Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam604
Toplam Ziyaret1681689

Tarladan dönümüne 600 kg verim alındı

 Çukurova bölgesinin ilk buğdayı hasat edildi. Sunar  Grup’a ait  buğday tarlasında   gerçekleşen ilk hasatta  dönümüne 600 kg verim alındı.

Hasat şSenliğine Köylü ve Çiftçi Lobisi (KÖYÇİL) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Ceylan, Sunar Grup Yön.Kur.Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Nuri Çomu, Sunar Grup Genel Koordinatör. Erol Çomu katıldı. Ceylan ‘Hayırlı olsun’ dileklerinde bulunurken, “İnşallah bereket ve bolluk getirir” dedi.

Burada bir konuşma yapan KÖYÇİL Başkanı Nihat Ceylan, bu yıl sıcakların erken bastırması nedeniyle bölgenin buğday hasadının bir hafta 10 gün gibi daha erken edildiğini belirtti. Ceylan, bölgede bu yıl yüksek verim beklediklerini, ortalama dönüm başı bu verimliliğin 500-650 kg olmasını tahmin ettiklerini ifade etti.

 

TARIMI EHİL İNSANLAR YAPMALI

 

Başkan Ceylan; bölge tarımına ve tarıma dayalı sanayide verdiği hizmetten dolayı Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu’ya teşekkür etti.

Ceylan, tarım alanlarının kurumsal işletmeler tarafından ekiliyor olması bilinçli tarımın en önemli göstergesi olduğunu dikkat çekerken, “Bu sayede ehil insanların eliyle tarım yapılmaktadır. Birim maliyetlerde önemli avantajların yanı sıra birim  başı  verim artışı olmakta. Bununla beraber,  işletmecilik anlayışla  tarım yapılıyor olması  gelişmiş tarım ülkelerinde zaten var olan ve bize göre onların  önde olmasını sağlayan önemli bir unsur” şeklinde konuştu.

Daha sonra hasadın yapıldığı tarlada ve biçilen buğdayı inceleyen Nihat Ceylan, Türkiye’de tarım müstahsil anlamında  dünya tarım ülkeleriyle rekabet edebilmenin başlıca yolunun büyük ölçekli ekim alanları ve işletmecilik anlayışıyla ekim yapılmasından geçtiğini söyledi.  

Sunar grubun tarla ekimlerinden sorumlu Ziraat  Mühendisi Soner Sarıkurt ise, Çukurova’da ilk hasat özelliğinde olan tarladan dönüme 600-kg verim aldıklarını ifade etti.  

 Biçer döver tarafından biçilen buğdalar  kamyonlara yüklendi.



924 kez okundu

Yorumlar

varol yeşil abi.     17/05/2013 11:29

sayın mesut yeşil abi keşke herkes senin gibi çalışsa bu ilçede.keşke çalışması gereken kurumlar yan gelip yatmasalar.ne olsa daldıkları kış uykusundan yıllardır uyanabilseler abi.
Misafir - ilçe gençlik adına

TARIM     15/05/2013 08:33

Adana karaisalıya Tarım meslek yüksek okulu yapımı için Ç.Ü Rektörümüze heyet halinde gittik rektörümüzde konuya sıcak baktı yapılması noktasında elinden geleni yapacağını söyledi konuyu takip ediyoruz inşallah hayırlısı olur.
Misafir - Mesut YEŞİL

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704