Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam376
Toplam Ziyaret1682363

19 OCAKTA PATRİOTLARIN TÜRKİYE TOPRAKLARINA YERLEŞTİRİLMESİNE, SAVAŞA, NOTO’YA ve İNCİRLİK ÜSSÜNE HAYIR TOPLANTISI

Basın metnini kurumlar adına HDK Sözcüsü Serpil Arslan okudu.

"YÜRÜYÜŞ VE KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASINA KATILIM ÇAĞRISI

PATRİOTLAR ADANA'YA GELİYOR.

PATRİOTLARIN TÜRKİYE TOPRAKLARINA YERLEŞTİRİLMESİNE,

SAVAŞA, NOTO’YA ve İNCİRLİK ÜSSÜNE HAYIR. 

AKP Hükümeti, ülkeyi adım adım savaşa ve bölgemizi de ateş çemberinin içine çekmektedir. Kürecik’te NATO üssünün kurulmasının üzerinden daha bir yıl bile geçmeden, şimdi de Adana, Maraş ve G. Antep kentlerine PATRİOT bataryalarının konuşlandırılması için hazırlıklar yapılmaktadır. Daha dün ülkemiz komşularıyla sorunsuz bir ülke iken, bugün AKP’nin uyguladığı politikalar nedeniyle NATO’nun komşu ülkelere karşı saldırı üssü haline getirilmektedir.

ABD, ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ kapsamında İran, Suriye ve Irak’ı “tehdit” olarak görüyor ve bu ülkelerde rejim değişikliği peşinde koşuyordu. Peki, Türkiye komşuları olan bu ülkelerle ne yapıyor? Suriye’de muhalefetin en aktif destekçisi; silah yardımından askeri eğitime kadar muhaliflere her türlü desteği veriyor. “Özgür Suriye Ordusu”na bağlı silahlı militanlar ellerini kollarını sallaya sallaya sınırdan geçiş yapabiliyor. Şimdi komşularıyla bu kadar çatışmalı hale gelmiş bir ülkenin belli başlı illerine NATO’nun patriot füze bataryalarını yerleştirmenin anlamı bu ülkeyi savaşın en aktif aktörlerinden biri haline getirmek değilse nedir?

Sormak gerekir; Acaba ABD ve NATO, Patriot bataryalarını yerleştirmeyi Türkiye’nin güvenliğini istedikleri için mi, yoksa olası bir bölgesel savaşta Türkiye’yi savaşın ön cephesi olarak kullanmak istedikleri için mi kabul ettiler?

Bu sorunun yanıtını bulmak için NATO’nun “güvenlik” gerekçesiyle girdiği bölgelerde yaşananlara bakmak yeterlidir.  NATO nereye girmişse orada çatışmalar, katliamlar ve istikrarsızlık derinleşmiştir.  Fazla uzağa gitmeye de gerek yok.

İşte Afganistan, İşte Irak, İşte Libya.

İran ve Rusya ise Patriot füzelerinin hedefinin gerçekte Suriye değil kendilerinin olduğunu diplomatik dile sığınmadan açıktan ifade etmektedirler. Bölgedeki gerilim bu ölçüde had safhadayken Türkiye’nin silahlanmaya yönelmesi, Başbakan Erdoğan’ın “savaşa hazırız”mesajlarının sıklığı, hükümetin “içeride savaş, dışarıda savaş”politikasında ısrar edeceğini göstermektedir.

Bizler aşağıda imzası olan kurumlar olarak emperyalizmin kuklası bir AKP iktidarının ülkemizi savaş arenasına dönüştürecek bu tür girişimlerini protesto etmek ve üslerin kapatılmasını talep etmek için 19 Ocak 2013 Cumartesi, Saat:13.00’de İncirlik Üssü önünde kitlesel basın açıklaması gerçekleştireceğiz.

 Tüm halkımızı; PATRİOTLARIN TÜRKİYE TOPRAKLARINA YERLEŞTİRİLMESİNE, SAVAŞA, NATO’YA ve İNCİRLİK ÜSSÜNE HAYIR talebiyle gerçekleştireceğimiz kitlesel basın açıklamasına katılmaya çağırıyoruz.

 

İNCİRLİK ÜSSÜ ÖNÜNDE

KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASINA KATILIM ÇAĞRISI.

TARİH:19 OCAK 2013 CUMARTESİ / SAAT:13.00

 

DİSK, KESK, TMMOB, ADANA TABİP ODASI, PSAKD, ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ, TUNCELİLER DERNEĞİ, İHD, TUHAY-DER, ANADOLU DER, ÇHD, TİHV, BDSP, D.HAREKAT, HALKEVLERİ, CHP, BDP, EMEP, ESP, ÖDP, TKP, SYK, YSGP, ADANA HDK

  

ÖNEMLİ NOT: İNCİRLİK ÜSSÜNE GİDECEK ARAÇLAR SAAT:12.30’DA MERKEZ CAMİİ KARŞISINDAN KALKACAK"



730 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398