Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam230
Toplam Ziyaret1680437

Selçuk Öztürk'ün yazısı


2 yıldır Görevden Uzak Olan Aytaç Duraksız Adana Büyükşehir Belediyesinde Neler Öğrendik?

-‘’Ortak akıl, Ortak başarı’’ sloganının Adana’ yı bütünleştiremediğini öğrendik.

-Şehrin her tarafının köstebek yuvası gibi kazılabileceğini öğrendik.

-Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekilinin taraflı takım destekleyebileceğini öğrendik. ( Adana Demirspor'a sonsuz destek verip Adanaspor'a destek verilmemesi )

-Belediyenin her gün polis tarafından basılma tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini öğrendik.

-Adana’nın her tarafına reklam panoları katılıp, Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekilinin nasıl reklam yapabileceğini öğrendik.

-Aytaç Durağın koltuğunda gözü olanların, Durağın görevden alınmasından itibaren nasıl koltuk kavgasına girebileceklerini öğrendik.

-Aytaç Durağın iyi gün dostlarının çok olduğunu, kötü gün dostlarının ise çok az olduğunu öğrendik.

-Durak döneminde ulusal anketlerde en çok tanınan belediye başkanları anketinde zirveleri zorlarken, Başkan vekili Aldırmaz döneminde anketlerde son sırada yer aldığımızı ve alacağımızı öğrendik.

-Durak görevden alınsın diye her yolu deneyenlerin, bugün keşke Aytaç Durak görevde kalsaydı diyebileceklerini öğrendik

Evet değerli okuyucular; Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına 5.defa seçilen Aytaç Durak hakkındaki bazı iddialar nedeniyle, soruşturmanın selameti için tam 2 yıldır görevinden uzaklaştırılmaya devam ediyor. Bu konuda çok yazı yazmışbirisi olarak şunu net söyleyebilirim: Adana Aytaç Durak dönemini mumla arıyor, Durak döneminde kentte başıboşsuzluk denen bir kavram yoktu. Kentte en azından bir belediye başkanı olduğunun ağırlığı hissediliyordu. Aytaç Durağın önemli projelerinin kalan kısmını yerine getirebilmesi için, Adanalılara verdiği sözü icra etmesi için, göreve iade edilmesi gerektiğini en başından beri söylüyorum. Evet, bu görevden alınma sürecinde Başkan Durağı’nda bazı suçları olmuşolabilir, insandır o da hata yapabilir. Ama 2 yıldır görevinden uzak tutulmasıbiraz ağır bir durum. Son günlerde kentimizde ‘’Ortak Akıl ortak başarı’’ sloganına oldukça tepki olduğunu yazımda da belirttiğim gibi, Aytaç Durağı görevi boyunca hep eleştirenlerin bile kapalı kapılar ardında Durak görevde olsaydı Adana bu halde olmazdı dediklerini duyduğumuzda, Başkan durak bugün yarın göreve iade edilirse şaşırmamak lazım.

 

 ADANA’DA demokrasinin yerine gelmesi için, Durak dönemini arayanların çoğalması önemli bir durum. İnşallah bu karışıklık dönemi bir an önce son bulur. Adana başkanına tekrar kavuşur.Saygılarımla Allah'a Emanet Olun.



1075 kez okundu

Yorumlar

Eline sağlık     25/07/2012 15:27

Ellerine sağlık beyefendi Karaisalılı herkes başkanına sahip çıksın...
Misafir - Davarcılar

     12/07/2012 14:24

başkan dönecek
Misafir - ismet

başkanın itirafı     12/07/2012 14:52

Bir daha da aday olmayı ve siyasete devam etmeyi düşünmüyorum. Hala 2 yılım var. Bundan sonra siyasetten el çekiyorum. Yaşımda 74, iki yıl sonra 76 olacak. Siyasete devam etmem insan tabiatına aykırı zaten.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday olmaması yönündeki tavsiyesini yerine getirmediğim için pişmanım.. Keşke Başbakanı dinleseydim.. Doğrusu oydu.. Dinlemediğim için pişman oldum.. İnsan büyüklerini dinlemeli, Başbakan benden yaşça küçük ama makam olarak büyük.. Örfümüz ananemiz bunu gerektirir, ondan dolayı da hata ettiğimi kabul ediyorum.. İnsan her zaman sağlıklı karar verir diye bir şey yok, herkes hata yapabilir.. Benim yaptığımı da hata yada kusur olarak kabul edebiliriz.. Gerekirse de sağlıklı bir ortamda kedisinden özür dilememiz de mümkün olabilir.. Yüzde 50 oy almış üstelik 3 kez tek başına iktidar olmuş bir kişiye siyaseti bilen biri olarak saygı duymamazlık edemem.."
Misafir - kamuran

     10/07/2012 15:04

vay beeeeeeeeeee aytaç durak neymiş haberimiz yokmuş..
Misafir - ismail

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704