonucu adliye koridorlarında süründürülmeye mahkûm edilen vatandaşlarla temas halindeyiz” dedi.



758 kez okundu

Yorumlar

ÇOK DOĞRU     25/06/2013 21:56

SN. BAKANIM ÇOK ÖNEMLİ KONUYA PARMAK BASTINIZ BAHSETTİĞİNİZ SORUNLARIN EN BÜYÜĞÜNÜ KARAİSALIDA BİZLER YAŞAMAKTAYIZ.
ali çopuroğlu

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382