Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam368
Toplam Ziyaret1668010

Türkiye’nin ve Adana’nın Erdal İnönü gibi dürüst ve ilkeli siyasetçilere ihtiyacı var.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Karaisalılı İsmet Avcı, Eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Edral İnönü’nün ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ve Adana’nın, Erdal İnönü gibi dürüst, ilkeli ve uzlaşma sanatını ustaca icra eden siyasetçilere ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Bu ülkede namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır” diyen İsmet İnönü’nün öğretilerini bir adım ileriye taşıyan Prof. Dr. Erdal İnönü’nün, bilim insanı, devlet adamı ve siyasetçi kimlikleriyle Türkiye’de örnek alınacak şahsiyetlerden biri olduğunu belirten Avcı, “Merhum Prof. Dr. Erdal İnönü sağduyusu, vatanperverliği ve  serinkanlılığıyla doldurulması zor bir boşluk bırakmıştır. Prof İnönü, siyasetin özünden ödün vermeden uzlaşmayı başarabilen ve karşı tarafı ikna edebilmeyi başaran bir insandı” dedi.

Türkiye’nin siyasette hırçınlığa alışmış bir ülke olduğunu, Erdal İnönü’nün ise siyasi hayatı boyunca tam tersi bir uygulama sergilediğini anlatan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasette Batılı standartları ülkemize taşıyan bir bilim adamıydı. Ülkemizde sosyal demokrasiyi hem kişiliğinde, hem de izlediği politikalarda hayata geçirebilen ender insanlardan biriydi. Türk siyasetinde derin izler bıraktı. Onun siyaset yapma şekli, kişiliği, alçakgönüllülüğü ve anıları gelecek nesiller tarafından bilinmeli ve örnek alınmalıdır. Zorunlu olmamasına rağmen mensup olduğu siyasi partinin genel başkanlığını kendiliğinden bırakmıştır. Sadece bu bile onun siyasete bakış açısının farklılığını ortaya koymaktadır.”

Dışişleri Bakanlığı döneminde Türkiye’nin gurur verici bir dönem yaşadığını kaydeden İsmet Avcı, “Yabancı devlet adamlarını zekası, kültürü ve bilgisiyle derinden etkilerdi. Birleştirici özelliğiyle herkese kucak açar, herkesin fikrini dinlerdi. Bu özelliği ona ayrıca ikna edicilik sağlıyordu. Ancak Türkiye’nin çıkarları söz konusu olduğunda kimseyi gözü görmezdi. Birikimi, saygınlığı, üstün zekası ve devlet adamlığıyla Türkiye'ye çok şey kazandırmış bir insandır” şeklinde konuştu.



1226 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436