Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam591
Toplam Ziyaret1668233

MHP Adana İl Başkanlığı'nın 3 Mayıs Türk Milliyetçileri Günü münasebetiyle "Kaygılanma Türkiye Biz Varız" temasıyla düzenlediği konserde büyük bir coşku yaşanırken önemli mesajlar da verildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanlığı, 3 Mayıs Türk Milliyetçileri Günü münasebetiyle "Kaygılanma Türkiye Biz Varız" temasıyla düzenlediği konser büyük bir coşkuya sahne oldu.

T.C'Yİ SİLENİ BİZ DE SİLERİZ

Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu'nda şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede  sanatçılar Kıraç, Atilla Yılmaz ve Arif Nazım birbirinden güzel eserleriyle binlerce Adanalıyı coşturdu.  "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Devletin başına Devlet geçecek", "Ne Mutlu Türk'üm diyene", "T.C'yi sileni biz de sileriz" gibi sloganlarla Hükümetin açılım politikasına sert göndermelerin yapıldığı etkinlikte MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MDK Başkanı Adnan Fatin Özdemir, MYK Üyeleri Yılmaz Tankut, Metanet Çulhaoğlu, Milletvekilleri Ali Halaman, Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz, ilçe başkanları, partili belediye başkanları da hazır bulundu. Adanademirspor İkinci Başkanı Ali Uğur Akbaş, sanatçı Kıraç'a Türk Bayrağı ve Demirspor kulübünün formasını armağan etmesi yoğun alkış aldı.

3 MAYIS RUHU DİRİLİŞE GEÇTİ

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yaptığı konuşmada, "Yüzyılın başlarında, bütün millî varlığımızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığımız vakit, tarihin bize sorduğu soru 'var olmak veya yok olmak'la ilgiliydi. O soruya milletimizin, 'Kuvayi Milliye Ruhu'nun, yani milliyetçilerin, Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının ne cevap verdiğini bütün dünya bilmektedir. Merhum Atatürk’ün vefatının ardından unutulmaya terk edilen, horlanmak ve kendi evlatlarına boğdurulmak istenen Türklük, 3 Mayıs ruhu ile dirilişe geçmiştir." dedi.

BUGÜN 1944'DEN DAHA BETER

Ataman şunları söyledi: "3 Mayıs 1944’te Türkçü liderlere, öncülere sahip çıkmak, Türklüğü yere düşürmemek için mahkeme salonunun önünde toplanan vatanseverlere dün reva görülmeyen muameleye bugün vatanına sahip çıkan vatandaşlarımız, gazilerimiz reva görülmektedir. O gün salonun önünde joplanmayan milliyetçilik ruhu, bugün joplanmakta, biber gazlarıyla geri püskürtülmeye çalışılmaktadır.  Dün tabutluklarda yılmayan milliyetçilik, bugün fezleke göndermek suretiyle dokunulmazlığın kaldırılacağı şantajıyla hiç yılmayacaktır. Ey, Türk! Çileyi bayram kılan bu zafer senindir, 3 Mayıs senin bayramındır. Kutlu olsun."

MUSTAFA İZGİOĞLU

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da, 3 Mayıs 1944 olaylarını özetlerken, "3 Mayıs 1944 olayları,  Türk tarihinde Türklük şuurunun ilk kitlesel siyasi eylemi ve zaferi olarak tarihe geçmişti. İşte bugün aynı şuurla tarihin karşısındayız. Dün ne isek, bugün de aynıyız, yarın da aynı şuur içinde olacağız" ifadesini kullandı.  İhanet sürecine set olduğu için Genel Başkan Bahçeli'ye yönelik baskıları da hatırlatan İzgioğlu şunları söyledi:

ADANA'DAN SES VERİYORUZ

"Sayın Genel Başkanım, biz de burada, Türk milliyetçilerinin beşiği olan güzel Adana’mızdan ses veriyoruz. Şahsım ve dava arkadaşlarım adına size söz veriyoruz. Yolun yolumuzdur, davan davamızdır, dostların dostumuz, düşmanların ise iki cihanda da düşmanımızdır. Vatanımızın bölünmezliği, milletimizin birliği, devletimizin bekası, ay yıldızlı nazlı hilalin lekelenmemesi noktasındaki duruşumuz, merhum Atsız Hoca’nın ‘Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için’ sözünden ibarettir. Bu duygularla Hz. Peygamber’in mübarek övgüsüne mazhar olmuş aziz Türk milletine hizmette bulunmuş Mustafa Kemal Atatürk'ü, Başbuğ Alparslan Türkeş'i ve bütün şahsiyetleri rahmetle, minnetle anıyorum."

 



810 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339