Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam175
Toplam Ziyaret1684272

Yılmaz, ''Anketler kimi gösterirse MHP Adana’yı kiminle kazanacaksa adayımız o olur.. Bu bensem elbette aday ben olurum.. Neden olmayayım ki.?''

MHP’nin Büyükşehir Adaylığı Analizi..
 
Ali PEKMEZCİ  Adana Haber Gazetesi Yazarı -     

Milliyetçi Hareket Partisi 2009’da Adana’da Aytaç Durak’la Büyükşehir Belediyesi’ni kazandıktan sonra sular bir türlü durulmadı..

Göreve geldikten tam bir yıl sonra Durak açığa alındı, parti doğal olarak bu mücadeleye endekslendi.. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliğine MHP’den seçilen Zihni Aldırmaz partisinden istifa etti.. Ardından Ahmet Erdoğan il başkanlığını bıraktı yerine Abdülkadir Üçkardeşler atandı.. Recai Yıldırım’ın seçim arefesinde başına gelen talihsizlik (tezgah) ayrı bir vakıa.. Son olarak ta Büyükşehir’i kazanan MHP, Üçkardeşler’in başkanlığında 12 Haziran seçimlerinde Adana’da ancak üçüncü parti olabildi..

Kan değişimi kaçınılmazdı..

MHP tabanı ekseriyetle partiyi Mustafa İzgioğlu’na emanet etti..

Siyaset takviminin de emrettiği gibi süreç tekrar yerel yönetim seçimleri yönünde işliyor.. Mustafa İzgioğlu ile yeniden hayat bulan Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir yandan Aytaç Durak’ın göreve iadesiyle ilgili beklentiler devam ederken öte yandan yerel seçim tarihinin netleşmesi bekleniyor..

Bu iki realite aslında tek adrese çıkıyor..

BÜYÜKŞEHİR..

Aytaç Durak’ın tekrar adaylığı düşünmediği kendi tarafından da açıklanmıştı.. Olursa da MHP’den mi yoksa bir başka partiden mi o da belli değil.. Bununla birlikte önce Süleyman Demirel’e ardından da Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden Durak’ın tavrının ne olacağını şimdiden kestirebilmek mümkün değil..

Ayrıca partisinden istifa etmekle birlikte adaylık için hala MHP’yi gözüne kestirmiş Zihni Aldırmaz var..

En ağırlıklı iki isimse;

Seyfettin Yılmaz ve Hüseyin Sözlü..

Adana kamuoyu her nedense Seyfettin Yılmaz’ı Ömer Çelik’le özdeşleştirdi.. Siyaset dünyası MHP milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın ancak Ömer Çelik aday olması halinde Büyükşehir’e aday olacağını, kendisini buna koşullandırdığına inanıyor..

Sormak lazımdı, ben de onu yaptım; Seyfettin Yılmaz’ı aradım..

-          Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını düşünüyor musunuz, yoksa sadece “Çelik varsa ben de varım” mı diyorsunuz.?

-          Olur mu öyle şey.. Ben yıllarca siyasette ve bürokraside hizmet vermiş emek harcamış bir insanım.. Bana güvenenler, benden çok şey bekleyenler, hizmette neler yapacağımı görmeyi arzulayanlar var.. Onlarım beklentisini boşa çıkarmaya hakkım yok.. Ömer Bey meselesi ise bir an kendiliğinden gelişmiş sonra da kapanmış bir mevzudur.. Siyasette odak noktamı kesinlikle teşkil etmiyor..

-          O halde.!!

-          Anketler kimi gösterirse MHP Adana’yı kiminle kazanacaksa adayımız o olur.. Bu bensem elbette aday ben olurum.. Neden olmayayım ki.? Ama öncelikle seçimi kazanmamıza rağmen gasb edilmiş bir Büyükşehir Belediye Başkanlığımız var.. Demokrasiye zerre kadar inanıyorsa AK Parti hükümetinin Aytaç Durak’ı görevine iade etmesi gerekir.. Önceliğimiz budur..”

Bu konuşmadan çıkardığım anekdot, Seyfettin Yılmaz’ın Ömer Çelik’i tek rakip olarak algılamadığı.. Her şartlar altında adaylığı gözüne kestirmiş.. Tabii ki Hüseyin Sözlü’yle de konuştum.. MHP’li Ceyhan Belediye Başkanı  Sözlü de Büyükşehir’i şiddetle arzuluyor..

-          Başkan çok erken sayılabilir ama Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı siyasi hedefiniz midir.?

-          Bizim demokrasi kültürümüzde önce kazanılmış hakkın iadesine saygı vardır.. Aytaç Durak’a sandıkta kazandığı seçim masada kaybettirilmeye çalışıldı.. Önce göreve iadesini bekliyoruz.. Büyük kongremiz de var biliyorsunuz.. Sizin sorunuz daha sonraki mevzulardır..”

-          Ama o gün mutlaka bir gün gelecek..

-          Lafı uzatmanın bir manası yok Ali Bey.. Dümdüz adamım ben, adaylığı düşünüyorum.. Tabii ki istiyorum.. Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olmak benim için bir şereftir.. Kazanmaksa o şerefin taçlandırılmasıdır.. 3 dönemdir Ceyhan’a büyük hizmet verdim.. Aday olursam da Adana Büyükşehir’i kazanacağımı garanti ederim..”

Milliyetçi Hareket Partisi’nde an itibarıyla durum bu.. Partide, ilçelerin de oy kullanacak olmasıyla birlikte CHP’nin otomatikman devre dışı kalacağı, seçimin MHP ile AK Parti arasında geçeceği, bu bakımdan radikalleşmemiş CHP oylarının (ağırlıklı olarak ta Arap oyların) MHP’ye kayacağı öngörüsü hakim..

Adana için hayırlısı ne ise o olsun.!



1144 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351