Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam459
Toplam Ziyaret1668101

Gürkan, ‘Yumurtalık turizmde patlama yapacak’

 AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, Yumurtalık ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Milletvekili Gürkan ve Büyükşehir Meclis üyesi Sıtkı Polat, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, AK Parti Yumurtalık ilçe Başkanı Süleyman Keskin, Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Mithat Altunay, Kadın Kolları Başkanı Demet Erzin, Gençlik Kolları Başkanı Egemen Cesur ve kalabalık partililer tarafından yoğun  ilgiyle karşılandı. İlçede çeşitli incelemelerde bulunan Milletvekili Gürkan, tarihi doğa güzellikleriyle dolu Yumurtalık ilçesinin söz sahibi olacağını belirterek, “Akdeniz incisi Yumurtalık, turizm de patlama yapacak” dedi.

 

ASKERDEN DÖNEN OĞLU İÇİN 4 KURBAN KESTİ   

 Gürkan ve beraberindekiler, ilk ziyaretini doğudaki askerlik görevini tamamlayarak  memleketine dönen oğlu için Ayvalık köyündeki evinde mevlit okutan muhtar Faruk Kıllı’nın evine gitti. Baba Kıllı, teskeresini alarak sağ salim evine gelen oğlu Ahmet Salih Kıllı için  4 kurban keserek yaklaşık 500 kişiye yemek verdi. Gürkan, burada köy halkıyla birlikte mevlid-i şerif dinledi dua etti topluca yemek yedi.

 

DEVLETİMİZ YÜKSELEREK GÜÇLENİYOR

 Milletvekili Fatoş Gürkan daha sonra hastalıktan dolayı hayatını kaybeden 65 yaşındaki Nurselen Sezik’in oturduğu Zeytin Beli beldesindeki evine taziye ziyaretinde bulundu. Yakınlarına başsağlığında bulunan Gürkan, burada bulunan vatandaşların terörle ilgili sorularını cevapladı. Gürkan, “Devletimiz çok güçlü. Terörden kurtulursak daha da yükselerek gücümüze güç katarız. Bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi. Gürkan taziye evinde bulunan felçli bir köy kadınıyla da yakından ilgilenerek tedavisi için ne gerekiyorsa ilgileneceği sözünü verdi.

 

DENİZ LİSESİ ŞART

 Gürkan ve Polat, AK Parti Yumurtalık ilçe teşkilatını da ziyaret ederek burada kendisini bekleyen partililerle bir araya geldi. Yumurtalık belediye Başkanı Turgut Erişmen, Parti ilçe Başkanı  Süleyman Keskin, Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Mithat Altunay, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri ile tek tek görüşen Gürkan, seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Partililerin ilçede yaşadığı sıkıntıları da dinleyen Gürkan, 2014 yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu hatırlattı. Başarının bir ekip işi olduğunu belirten Gürkan, “Özellikle bu yerel seçimlerde ilçemizin en ücra köşesinde bulunan vatandaşlarımı bulup ziyaret etmeliyiz” dedi.

Başkan  Erişmen ve Keskin ilçeye bir Deniz Meslek lisenin açılması talebinde bulundular. Başkanlar, “Limanımız var,  dış denizlerde birçok çalışanımız var. Balıkçılığın bir meslek konumunda olduğu ilçemizde bir Deniz lisemiz yok. Artık ilçemize bir denizcilik meslek lisesi şart. Bu okulda okumak isteyen çocuklarımız denizi olmayan Ceyhan ilçesine gönderiliyor. Buda onlar için zor oluyor” dediler. Bunan üzerine Gürkan, Deniz lisesinin Yumurtalık’ da açılması için ilgili yerlerle görüşeceğini bildirdi.

 

YUMURTALIK TURİZM’DE SÖZ SAHİBİ OLACAK

 Başkan Turgut Erişmen’ de, ilçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi dokusuyla dikkati çektiğini belirterek, bu dokuyu da ön plana çıkarmak için kendi imkanlarıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi. Erişmen, “Yumurtalık'ın sahillerini değerlendirerek turizm alanında da söz sahibi olmak istiyoruz. Kentte sanayi yatırımları yoğun olması, sanayi tesisleri ile sahil arasında yaklaşık 16 kilometre mesafenin bulunmasına rağmen denizimiz tertemiz. Keşfedilmemiş bir cennet olan ilçemizi Doğu Akdeniz'in tatil yöresi haline getirmeliyiz'' diye konuştu.

 

Milletvekili Fatoş Gürkan ise, Kültür ve Turizm Bakanlığına Adanalı bir milletvekilinin getirilmesinin Adana  için büyük bir kazanç olduğunu söyledi. Gürkan, Tarihi doğal güzelliklerle dolu Yumurtalık ilçesinin söz sahibi olacağını belirterek, “Akdeniz incisi Yumurtalık, yakın gelecekte turizm de patlama yapacak. Bölgemizin turizm merkezi haline gelecek ” dedi.

 

GÜRKAN BAŞKAN ERİŞMEN’İ KUTLADI

 Başkan Turgut Erimen’in Yumurtalık ilçesinde önemli hizmetlere imza attığını ifade eden Gürkan, “ İlçemize çok önemli hizmetler getirerek vatandaşımızın takdirini toplayan Başkanımız Turgut Erişmen’i kutluyor başarılarını devamını diliyorum”  diye konuştu.

 Gürkan, Polat ve beraberindekiler son olarak restorasyonu tamamlanan tarihi kara kalesi ile liman bölgesini gezdi. Plajda yapımı devam eden peyzaj çalışmaları hakkında da bilgi alan Gürkan’ın gezisi hatıra fotoğrafların çekilmesiyle son buldu.



887 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436