Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam766
Toplam Ziyaret1686199

"Adana halkı ‘Artık yeter’ deme noktasındadır. Adanalı vatandaşların sabrını zorlamak kimseye yarar getirmez."

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın 34 ay önce “Soruşturmanın selameti açısından” gerekçesi üretilerek İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasıyla başlayan süreçte,  her iki ayda bir "şartlar değişmedi" gibi otomatiğe bağlanan bahaneyle görevine iade edilmemesini “Adana halkına zulüm” olarak değerlendirdi.
DURAK BÖYLE GÖREVDEN ALINDI
Durak’ın görevden alınmasının halk iradesine ve yargı kararına dayanmadığına dikkat çeken İzgioğlu, bu konudaki görüşünü destekleyen bir hatırlatmada bulundu. Dönemin Adana Valisi İlhan Atış’ın basına yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bugün itibariyle, 28.03.2010 tarih ve 9434 sayılı Bakanlık onayıyla görevinden uzaklaştırılmış bulunmaktadır. Soruşturmanın daha sağlıklı yürütülebilmesi için İçişleri Bakanlığı bu tedbiri almıştır” şeklindeki ifadesini hatırlatan İzgioğlu “Görüldüğü gibi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanının görevinden alınması, milletin veya hukukun verdiği bir karar değildir, tamamen siyasidir.” dedi.
BAKAN ŞAHİN, GERÇEKLERİ GİZLİYOR
Geçtiğimiz günlerde Aytaç Durak’ın görevine iade edilip edilmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in ‘konunun yargıda bulunduğunu’ belirttiği ve “Bundan memnuniyet duymuyoruz. Yargılamaların lehine bitmesini ve kendisini huzurla göreve iade etmeyi temenni ederiz” ifadesini de değerlendiren İzgioğlu “Samimi bulunmayan bu tür açıklamaların gerçekleri gizlemeye dönük olduğu ortadadır ve kamu yararının gözetilmediği anlaşılmaktadır.” diye konuştu.
BAŞBAKAN'A KÜFÜR EDENLER GÖREVDE
Durak’la ilgili bugüne kadar 83 müfettişin soruşturma yaptığını, gayri ciddi iddialarla hakkında açılan davaların çoğundan beraat ettiğini, kalanların da aynı şekilde sonuçlanmasının kuvvetle muhtemel olduğunu belirten MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu “Çeşitli suçlardan hakkında ceza verilmiş belediye başkanlarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına küfür eden ve benzer suçları işleyen belediye başkanlarını görevde tutanlar, Adana’da MHP’den seçilmiş ve 238 bin vatandaşımızın oyunu almış bir yöneticiyi 34 aydır görevine iade etmeyerek, en başta halkın iradesini hiçe saymaktır. Adana halkı ‘Artık yeter’ deme noktasındadır. Adanalı vatandaşların sabrını zorlamak kimseye yarar getirmez” diye konuştu.
İADESİNİN ÖNÜNDE HİÇ BİR ENGEL YOK
İzgioğlu,  açıklamasını şöyle tamamladı:
“İlgili yasaya göre, belediye başkanlığının nasıl düştüğü açıktır. İstifa ederse ki, sayın Durak istifa etmemiştir. Başkanın vefatı halinde ki, halen hayattadır. Hakkında verilmiş yargı kararıyla; böyle bir karar da yoktur. Soruyorum; hangi durum Aytaç Bey ile ilgilidir. Hiç biri. Durumuna uyan tek bir şık var o da, siyasi kin ve siyasi hesapla görevinden alınmış olması.  Netice itibarıyla, İçişleri Bakanlığının onayı ile görevden alınan Sayın Aytaç Durak’ın aynı Bakanlık tarafından görevine iade edilmesinin önünde hiçbir engel yoktur. Hiç kimse Yargı’nın arkasına saklanarak, meseleyi farklı yöne çekerek, gerçekleri gizleyerek halkı kandırmasın. Bu noktada Yargının da, siyasi iradenin etkisinde kaldığı şeklindeki algıları değiştirmesi mümkündür. PKK propagandası yapmaktan ceza alanları görevine iade eden Yargı bunu, Adana’da seçilmiş yöneticinin ve seçmenin hakkını gözeterek, 34 aydır devam eden mağduriyete, zulme son vererek sağlayabilmelidir."
-- 



700 kez okundu

Yorumlar

     26/11/2012 14:38

Sayız İzgioğlu abicim.Ak Partili Karaisalılı gençlerin gündemi ile sizlerin gündemi çok farklı neden acaba?
Misafir - ülkücü

     26/11/2012 12:38

sayın izgioğlu bu halkın tek derdi ve tek gündemi aytaç durak ve başkanlığa dönüp dönmemesi değil.Bu halkın daha öncelikli gündemi geçimdir.Bu halkın öncelikli gündemi toplu taşımaya yapılan fahiş zamdır.Bu halkın gündemi haksız yere aınan Katı Atık vergileridir.Bu halkın gündemi ÜLkede en pahalı kullandığı içme suyu paraladır.Bu halkın gündemi ulaşılmdır..............Bilmem anladınız mı?yapay gündem oluşturmayı bırakınız ve halkın sorunlarına ağilniz artık.Boşuna AK PARTİ her seçimlerde %50-55 oy almıyor.ÇÜnkü onların gündemi halkın sorunları:Sİzin gibilerin ise derdi şahısların(aytaç durak) sorunlarını gündeme taşımak.Bırak aytaç durak kendi sorunlarının üstesinden gelebilecek dırumda.Sizlere ne oluyor anlamıyorum.Veya da benim ve halkın bilmediği şeyler varsa da açıklayınız bilelim kardeşim.
Misafir - ezber bozan

