Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam348
Toplam Ziyaret1667990

YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİ TEST UÇUŞLARINI YAPTI

 Şimdi bu haberin Karaisalı ile ne ilgisi var diyeceksiniz. Karaisalı’nın da bir yamaç paraşütü alanı vardı. Ne oldu bilmiyoruz ama,  Adıyaman’ın Tut ilçesinde yamaç paraşütü için proje geliştirilmiş ve Kalkınma Ajansı’ndan 400 bin lira almışlar ve test uçuşlarına başlamışlar. Belik Karaisalı’daki yöneticilerimize bir ilham kaynağı olur düşüncesi ile haberi yayınlıyoruz:

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Projeleri kapsamında kabul edilen ‘Uçuş Tutkunları Tut’ta Buluşalım’ projesinin test uçuşları yapıldı. 

  İKA kapsamında hazırlanan ve kabul edilen proje ile Tut ilçesinin yamaç paraşütü sporunun bölgedeki merkezi olması amaçlanıyor. ‘Uçuş Tutkunları Tut’ta Buluşalım’ projesiyle yamaç paraşütçüleri Tut ilçesine bir araya gelerek, yamaç paraşütü ile uçuş yapacak.

  Vali Mahmut Demirtaş’ın, Tut ilçesine yaptığı ziyarette Mehmet Karahan ile birlikte toplam üç yamaç paraşütçüsü test uçuşu yaptı.

  Tut ilçesinin Batısında bulunan Akdağ’a çıkan Vali Mahmut Demirtaş, Kaymakam Ramazan Kendüzler ve Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat test uçuşlarını izlediler.

  Vali Mahmut Demirtaş, İKA tarafından kabul edilen 39 projeden birisi ‘Uçuş Tutkunları Tut’ta Buluşalım’ adlı proje olduğunu ve bu projenin maliyetinin 400 bin TL olduğunu söyledi.

  Adıyaman’da bulunan tüm değerlerin turizme kazandırılması gerektiğini kaydeden Vali Demirtaş, “Bugün çok başarı bir şekilde deneme uçuşu yapıldı. Bunun kesinlikle Adıyaman’a kazandırılması lazım. Bir taraftan Nemrut, bir taraftan Sahabeyi, bir taraftan bu uçuş turizmini Adıyaman’ın bir parçası olmasını istiyoruz. Tut ilçesinin dağ eteklerinde bulunan piknik alanını yeniden düzenleyeceğiz. Bungalo tipi evler yapmayı düşünüyoruz. Bu projenin hayırlı olmasını dilmiyorum” dedi.

  Yamaç paraşütçüsü Mehmet Karahan ise, bu bölgenin rüzgarının yamaç paraşütüne çok uygun olduğunu belirterek, bu bölgede büyük etkinlikler yapacaklarını vurguladı.

 

 



997 kez okundu

Yorumlar

     03/05/2013 10:18

keşke ilçemizde de yamaç paraşütü olsa fena olmaz.
Misafir - hakan

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436