Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam793
Toplam Ziyaret1669179

Almanlar ilçeye teleferik kurmak için heyet gönderdi

Alman iş adamlarından oluşan bir heyet, Adana’nın Karaisalı ilçesi Varda köprüsü   Hasandağ ve  Kabaktepe civarlarına teleferik kurmak üzere geniş çaplı çalışma başlattığı bildirildi. Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı’nın önderliğinde toplanan Karaisalı Platformu, ilçenin kalkınması için önemli adımlar attı. Kızıldağ yaylasında düzenlenen yemekli toplantıda konuşan Kaymakam Sarı, kısa bir süre önce ilçeyi ziyaret eden Alman heyetin, Karaisalı’da teleferik kurmak için ciddi fizibilite çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Teleferik projesinin ulaşım ve turistik yönüyle önemli olduğunu vurgulayan Sarı, Ramazan Bayramı sonrası da Karaisalı’da yamaç paraşütü festivali yapacaklarını da belirtirken, “Karaisalı’nın dünyaya açılması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız’’ dedi.

 

PLATFORM BÖLGE HALKI İÇİN ÇALIŞIYOR

 
Karaisalı Platformu Genel Sekreteri ve KARSİAD Yönetim kurulu Başkanı İsmail Demirkeser’de milyon dolarları bulacak olan teleferik projesinin hayata geçirilmesiyle Karaisalı ve Adana’nın adı, dünyaya duyurulacağını ifade etti.  Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak, AK Parti Karaisalı ilçe Başkanı Ünal Işık, Meclis üyeleri Sıtkı Polat, Veysel Güngör, Nevzat Özgün, Çevre ve Arboretum Derneği Başkanı Zeynep Çavuşoğlu, Karaisalılar Derneği Başkanı Sadi Çetin, partililer ve iş adamlarının katıldığı gecede bölgeye yapılacak hizmetlerle ilgili fikir alış verişinde bulunuldu. Toplantıda Ramazan ayı içerisinde Karaisalıya bağlı 32 köy ve mahallede oturan vatandaşlara ayrı zamanlarda iftar yemeği verilmesi kararlaştırıldı. Geleneksel Kızıldağ güreşlerinin ise 26 Ağustos 2012 Pazar günü yapılması uygun görüldü. Anıların anlatıldığı sohbet havasında geçen toplantı sonunda Kaymakam Hidayet Sarı, platforma destek veren herkese teşekkür etti.



894 kez okundu

Yorumlar

     04/07/2012 13:28

ne güzel harika bişe.
Misafir - alaattin

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339