Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam667
Toplam Ziyaret1681752

KARAİSALI’DA SEÇİME DOĞRU (1)

                                                                               VAHİT ŞAHİN

Uzun zamandır Karaisalı üzerine kimse ile görüşmüyordum. Bir dostumla Karaisalı Belediye Başkanlığı konusunda sohbet ettik.

  Önce AKP’den, pardon AK Parti’den başladık. (Biliyorsunuz Sayın Başbakan, ‘AKP denilmesini edepsizlik sayarım’ demişti. Edepsiz durumuna düşmemek için AK Parti diye yazıyorum.) Şuan AK Parti kulislerinde tam 13 isimden bahsediliyor. Bu öne çıkan 13 isim şunlar:

  Gaffar Özdemir, Uğur Ünaldı, İsmail Demirkeser, Sıtkı Polat, Sabahattin Demirci, Veysel Güngör, Aziz Özcan, İlyas Karabulut, Mesut Yeşil, Ünal Işık, Yusuf İyi, Hasan Hüseyin Kuşçu ve Müslüm Öveç. Şimdilik bu isimler zikrediliyor.

  Şimdi bu isimlerden kim tercih edilecek? Kimin tercihi aday olarak gösterilecek? Yani Karaisalı adayını kim belirleyecek? Fatoş Gürkan mı? Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik mi? Büyükşehir Başkan adayı mı? Yoksa halk mı? Yani çay bahçesi mi, köyler mi?

  Diyelim ki bu isimlerden bir kişi aday olarak belirlendi, diğer adaylar ne yapacak? Birlik ve beraberlik içinde davranıp, seçime hep beraber asılacaklar mı? Yoksa Karaisalı’da güneşin batışını mı izleyecekler? diye sordum, dostuma. Verdiği cevap daha da ilginçti:

  - Sadece güneşin batışını değil, ayın doğuşunu bile izlerler.

  O zaman AKP, pardon AK Parti seçim kaybeder dediğimde ise:

  - Adayı Hasan Dağı’na asarlar, dedi.

  Bugünkü değerlendirmelerimiz böyle. Yazımıza yarın devam edeceğiz.



1071 kez okundu

Yorumlar

önemli değil     25/05/2013 14:44

biri kuyuya taşı atıyor.kimse çıkaramıyor.haha
Misafir - önemli değil

     24/05/2013 14:14

Abdullah abi boşa yorulma.O ima ettiğin kişi bu ilçeye çok dürüst gelir.Öylesine dürüst birisini bu ilçe halkı kanldıramaz.SOnra birde ilçe halkın ayıltmak için uğraşmak zorunda kalmayalım.
Misafir - GALALI seçmen

     24/05/2013 13:03

Cumali Özcan abimiz neden aday olmuyor ki.
Misafir - MR_ÖVEÇ

     24/05/2013 13:20

önemli mi kimin olacağı.önemli olan ilçeye ne verebilecek dimi.
Misafir - hakan

     24/05/2013 13:52

kim olursa olsun önce şlçeye hayırlı olsun dostlar
Misafir - kemal

     24/05/2013 13:25

İLçede Hasan Dağına Asılmayacak, Hasan Dağına heykeli dikilecek adayın kim olduğunu bu ilçede 7 den 77 ye kadar herkes biliyor ama nedense söylemeye dili varmıyor.Bunu mertçe ve delikanlıca söyleyen bir ben oldum.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

     24/05/2013 13:26

Vahit bey AKP (pardon AK PARTİ)bu adaylarla seçime girerse mutlaka hasan dağıa birisi asılacaktır.Onun için diyoruz ki AKP (pardon AK PARTİ)hasan dağına asılmayacak bir adayı mutlaka ilçeden çıkarmalıdır.
Misafir - keştepeli

...........     24/05/2013 13:21

SEVGİLİ GERÇEKCİ KARDEŞİM;SATILIK OYLARDAN VE SATILAN KİŞİLERDEN BAHSETMİŞSİNİZ HAKLISINIZ.BENDE MERTÇE ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM.PARA İLE OY SATANDA PARA İLE SEÇİM KAZANMAK İSTEYENDE BUNA TENEZZÜL EDENİN DE,PARASINA GÜVENİP İNSANLARI SATIN ALANINDA BABAM DA OLSA AKRABAMDA OLSA........................ANLADIN MI KARDEŞİM
Misafir - NOKTA NOKTA NOKTA ÜÇ NOKTA

