Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam469
Toplam Ziyaret1668855

Miting tarihi ve yeri: 26 Ocak 2013 Saat: 12:30 Çukurova Belediyesi Yurt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı/Çukurova/Adana

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye genelinde yapacağı “Acil Demokrasi, Derhal Adalet” mitinglerinin ilki 26 Ocak 2013 tarihinde Adana’da yapılacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Adaletsizliğe Adana’da dur deyip, Adalet çığlığını, kahramanlık destanlarıyla bildiğimiz Adana’dan Türkiye’ye haykıracağız.” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Perihan Sarı, CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, çeşitli sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile çok sayıda partilinin katıldığı toplantı CHP il binasında gerçekleştirildi. CHP’nin “Acil Demokrasi, Derhal Adalet” mitinglerinin 26 Ocak 2013’te Adana’dan başlayacağını belirten Bülent Tezcan, AKP’nin son dönemde demokratik kitle örgütlerini dönüştürüp, kendi yandaşı kuruluşlar yapma çabasında olduğunu kaydederek, yalaka ve yandaş sendikaların önünün sonuna kadar açıldığını, gerçekten sendikacılık yapmaya çalışanların ise yok edilmeye çalışıldığını anlattı.

HER PLATFORMDA ADALETSİZLİK VAR

AKP’nin, milletin kendisine verdiği yetkiyi kötüye kullandığını ifade eden Tezcan, “Ekonomik, toplumsal, siyasal düzende adalet kalmamıştır. Günlük hayatta adalet yok. Hastane kapısında taşeron işçi olarak temizlikçilik yapmak için bile iktidarın torpiline, yandaşlığına ihtiyaç duyulur hale gelinmiştir. Ülkede 6 milyon işsiz var. Bankalara 250 milyar lira kredi borcu mevcut. Türkiye’de 15 milyon yoksul insan yaşıyor. İşçiye yüzde 7 zam yapılırken, parası olana yüzde 67 faizle gelir olanağı sağlanıyor. Yandaşa tüm kapılar açık. Emekliler sefalet ücretine mahkum edilmiş durumda. Oluşan bu ortam nedeniyle Adana’dan başlayıp, Türkiye çapında adalet istediğimizi dile getireceğiz. Fişeği Adanalılar yakacak ve bu istem Türkiye’yi kaplayacak” dedi.

HALK SİZİ İKTİDARDAN İNDİRMEYİ BİLİR

Cemaatlerin milyarlarca liralık bağış topladığını ancak vergi soruşturması yapılmadığını vurgulayan Bülent Tezcan, yolsuzlukların üzerine gitmek yerine, dava açan savcılara el çektiriliyor. Adaletli davranmazsanız halk sizi iktidardan indirmeyi bilir” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN BÖLÜCÜ

Başbakan’ı bölücülükle suçlayan Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü. “Başbakan, vatandaşı; imam hatipli olan, olmayan, Alevi, Sünni, yandaş, karşıt  diye bölüyor. İmam hatiplilerden zarar gelmeyeceğini, diğerlerinin terörist olabileceğini söylüyor. Vatandaşı bölen iktidarın adaletsizliğine karşı adalet mitingleri yapacağız. Yargının siyasallaştığı, savunma hakkı ve hukukun yok sayıldığı bir yerde insan yok sayılır. Bu Adaletsizliğe Adana’dan başlayarak dur deyip, adalet çığlığını Adana’dan Türkiye’ye yükselteceğiz. Adaletsizliğe dur demek boynumuzun borcu. Başbakan diktatör olmak istiyor. Tek tip insan yaratmak istiyorlar. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var. Kahramanlık destanlarıyla bildiğimiz Adana, demokrasi ve adalete saldırıya karşı çığlık atacak. ‘Acil Demokrasi, Derhal Adalet’ mitinglerinin ilki Adana’da yapılacak. Bu ülke sahipsiz değil. Adaletsizliğe ve baskılara karşı sesimizi yükseltiyoruz.”

 

Miting tarihi ve yeri: 26 Ocak 2013 Saat: 12:30 Çukurova Belediyesi Yurt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı/Çukurova/Adana



887 kez okundu

Yorumlar

     20/01/2013 23:17

siz adletinizi sokaklarde degil mecliste yapın mecliste yapamıyorsanız milletin verdiği karara saygı duyun
Misafir - cemil

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339