Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam668
Toplam Ziyaret1686101

"Büyükşehir yasası planlı bir sürecin neticesi"

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz TBMM’nde MHP grubu adına söz alarak yaptığı konuşmada mevcut büyükşehirler bu haliyle hizmet üretemediğini iddia ederek Adana metrosu beklerken Ankara metrosunun Ulaştırma Bakanlığına devir alınmasını eleştirdi ve yeni yasa tasarısının 1991 yılından bu yana devam eden planlı bir sürecin neticesi olduğunu iddia etti.

 

Pergel yasasında birtakım köylerin büyükşehir sınırları içerisinde alındığını ancak köylerin sıkıntılarının çözülemediğini hatırlatan MHP’li Yılmaz, “Pergel yasasıyla beraber birtakım köyler büyükşehir sınırları içerisine alındı. ASKİ Genel Müdürlüğüm sırası içerisinde bu alınan köylerden de biliyorsunuz köy tüzel kişilikleri kaldırılmadığı için -orman köylerinde- onlar da durumlarını muhafaza etti. Ona rağmen bu köylerin sıkıntılarını çözmekte zorlandık. Bu sadece Adana'ya has bir şey değil.” Şeklinde konuştu.

 

METRO YÜKÜNÜ BİLE KALDIRAMADINIZ

 

MHP’li Yılmaz TBMM konuşmasında metro problemine de değinerek, “Sayın Ulaştırma Bakanı burada, Adana Büyükşehir Belediyesi dâhil olmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyeler "Metroyu devralın, biz bunun altında kalkamıyoruz." diye günlerce kapınızı çaldı mı, çalmadı mı Sayın Bakan? Ankara Belediyesinin metrosunu 900 milyon borcuyla beraber, 4 milyar masrafıyla beraber aldınız mı almadınız mı?

 

Yani pergel yasasıyla olan bir yerde bile problemleri çözemeyen bir büyükşehir belediyesi, mevcut belediyeler, Adana için söylüyorum, Tufanbeyli'de, Saimbeyli'de, Feke'de -ben orman bölge müdürlüğü yaptım altı yıl- o dağ köylerindeki hangi problemi çözecek Allah rızası için? Mersin'de, Antalya'da, Muğla'da dağ köylerinde, dağ ilçelerinde, mevcut yerdeki problemleri çözemeyen bir büyükşehir belediyesi hangi problemleri çözecek?

 

BÜYÜKŞEHİR YASASI İHTİYAÇTAN DOĞMAMIŞTIR

 Türkiye’nin Büyükşehir yasasına ihtiyacı olmadığını bu yasanın başka amaçlar için çıkarıldığını iddia eden MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “Bu yasa bir ihtiyacın neticesi değildir. Daha büyükşehir belediyelerinin mevcut hâlleriyle kendilerini yenilemesi ve revize etmesi gerekirken siz il mülki hudutlarını büyükşehir hudutları hâline getiriyorsunuz. Ya, Allah rızası için Bakan açıklasın hepsi Bakanın kapısının peşinde, metroların altından kalkmışlar. Ankara Büyükşehir Belediyesinin ne kadar borcu var? 6 milyar lira. Yani bunu şunun için söylüyorum: Bu bir ihtiyaçtan doğmamıştır, bu planlı bir sürecin sonudur.

 

 HEDEF FEDERALİZM VE EYALETLERİ

 MHP’li Yılmaz konuşmasının devamında bazı hatırlatmalarda bulunarak, “ Bugün Mehmet Metiner AKP Milletvekili, Sayın Erdoğan’da Başbakan. Sayın Başbakan1991'de İstanbul İl Başkanıyken bir rapor hazırlatıyor Orada bugünün mesajları veriliyor, Orada söylediği bugün gelinen federalizm ve eyaletleri. Hadi onu bırakın, bakın, İsrail'in Dışişleri Müsteşarı eski Ankara Büyükelçisi aynı şeyi söylüyor. Diyor ki:"Kürt eyaletlerinin kurulması için -Ne zaman söylüyor bunu? Eylül 2010'da- Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisinin Kürt politikasını gerçekleştirebilmesi için bir döneme daha iktidara ihtiyacı var." Diyor

 

Recep Tayyip Erdoğan'ın soruya verdiği cevabı aynen söylüyorum: "Kürtler ayrı yaşamak istiyoruz derlerse ne olacak?" diyor. "Osmanlı eyalet sistemine geçebiliriz." diyor. Meclis kütüphanesine gidin, Recep Tayyip Erdoğan'ın oradaki söyleşisinde bunu bulursunuz. Niye söylüyorum? Bunlar planlı bir sürecin sonucu.

 

SÜRECİNİZ PLANLI DA BİZİM KÖYLERDEN NE İSTİYORSUNUZ?

 Ya, siz bunları yapmak niyetindesiniz de bizim bu dağ köylerinden, orman köylerinden ne istiyorsunuz? Yani, bu hedeflerinizi gerçekleştirmek isterken bu köylüleri niye mağdur ediyorsunuz? Eğer bunların haklarını nasıl ödeyeceksiniz? Ya bugün şu olabilir. Ben inanıyorum siz istediğiniz kadar söyleyin, içinizde yüreği kan ağlaya ağlaya buna evet diyecek milletvekilleri olacak, Allah şahittir yukarıda. Çünkü birebir konuştuğumuzda içinizde bunu söyleyen birçok milletvekili oldu ama şunu söyleyeceğim, Mehmet Metiner gibi birtakım milletvekilleri, onun gibi düşünen milletvekilleri bu süreci hazırlayabilirler ama tek dil, tek devlet, tek bayrak diye milletvekilleri hangi usulle buna oy verecekler ve bunun hesabını kendi vicdanlarına nasıl verecekler, sormak istiyorum. Allah büyük, herkesin bir hesabı varsa, Cenabı Allah'ın da, yüce Türk milletinin de hesabı vardır.

 

 



650 kez okundu

Yorumlar

     13/11/2012 10:30

sayın vekiliim tamam güzel söylüyorsunuz da peki halk neden hala%50-55 arasında oy veriyor ve sizin oyunuz da hala %10-12 arasında gidip geliyor bir düşündünüz mü?sakın bana köür makarna edebiyatı yapma.millet kömürünü de alır makarnasını da alır vermezse gene vermez.bunları bir düşünseniz isterseniz.İlçe belediyelerinizin nasıl çalışmadığı halktan uzak halkın sorunlarına kulak tıkadığını,iller bankasından bu ilçe halkın refahı için gönderilen ödeneklerin maaş adı altında kimlerin cebine her ay düzenli olarak aktarıldığını bu halka bir anlatsanız.ilçenin görüntüsünün kamboçyayı andırdığını bu ilçe halkına da anlatsanız.yan vekilim eski bir ülkücü olarak bu halka anlatmanız gereken o kadar çok şeyler var ki.ama neden se hiçbirini anlatmıyorsunuz.türübinlere oynamayı seviyorsunuz.
Misafir - karaisalılı bir ülkücü

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231