     24/05/2013 11:38

YA OLDU OLACAK RİFAT YILMAZI DA EKLESEYDİNİZ.KARE TAMAMLANMIŞ OLURDU.
Misafir - KUŞDEMİR

     24/05/2013 11:03

Yusut İYİ müdürüm bence aradan sıyrılabilir.ÇÜnkü ilçeyi tanıyan tüm köylerde sevilen sayılan değerli abimizdir.İLçeye artı pozitif enerji verebilir.
Misafir - aktaşlı

     24/05/2013 11:59

AK PARTİNİN ADAYLARI BUNLAR İSE MHP DURSUN SAPMAZI VEYA AHMET BİLİCİYİ DE ADAY GÖSTERSE FARKA KOŞAR İLÇEDE.
Misafir - AKILLI SEÇMEN

     24/05/2013 11:39

Çecelili kardeşim eski dönemden tirilyonlarca kalan borç safsatalarına 2 yaşındaki yegenimi bile inandıramazsın lütfen söylemlerinizi değiştirseniz.Başarısızlıklarınıza başka kılıflar arasanız çünkü bu halk artık bu lafları yemiyor.Çünkü bu halk diyor ki borç devletin borcu ve devlette de devamlılık esastır diyor.Bu halk şunu da biliğyor artık giden borç bırakabilir ama unutmamak gerekir ki gelen de giderken arkasında borç bırakıyor.Çünkü ne dedik devlette devamlılık esastır.Laf salatalığı yapmak karın doyurmuyor kardeşim.Biz Günay YÜCE müdürümüzün iller bankasının kapısında günlerce ilçeye bu su borularının almadan gitmem dediği günleri de biliyoruz.Mehmet GİLDİR beyin ilçenin altyapısı için 24 saat uyumadığı günleri de bliriz.Ve şu nu da biliriz ki KIZILDAĞ GÜREŞLERİ İÇİN 1 KURUŞ VERMEM İŞÇİM MEMURUM DA GİTMEYECEK denen günleri de biliriz.Kısaca biz bizi biliriz kardeşim.Sen yeterki akıllı ol..Akıllı ol fıkrasını iyi oku.
Misafir - hal esnafları adına

     24/05/2013 11:58

Sayın Çecellili yorum yapan beyim biz burda Babacan Durak beye şahsında bir söz söylemeyiz ve söyletmeyiz de asla.Ama lakin iş belediyecilik konusu olunca orda bir dakika duracaksın.Ve diyeceksin ki EMEKLİ ENİŞTELERİNİ ve YEGENLERİNİ belediyeye ilçede binlerce işsiz varken neden doldurdun?Koca bir ilçenin KARAİSALI CADDESİ olan adı değiştirilirken neden vekil zihniye Günay YÜCE ye koyduğun postanın binde birini koyamadın.Bu soruları sor cevabını al sonra senle ilçenin her konusunu tartışalım kardeşim.Birde şu nu sor kardeşim koskoca ilçe belediyemiz karapınarı güzeleştirecek kadar maddi imkanı yok mu? bu ilçe belediyesi bu kadar mı bitik? bu kdar mı fakir duruma geldi veya getirildi.tşk saygılarımla.
Misafir - Emekli Öğretmen

seçimler     24/05/2013 09:48

hep adayların bir açıklarını arıyoruz hiç seçmenin suçu yokmu karaisalıda 650 seçmen satlık para ile satın alınan insanlar bir günlük kendilerini düşünerek oylarını satan insanlar tabi herkese mal edilmez ancak bir günde satılan insanlan karaisalının 5 yıllık kaderiyle oynuyorlar ama şimdi karaisalının tüm köyleri belediyeye oy kullanacağından satılık oylar bir şey ifade etmez seçileni suçlayacağımıza birazda satılık insanlara vurgu yapalım lütfen
Misafir - GERÇEKCİ

