Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam1118
Toplam Ziyaret1687627

KAYMAKAMI HİDAYET SARI: - “KARAİSALI’NIN SOSYOEKONOMİK GELİŞMİŞLİK SIRALAMASI, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ÜST BASAMAKLARA EKOLOJİK TURİZM ÜZERİNDEN ÇIKACAKTIR”

  

HABER: Vahit Şahin

FOTOĞRAF:Hüseyin Kuşdemir

 

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Karaisalı ilçesinin ekoturizmle atağa geçtiğini söyledi.

 Sarı, Karaisalı’da turizmin, hem doğal güzellikler olarak hem de ekonomik değer olarak ayrı bir başlık altında incelenmesi gerektiğini belirterek, “İlçemizin çeşitli sorunları var. Çözümler üretmek, gelişimi ve dönüşümü sağlamak görevimiz. Hem devlet teşebbüsünün hem özel sektörün Karaisalı’da varlık göstermesi gereklidir. Karaisalı ekonomisi, bu ekonominin bağlı olduğu sektörler ve sektör çeşitliliğin artırılması gerekir. Karaisalı’nın en önemli değerleri arasında Yerköprü ve Kapıkaya Kanyonu var. Acaba Karaisalı’nın doğal zenginlikleri ekonomide ekoturizm başlığı açabilir mi? diye sorduk. Ve bu sorunun cevabı Yerköprü’de verildi. Son dönemde, amaca hizmet edemeyecek, Karaisalı’ya yakışmayan köhne yapı, eski Yerköprü mesire yeri yıkıldı. Buraya, Yerköprü’ye yakışır bir bina yapıldı. Oturma grupları hep ahşap, sevimli. Karaisalı taşıyla yapılan arklar, su sesini her yere taşıyor. Çimlendirme, çeşitli çiçekler, Yerköprü’nün güzelliğini bir tablo misali ortaya koyan peyzaj. İşte Karaisalı’ya yakışan, eko turizmi başlatacak, kalkınma amacına hizmet edecek tesis bu” dedi.

 

Yerköprü’nün Karaisalı’nın ve Adana’nın gözde mekanı olarak turizm alanında örnek bir çalışma olarak hizmete sunulduğunu ifade eden Kaymakam Sarı, “Karaisalı’nın diğer unutulan değeri Kapıkaya Kanyonu’dur. Bugün Adana Turizminin start aldığı bir yürüyüş parkuru haline geldi. Yapılan çalışma ile Kanyon, doğaseverlerin düzenli uğrak yeri olarak hafızalara kazındı. Kolaylaştırılmış parkur, bazı çalışmalarla da güvenli hale getirildi. Yaklaşık 400 bin TL tutarındaki yatırım ile Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz bu projeyi bugünlerde tamamladı. Kanyonun girişi, şelale mevki ve Yerköprü’ye bağlanması, insanların huzurlu bir doğa yürüyüşü yapmasını sağlıyor. Yaptığım incelemeler sırasında parkurdaki misafir sayısının her geçen gün daha fazla olduğunu görüyor, bunu mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

 

Sarı, Yerköprü mesire yeri, Kapıkaya Kanyonu yürüyüş parkuru ve yapımına başlanacak Varda Köprü’sü seyir alanı düzenleme çalışmasının birer eko turizm altyapısı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “İlçemizin yüzde sekseninden fazlası orman alanıdır. Tarım alanları dalgalı yapıdadır. Gerek orman, gerekse tarım-hayvancılık faaliyetleri belli ölçüde ekonomi oluşturabilir. Ancak bölgemizde gelir kaynaklarının çoğaltılması, ekonominin bu yolla büyütülmesi şarttır. Biz bu büyüme yolunu turizmde gördük. İnanıyorum ki buna alt yapı olacak fiziksel tesis durumunu da gerçekleştirdik. Yapılan tesislerin yeterli olduğu düşünülemez. Karaisalı’nın sınavı bu tesisleri ve gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamaktır. Bu sınavın verilmesi durumunda gelir kaynaklarımızın çeşitlenmesi, ekonomimizin büyümesi sağlanmış olacaktır. Karaisalı’nın sosyoekonomik gelişmişlik sıralaması, önümüzdeki dönemde üst basamaklara ekolojik turizm üzerinden çıkacaktır. Daha gelişmiş bir Karaisalı, daha müreffeh Karaisalılılar bizim huzur kaynağımız olacaktır.”



