Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam724
Toplam Ziyaret1669110

“GERİ ÇEKİLME YOK.TAM TERSİ IRAK’TAKİLER TÜRKİYE’YE GELMEK İSTİYOR”

PKK'nın önemli isimlerinden Duran Kalkan 'Şu an geri çekilme falan söz konusu değil. Tam tersi Irak'takiler Türkiye'ye gitmek istiyor' dedi.


PKK'nın çekilmesi ile ilgili koşul öne süren Kalkan, 'PKK'nın çekilmesi için ya somut adımlar olur, ya da ancak önder Apo doğrudan girişimde bulunur, ikna edebilir. Yoksa öyle kolay olacağını ben hiç sanmıyorum' dedi.

Örgütün en önemli yöneticilerinden ve kurucularından olan Duran Kalkan bir Kürt tv'sinde konuştu. Kalkan PKK'lıların Türkiye'den çekilmesi konusundaki soruya şu yanıtı verdi:

BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

'Şunun kamuoyu tarafından da, özellikle de ilgili kesimler tarafından da iyi bilinmesini istiyorum ki gerilla çekilme meraklısı değil. Güle oynayarak kimse çekilmek falan istemiyor. Tersi geçerlidir. Hali hazırda çekilme pozisyonuna geçmiş olma durumu da söz konusu değil. O üretilen senaryoların hiçbir geçerliliği yok. Söz konusu iddiaların hiçbir geçerliliği yok. Herkes yerli yerinde ve gerilla ateşkes konumundadır. Yeni bir talimat da gerilla komutanlığına yoktur. Her hangi bir talimat karargaha ulaşmamış, birliklere de öyle bir talimat verilmemiştir. Gerillanın öyle kolay, rahat geri çekilmeye ikna edilmesi mümkün değil.

ÖCALAN İKNA EDEBİLİR

ANF'nin haberine göre Duran Kalkan PKK'lıların çekilmesi için iki koşul öne sürdü:

“Bu konuda ya somut adımlar olur, yada ancak önder Apo doğrudan girişimde bulunur, ikna edebilir. Yoksa öyle kolay olacağını ben hiç sanmıyorum. Kimse de öyle düşünmemeli. Sanki gerilla güle oynaya bunu yapacakmış, bunun için hazırmış gibi bir hava yaratılıyor. İddiaların aksine Güney Kürdistan’daki gerillalar Kuzey Kürdistan’a gitmek istediklerini söylüyor. Geri çekilmenin başlayıp yürüyebilmesi için Öcalan'ın gerillaya doğrudan hitap edebilmesi şart. Bunu herkes bilmeli. Yönetimimiz bunları laf olsun diye, yada birilerini korkutmak için, siyasi üstünlük sağlamak için, yada şantaj yapmak için söylemiyor. '

 



933 kez okundu

Yorumlar

bu pkk zaman kazabıyor     18/07/2013 01:46

bir arkadaş mhp haklı çıktı diye konuşuyor yaw ben bi kürt olarak şunu sölüyorum mhp we pkk korkusundan ne yapacağını bilmiyorlar mhp heç merak etme watan elde getmez pkk yada yeter be bi kıbırdanmanızda bi kere asker kökünüzü kazar akılı olun bu ülke hepımize yeter
Misafir - zaza

     19/04/2013 15:19

Sizler BEBEK KATİLİ nin bit tv ye satılacağını mı sanmıştınız?
Misafir - ibrahim

     19/04/2013 14:00

Akil adamlar ilçemize de gelseler.Çay bahçesinde dinleriz sorarız nasıl çözülecekmiş bu sorun?nelerin karşılıgında çözülecekmiş?kim hangi sözleri nelerin karşılıgında vermişler?bizleri aydınlatsalar.Hem bakarsın kadir İnanır ile hülya koçyiğit ilçemizi tanıtmak için bir yörük filmi bile çekebilirler.barışa katkısı olur.
Misafir - sami

YAKİL     19/04/2013 13:22

Onlar akil değil YAKİL'dir. yani yandaştır. Kimisi aponun kimisi de erdoğanın yandaşı. Yalaka da diyebirsiniz
Misafir - ali

     19/04/2013 11:05

akil adamlarımız sakın Karapınarın ve yerköprünün son halini görmesinler.Buraya TERÖRİST BAŞI için bir otel yaptıralım barış sürecini burdan özgürce yönetebilsin derler.
Misafir - gerçekci

     19/04/2013 11:50

MHP nin haklı olduğu birkez daha tescillenmiş oldu.
Misafir - Ülkücü CEMİL

     19/04/2013 11:45

İyi güzel de AKİL ADAMLARımız ne diyor bu işe peki.
Misafir - CEVDET

     19/04/2013 11:27

Tek kelime söyleyeceğim.BU memlekete elden gittti.
Misafir - cumali

     19/04/2013 10:42

Merak etmeyin Akil Adamlarımız var onları ikna ederler.Nasılsa 76 milyon TÜRK MİLLETİ ni nasıl ikna ediyorlar.3-5 CANİYİ mi ikna edemezler.
Misafir - Öz Murtçu

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339