Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam592
Toplam Ziyaret1668978

KARAİSALI’YA YAKIŞMAYAN KÖHNE YAPI, ESKİ YERKÖPRÜ MESİRE YERİ YIKILDI. BURAYA, YERKÖPRÜ’YE YAKIŞIR BİR BİNA YAPILDI. OTURMA GRUPLARI HEP AHŞAP, SEVİMLİ. KARAİSALI TAŞIYLA YAPILAN ARKLAR, SU SESİNİ HER YERE TAŞIYOR.

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı tarafından başlatılan eko turizm çalışmaları devam ediyor. Sanayisi olmayan Karaisalı’nın eko turizmle kalkındırılması için mesire yeri Yerköprü’deki peyzaj çalışmaları göz kamaştırıyor.

  Beraberinde Karaisalı Orman İşletme Müdürü Mustafa Turpçu ile Yerköprü’deki peyzaj çalışmalarını inceleyen Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, “Ekonomide eko turizm başlığı açabilir mi şeklindeki sorunun cevabı Yerköprü’de verildi. Son dönemde, amaca hizmet edemeyecek, Karaisalı’ya yakışmayan köhne yapı, eski Yerköprü mesire yeri yıkıldı. Buraya, Yerköprü’ye yakışır bir bina yapıldı. Oturma grupları hep ahşap, sevimli. Karaisalı taşıyla yapılan arklar, su sesini her yere taşıyor. Çimlendirme, çeşitli çiçekler, Yerköprü’nün güzelliğini bir tablo misali ortaya koyan peyzaj. İşte Karaisalı’ya yakışan, eko turizmi başlatacak, kalkınma amacına hizmet edecek tesis bu” dedi.

 Yerköprü’nün Karaisalı’nın ve Adana’nın gözde mekanı olarak turizm alanında örnek bir çalışma olarak hizmete gireceğini kaydeden Sarı, Karaisalı’nın diğer unutulan değeri Kapıkaya Kanyonu’nun bugün Adana turizminin start aldığı bir yürüyüş parkuru haline geldiğini, yapılan çalışma ile Kanyon’un doğaseverlerin düzenli uğrak yeri olarak hafızalara kazındığını söyledi.

Sarı, “Kolaylaştırılmış parkur, bazı çalışmalarla da güvenli hale getirildi.  400 bin TL tutarındaki yatırım ile Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz bu projeyi tamamladı. Kanyonun girişi, şelale mevki ve Yerköprü’ye bağlanması, insanların huzurlu bir doğa yürüyüşü yapmasını sağlıyor. Yaptığım incelemeler sırasında parkurdaki misafir sayısının her geçen gün daha fazla olduğunu görüyor, bunu mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.



1021 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339