Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam62
Toplam Ziyaret1687801

Karaisalı Öğretmen Evine Kaymakam Hidayet SARI ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer faruk KÖSE nin çalışmaları ile fitness salonu kuruldu

 

Karaisalı  Öğretmen Evine Kaymakam Hidayet SARI ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer faruk KÖSE nin çalışmaları ile fitness salonu kuruldu

FITNESS NEDİR? Fitness kelimesi sözlüklerde “uygunluk, sağlık” olarak yer alır. Dilimize de fitness olarak girmiştir. Fit olmak demektir. Bilindiği gibi fit olmak demek orantılı olmak ödeşmek anlamlarını da içerir. Spor ve egzersizle uğraşanlar fit olmayı vücudun orantılı ve kuvvetli olmasını belirtmek için kullanırlar. Fit olan vücut orantılıdır, sağlıklıdır. Hastalıklara karşı dirençlidir. Kas ve kemik yapısı sağlamdır. Tüm organlar gerektiği gibi çalışır. Hatta ortalama verimliliğin daha da üzerindedir. Dolayısıyla fit vücut daha sağlıklı, iyi ve uzun yaşar.

 

EGZERSİZ NEDİR?
Bir amaca yönelik hareketler bütününe denir. Vücudu çalıştırmak için yapılan hareketleri, idmanları egzersiz olarak adlandıracağız. Nefes açmak için yapılan egzersizler aerobik olarak dilimizde yer almıştır.

NİÇİN EGZERSİZ?
Sağlıklı olmanın anlamı hasta olmamak olarak bilinir. Oysa günümüzde sağlıklı olmanın anlamı daha fazladır. Fiziksel, zihinsel, sosyal, entelektüel ve ruhi görünüm sağlığının bütünü sağlıklı olmak demektir ki buna “wellness” diyoruz. WELLNESS olabilmenin gerekli koşulu dengeli bir diyet ve sağlıklı yaşama tarzını sağlayan egzersizdir.  

EGZERSİZİN SAĞLADIKLARI BAŞKA NELER OLABİLİR?


EGZERSİZ KALBİ GÜÇLENDİRİR.

Bunun doğal sonucunda, dinlenme anındaki ritmi azalır. Vücudun normal aktivitelerini sürdürebilmesi için kan pompalama işlevini yerine getirirken zorlanmaz. Y

AKIT OLARAK YAĞLARI KULLANIR.

Düzenli yapılan egzersizlerde vücut yakıt olarak yağları kullanır. Dolayısıyla verimli kilo kaybı ile güçlenen kaslar gündeme gelir.

KAN BASINCI AZALIR.

Kuvvetli kardiyovasküler sistemde kan basıncı düşük olacağından yüksek tansiyon riskleri görülmez.

DAHA FAZLA ENERJİ KAZANILIR.

Egzersiz yapan vücut, durağan bir yaşam süren vücuda nazaran daha fazla enerjiktir. Böylece günlük yaşamda yorgunluk hissi azalır, sevilen aktivitelerin yapılmasına olanak sağlanır.

KANDAKİ KOLESTEROL SEVİYESİ DÜZENLENİR. Düzenli egzersiz, kandaki yüksek yoğunluklu (HDL) lipoproteinleri arttırarak, düşük yoğunluklu (LDL) proteinlere oranını (HDL/LDL) değiştirerek dolaşım sistemi ile kalp hastalıkları riskini azaltır.

ENDORFİN SALGILANMASI ARTAR. Mutluluk hissi veren endorfin hormonunun salgılanması egzersizden sonra artar. Endorfin aynı zamanda ağrı sızı hissini azaltır. Haftada üç kere sadece 20'şer dakika yapılan egzersiz size aşağıdakileri kazandırır.

DAHA İYİ BİR BEDEN
· Kapasitesi artmış akciğerler ve verimli çalışan bir kalp · Atardamar sisteminde kan basıncının azalarak kalp hastalığı risklerinin azalması · Verimli bir şekilde kilo kaybı · Kuvvetlenen kemik yapısı · Sağlıklı bir cilt · Daha uzun ve daha iyi bir yaşam

DAHA İYİ BİR BEYİN
· Gelişen zihinsel performans ve düşünme yeteneği · Pozitif bakış açısı · Artan cinsel performans · Daha fazla kendine saygı · Rahat ve kesintisiz uyku · Azalan endişe ve kuruntular · Zeka gelişimi Şunu unutmayın; Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.

 



1029 kez okundu

Yorumlar

yine başarı     25/09/2012 19:43

çok degerli kaymakamım siz karaisalının ufkunu degiştirdiniz size ve ekibinize tüm burakata Allah kolaylık versin Allah var kimsenin güçü yetmez abimizin birinin karaisalı insanları çok sever ama kıskanır ayağından tutmak ister tşk
Misafir - esnaf

Ah Karaisalım     25/09/2012 11:23

Helal olsun Karaisalıda güzel bir olay yapılmış alkışlıyorum.Bu memlekette ekenomi şöyle kötüye böyle kötüye gidiyor diyerek Ankaradakiler bizi soymaya devam ediyor her gün zam yapıyor gariban her geçen gün biraz daha fakirleşiyor ama benim güzel ilçemde güzel hizmetler arka arkaya hizmete açılıyor, parayı böyle şeylere harcamayın bir okula kütüphane, bilgisayar sınıfı veya gariban Karaisalılı öğrencilere kırtasiye, kıyafet alsanız alkışlardık ama şu yoklukta Karaisalı gibi bir memlekette parayı harcadığınız yere bak. Artık olan olmuş yapmanız gereken o malzemeleri yatılı bir okula gönderin Sayın Kaymakam bey sizi alkışlayalım, ilçe milli eğitim müdürü de öğretmen ler vasıtasıyla öğrencileri teşvik etsin öğrenciler spor yapsın bir işe yarasın diyorum.Öğretmenler de istiyorsa okulda spor yapsınlar o zaman sizi yapacak birşey yok alkışlayalım arkadaşlar.
Misafir - mustafa

AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406