     24/05/2013 09:02

Geçen seçimlerdeki oyunların neler olduğunu tek tek biliyoruz.Sanrım aynı oyunlar tekrar oynanacak.Hangi AK PARTİ yetkililerinin MHP ye gece gündüz el altından çalıştıklarını biliyoruz.Hangi AK PARTİ lilere ne sözler verildiğini biliyoruz.Kİmlerin kendi partilerine ihanet ettiklerini de biliyoruz.Sanırım bu seçimde de aynı oyunlar oynanacak ve kazanan MHP olacak.lakin o oyun oynayanlara sesleniyorum.Tarih sizi affetmeyecektir.BU halk zaten affetmeyecektir.
Misafir - MR_GÜLEN

Tartışmasız Günay YÜCE öndedir     24/05/2013 09:25

Çay bahçesinin tartışılmaz adayı GÜNAY YÜCE dir.Çay bahçesindeki oylamada her zaman Günay YÜCE bu sayılan ve diğer parti adaylarına en az 100 çekmektedir.İnanmayan sabahları gelsin çay bahçesindeki oylamalara katılsın ve gerçegi gözleri ile görsün.
Misafir - Çay Bahçesi

     24/05/2013 09:46

ak parti bu seçimde kazanmamak için seçimi kaybetmek için elinden ne geliyorsa fazlası ile yapıyor helal olsun.MHP tüm adanada seçim kaybederken ilçede MHP seçimi kazanacaktır.Bunun açıklamasını nasıl yaparlar bilemem artık.
Misafir - MR_ŞAHİN

koltuktaki 1-0 önde başlar     24/05/2013 08:24

sayın başkan babacan durak'ın aday olup olmayacağı netlik kazanmasa da kendisi her anlamda avantajlı..öncelikle dürüst ve çalışkan.kendisine emanet edilen belediyeyi, önceki dönemlerden kalan trilyonlarca borç batağına rağmen ayakta tutuyor..sağlığından taviz veriyor,ilçesini düşünüyor.siyasi geçmişi başarılarla dolu.karaisalı da memnun kendisinden.seçimi zaten eze eze almıştı.yıpranmadığını düşünüyorum..o nedenle durak adayım dediği an seçime gerek yok sayım yapılır.karaisalımız için iyi olur.umarım hayırlı da olur.hep destek tam destek.Allah böyle temiz ve inançlı yöneticilerimizi başımızdan eksik etmesin.Bu karaisalı neler gördü neleeerrr
Misafir - çecelili

breh breh brehhh     24/05/2013 08:03

Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Günay YÜCE bey dahi bu ilçeyi kurtaramaz.Çünkü bu ilçe sömürülmüş,bu ilçe bitmiş dostlar.Günay YÜCE müdürün kurtaramadığı ilçeyi bu adaylar mı kurtaracak güldürmeyin sabah sabah beni.Ya bu adayların çoğunluğunu selampınara bıraksan alo 155 i ararlar kayboldum diye.Hele sebze haline girseler 40 yıl çıkışını bulamazlar.
Misafir - hal esnafları

Kulakları küpeli     23/05/2013 23:05

Yeğane namzet:Cumali DELi Bu iş kravat,takım elbise,son model oto ve yazlıkla olmuyor...Bazen gidip fakir sofrasında bezime yemekle,çay bahçesinde şalvarlılarla sohbet etmekle,halı sahaya gidip gençlerle spor yapmakla,ağaların sofrasında etli kuru fasulye yemekle,küçüğün yanağından,büyüğün elinden öpmekten geçer...Gerisi teferruattır.Anlayana ve yapabilene...
Misafir - Deli Deli

Sağdan soldan esterabim     23/05/2013 17:40

Yukardaki isimlerden biri Karaisalı için aday olur ve seçimi kazanırsa bu ilçe Ortaçağ yönetim biçimi feodaliteye döner arkadaşlar. Bu ilçede sessiz ve fakat dirayetli kişileri göreve taşımalıyız...Yarabbim sen büyüksün!Bizleri ismi geçen kişilere mahkûm etme...
Misafir - Tamirci Çırağı

