Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam353
Toplam Ziyaret1679472

Eğlence köyünde HES çalışması nedeniyle içme suyu kesilen vatandaşlar soluğu mahkemede aldı.

 Eğlence köyünde HES çalışması nedeniyle içme suyu kesilen vatandaşlar soluğu mahkemede aldı.


Eğlence Muhtarı Yakup Çırak köyün içme suyu ihtiyacını karşılayan su şebekesinin köye yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Boztahta köyü 9 Oluk mevkiinden geldiğini belirterek, "Bu hat yaklaşık 25 yıldan beri kullanılmaktadır. Söz konusu sudan köyümüze ait 120 hane ve yaklaşık 700 kişi faydalanmaktadır. Söz konusu su içme suyu  ve hayvanların ihtiyaçlarında kullanılmaktadır. Köyümüze ait bu içme suyu şebekesi şu anda çalışmamaktadır. Zira davalılar tarafından suyun çıktığı ve hattın geçtiği  yerde yapılmakta olan Eğlence Çayı HES inşaatı nedeniyle şebeke arızalanmıştır. Şöyle ki, içme suyu şebekesinin yer altından geçtiği hat üzerine davalılar tarafından inşaattan çıkan yaklaşık 2 bin 500 kamyon  hafriyat dökülmüş. Şebekenin üzerine dökülen bu hafriyat nedeniyle oluşan basınca dayanmayan içme suyu hattı  1 Haziran 2012 tarihinde patladı. Bu tarihten beri hatta su verilememektedir" dedi.

Çırak, söz konusu alanın tamiri için en iyi ihtimalle 30 gün gibi bir zaman gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Köyde yaklaşık 40 günden beri su yok. Bu nedenle köylü perişan oldu. Köylüler beşeri ihtiyaçları ve hayvanları için gerekli olan suyu traktör ve  tankerlerle eğlence çayından getirmektedir. Bu da maliyet ve sağlıksız su demektir. Davalılar hattın tamiri için 40 günden beri  bir  gayret göstermemekte, çıkan yaklaşık maliyeti bahane ederek  hattın tamir edilmesine yanaşmamaktadırlar. Bu da köyümüz halkını ve köydeki hayvanları çok zor durumda bırakmıştır. Zira mevsim yaz olup, gerek insani su ihtiyacı ve gerekse hayvanların ihtiyacı had safhadadır."


Muhtar Çırak, açılacak olan tazminat davalarına esas olmak üzere söz konusu su şebekesindeki arızanın ve su patlağının, bu arızanın nereden ve kimden kaynaklandığını, arızanın  şu anki fiili durumunun tespiti gerektiğinin, altını çizerek mahkemece refakate gerekli bilirkişiler alınarak mahallinde keşif yapılması ve  taleplerin yerine getirilmesi için bilirkişilerden rapor alınmasını talep ettiklerini belerterek Karaisalı Nöbetçi Sulh Mahkemesi'ne başvurdu.
Çırak, Adana Cumhuriyet Savcılığına da konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.



1110 kez okundu

Yorumlar

     10/07/2012 13:34

bu ya yaz günü
Misafir - cabbar

AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613