1249 kez okundu

Yorumlar

     18/04/2013 10:14

Hem ilçede birlik beraberlik sağlanır hem de ilçemiz 2023 yılına hak ettiği şekilde hazır olur.Bunu bir düşünün.Çünkü başka hiçbir çözüm yok ilçede Uyarmadı demeyiniz AK PARTİ den şu an Hidayet SARI beyin haricinde kimi aday yaparsanız yapın asla ve asla belediye başkanlığını kazanmaz.Vallahi Çay bahçesinden görünen son kesin görüntü bu yönde.Şu an MHP önde.AK PARTİ ilçede bitmiş.Bakmayın siz o şakşakçılık yapanlara.Her dönem o şakşakçılar ilçede mevcuttur.Danışmanlık ücreti almadığım için sadece bana dua ediniz.
Misafir - çay bahçesi analizcisi

     18/04/2013 10:43

Kahraman ve Büyük Karaisalı Halkı sizleri son bir kez daha dostça uyaracağım ve tavsiyelerde bulunacağım.İlçemizde yerel seçimler yaklaşmakta günler çabuk gelir ve geçer.Şu ana kadar da ilçede ilçeyi yönetebilecek,ilçede birlik ve beraberliği sağlayabilecek(20 belediye çalışanı dahi kanlı bıçaklı aralarında 4 yıldır),ilçeyi 2023 yılına taşıyabilecek bir aday üzülerek söylüyorum çıkmadı.Bu gidişle de çıkmayacak.Mevcut görünen adaylarla ilçe sadece 5 yıl daha zaman kaybedecektir.Zaten yıllardır ilçe kan kaybetti. Sizce bir 5 yıl daha kaybetmeye değer mi? Peki ne öneriyorsun derseniz? Sayın Kaymakam beyimize teklif götürelim,ikna edelim,gerekirse yalvaralım ve AK PARTİ den belediye başkanlığına aday olsun.
Misafir - çay bahçesi analizcisi

merak ettiklerim     17/04/2013 15:13

Arkadaşlar Karapınarın, Kapıkaya Kanyonu ile Yerköprünün son halini görünce AYTAÇ DURAK başkan bey ben 5 dönem belediye başkanlığı yaptım burda doğdum burda büyüdüm neden benin aklıma buraları güzelleştirmek ve yapmak aklıma gelmedi diye sordu mu acaba?
Misafir - ilçe seçmenleri

     17/04/2013 11:35

Sayın Karaisalılı Dİğer Kurum yetkilileri,Kurum Bürokratları,Yetkililer lütfen bu uyarımı dikkatle dinleyiniz.Sayın Kaymakam Beyimiz ilçeyi tek başına sırtladı götürüyor,İlçe için deyim yerinde ise 24 saat çalışıyor.Kendisini feda ediyor.Lütfen O nun omzundaki bu yükü ne olursunuz hafifletiniz.Hiçbir beden öylesine fedakarlığa katlanamaz.Ne olursunuz sizlerde artık yan gelip yatmayı nasılsa Kaymakam Bey çalışıyor banane demeyiniz.Elinzi ne olursunuz taşın altına koyunuz.İLçedeki tüm hizmetlerde Kaymakam beyin imzası vardır.Şenlik alanına BU İLÇEDE YAPILAN HER HİZMETTE BELEDİYENİN KATKISI VARDIR OLMAYA DA DEVAM EDECEK demeyle olmuyor bu işler.Sahaya ineceksiniz.Olayın ve hizmetin içinde olacaksınız.El vereceksiniz.Kısaca laf laf laf değiil hizmet hizmet hizmet zamanı geldi ve geçiyor.Bu kadar yükü tek başına kaldırabilidği için Sayın Hidayet SARI beyi de ALLAH KORUSUN VE UZUN ÖMÜR VE SAĞLIKLAR VERSİN:
Misafir - ile halkı adına gerçekci

AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406