Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam557
Toplam Ziyaret1668199

"Adana, Akdeniz Bölgesi'nde guatr görülme sıklığı en az olan il olmasına rağmen Karaisalı, Aladağ ve Kozan ilçelerinde guatr daha yaygın olarak görülmektedir."

Adana Valiliğinden, "1-7 Haziran İyot Yetersizliği Hastalıkları Haftası" dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, iyot eksikliğinin kişiyi anne karnından başlayarak tüm yaşamını olumsuz etkileyen hastalıklar bütünü olduğu belirtildi.

Açıklamada, iyot eksikliğinin bebek ve çocuklarda büyüme ve gelişme geriliğine neden olduğunu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"İyot eksikliği önlenebilir zeka geriliğinin en önde gelen nedenlerinden birisidir. Zeka düzeyinin akranlarına göre en az 13.5 puan daha düşük olması, öğrenme yeteneği ve okul başarısında azalma, gebelerde düşük ve ölü doğum riskinde artma ve her yaşta guatr iyot yetersizliğinin oluşturduğu önemli sağlık problemlerinden sadece birkaçıdır. Türkiye'de 74 bin kişinin taranmasıyla yapılan bir araştırmada guatr görülme sıklığı yüzde 30.5 bulunmuştur. Adana, Akdeniz Bölgesi'nde guatr görülme sıklığı en az olan il olmasına rağmen Karaisalı, Aladağ ve Kozan ilçelerinde guatr daha yaygın olarak görülmektedir."

649 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339