     26/11/2012 11:19

sayın izgi başkanım.evet adanalı "yeter artık" diye yeri gögü inletiyor ama.bunun sebebi başkan göreve gelsin diye değil.aytaç durak haberlerinden sıklıdığı için ve aytaç ismini olur olmaz heryerde duyduğu için ve aytaç durak ismini duymak istemediği için "YETER ARTIK"demektedir.
Misafir - ismet

     26/11/2012 11:05

kani kardeşim çok haklıısnız.diğer tüm ilçelerde anadılu lisesi ve fen liseleri var.malesef ilçemizde b konularda çok büyük açık var.Biz AYTAÇ BAŞKANIMIZA güveniyoruz.En kısa zamanda bu sese kulak verecektir.Ve ilçede kendi adını taşıyan ANADOLU ve FEN LİSELERİNİ yaptırtmak için harekete geçecektir bence.Başkan adam gibi adamdır yapacak diyorsak yapacaktır.Başkan BABACAN DURA'ın da bu konuda elini taşın altına koymalıdır ve destek olmalıdır.Enerjimizi böyle şeylere vermeliyiz.
Misafir - EREN

     26/11/2012 10:42

başkanın cezası bitecek ve yakında görevine dönecek bence.
Misafir - setter

     26/11/2012 10:07

başkanım bırak ya başkanlığı kim yaparsa yapsın.sen bu ilçede tarihe geçmek istiyorsan ne olursun.BU ilçeye AYTAÇ DURAK ANADOLU LİSESİ ile AYTAÇ DURAK FEN LİSESİ açılmasını sağla kendi cebinden ama.bu ilçe halkı seni ölene kadar ve öldükten sonra da kalbinden söküp atamaz.bunu bu ilçe halkına borçlusun.bu 2 hizmetten kaçamazsın..buna borcun var.hadi başkanım.yarın çık tv önüne karaisalıya 2 tane okul yaptıracam de söz ver.bundan kaçma ne olursun.
Misafir - kani

     26/11/2012 10:05

başkan bence evine çekilmeli.Torunlarının elinden tutup parklara götürmeli.Hayır ve hasenat işlerine kendisini vermeli.Şayet tarihe de mal olmak istiyorsa,İlçemize kendi adını taşıyan AYTAÇ DURAK KARAİSALI FEN LİSESİ ile AYTAÇ DURAK KARAİSALI ANADOLU LİSESİ ni kendi cebnden yatırmalı.Haydi başkanım bu 2 eseri ilçeye kazandır.bu ilçe halkı senin önünde eğilir.hadi ne olur o paracıkları na kıy bu kadar iyiliği de bu ilçeden esirgeme artık.
Misafir - dost

     26/11/2012 10:38

başkanımızı isteriz.
Misafir - sena

DURAK CHP'DEN ADAY OLMALIDIR     26/11/2012 10:13

Daha ortada suç yok iken, "Aklan da gel" diyen Bahçeli'ye tarihi bir ders vermek amacıyla Sayın Aytaç Durak CHP'den aday olmalıdır. Durak seçimi kesin kazanır. Sayın Başkan bu önerimiz dikkate almalıdır.Biz Karaisalılılar olarak yine arkasında durarız.
Misafir - süha

     26/11/2012 10:49

ilçe vekil zihniden medet umar hale geldi.Başkan göreve gelir gelmez ilk işi Karaisalı caddesinin adını tekrar vermek olmalı.Vekil zihni o zaman kendi torunlarının adını SABUNCU koyabilir.
Misafir - gerçek murtçu

     26/11/2012 10:54

MHP başkanımıza güvenmiyor mu?neden hala kapı önünde bekletiliyor?Neden bir kalemde partinden kovuluyor birisi bana anlatsın hele.
Misafir - umut

     26/11/2012 10:16

aytaç başkanımız aklanacak ve en kısa zamanda da görevine dökecektir.
Misafir - halil

     26/11/2012 10:41

izgioğlu merak etme başkan görevine dönecek.ve en ksa zamanda da aklanacak.ama sizler neden hala kapı önüne koyduğunuzu ve de partinize almadığınızı nasıl açıklayacaksınız peki?
Misafir - sami

     26/11/2012 10:21

ya kardeşim siz önce partinizden neden uzaklaştırdıgınızı açıklayınız.Hadi diyelim onu açıklayamıyorsunuz.pek hala nden başkanımızı partinezi,e almıyorsunuz.size demezler mi şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Misafir - doğrucu davut

     26/11/2012 09:28

sayın başkanım adanada "YETER ARTIK" diyen birisine ben rastlamadım.Sen nerde rastladın bilmek isterim.
Misafir - ismet

     26/11/2012 09:38

Sayın başkanım İzgioğlu bu ülkede yaşayan hiçbir kimse benim başbakanıma özelliklle de bu başbakan dünyanın lideri ise dünya önünde eğiliyorsa ve dünya liderleri benim başbakanım Recep Tayyip ERDOĞAN'a GÖBEĞİNDEN ATIYORSA SEN ÇIK KARŞIMA SEÇİME diyemez.diyemez.diyemez.Eğerki demişse de o başkanlık koltugunda oturmayı haketmiyor demektir.Boş laf etmeyi bırakınız.
Misafir - AK PARTİLİ

     26/11/2012 08:47

sayın MHP yöneticileri boş laf konuşuyorsunuz.Peki neden hala Başkanımız Aytaç DURAK bağımsız.Ve bir kalemde Devlet BAHÇELİ randevu dahi vermeden kapı önüne koydunuz.Önce partinize alınız sonra da başkanımızı savunun.Boş laflarla peynir gemisi yürümüyor malesef.
Misafir - Murcistanlı

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231