     23/05/2013 16:04

BEN YAZIYI YAZAN BEYEFENDİYE SESLENMEK İSTİYORUM DALGA GEÇEREK YAZI YAZMASI HOÇ OLMAMIŞ İNŞALLAH HAYIRLI BİRİ OLUR İLÇEMİZ İÇİN
Misafir - RAMAZAN

     23/05/2013 16:58

Sayın Başkanım Babacan DURAK şimdiden başkanlığın hayırlı olsun.AK PARTİ bu adaylarla seçime girerse seni hiçbir güç yıkmaz.Hayırlı olsun başkanım.
Misafir - MHP li delege

     23/05/2013 16:04

Müslüm ÖVEÇ denenebilir.Ne olacak ki sanki olan sadece bir 5 yıla olacaktır sadece.
Misafir - OSMAN

MHP TEKRAR KAZANACAKTIR.     23/05/2013 16:53

AK PARTİ BU KAFAYLA GTMEYE DEVAM ETSİN BIRAKIN YA.BU İŞTEN EN KARLI PARTİMİZ MHP KARLI ÇIKACAKTIR.MHP İLÇEDE TEKRAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANACAKTIR.AK PARTİ KENDİ İÇİNDE PARAMPARÇA OLMUŞ.BIRAKIN ÖYLE KALSIN.
Misafir - ÖZ MHP LİLER ADINA

     23/05/2013 14:13

ya kardeşim banane kim gelirse gelsin.banane kim kazanırsa kazansın.bana şunun sözünü versinler yeter. Babacan DURAK gibi emekli eniştelerimizi ve yegenlerimizi belediyeye doldurmayacagız.Bize oy verenleri baş tacı edip bize oy vermeyen memurları silindir gibi ezmeyeceğiz. Bana bunun sözünü versinler.Yoksa zaten kim gelkirse gelsin belediye bitmiş bitirilmiş.gelenin yapabileceği bişe yok.Gelen sadece günü kurtaracak o kadar.
Misafir - Merkez ilçe seçmeni HAKAN

     23/05/2013 14:18

Vaziyet anlaşılmışır malesef.AK Parti bu seçimde sebze halinin yanında güneşin batışını izlerken MHP aradan sıyrılıp oyları toplayacaktır.Şimdiden MHP nin seçim zaferi hayırlı olsun.ÖYle de olsa böyle de olsa kaybeden gene bu ilçe olacaktır.
Misafir - ufuk

     23/05/2013 14:16

bu adayların çoğu karapınar ile selampınar neresi bilmezler.bunlar mı seçime girip kazanacak ve ilçede başarılı olacak.güldürmeyin ya adamı.
Misafir - saypınarlı veli

laylaylommmm     23/05/2013 14:21

laylaylom laylaylom.laylaylom.laygidi laylaylom.loy gidi laylaylom.
Misafir - laylaylom

     23/05/2013 13:00

Gaffar ÖZDEMİR kardeşimiz 40 yıldır ilçede siyasetin içindedir.Siyaset kurdu olmuştur.Neden bu tecrübelerinden de belediyede yararlanmayalım.
Misafir - AK DELEGE

     23/05/2013 13:27

İLçe Gençlik ilçenin kurtuluşunu her zaman Günay YÜCE beyde görmüştür.
Misafir - ilçe gençlik

     23/05/2013 13:17

ÖNEMLİ OLAN SEÇİMİ KAZANMAK DEĞİL.SEÇİMİ MUTLAKA BİR ADAY KAZANACAK.ÖNEMLİ OLAN KARAİSALININ GELECEĞİNİ KAZANMAK.ŞU SAYILAN ADAYLARLA KARAİSALININ GELECEĞİ KAZANILMAZ SADECE BİR 5 YIL DAHA KAYBEDİLİR SÖYLEMEDİ DEMEYİNİZ.
Misafir - GALALI SEÇMEN

     23/05/2013 13:32

AK PARTİ BU ADAYLARLA SEÇİME GİRERSE EN ŞANSLI ADAY OLARAK CUMALİ DELİ (HEPİMİZDEN BİNKEZ AKILLI) KARDEŞİMİZİ GÖRMEKTEYİM.
Misafir - SÜLEYMAN

     23/05/2013 13:10

AK Partinin bu kez ilçede işi çok zor söylemedi demeyiniz.
Misafir - hasan

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704