Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam277
Toplam Ziyaret1681362

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Demirspor üzerinde oynanan oyunları ve baskıları Meclis gündemine taşıdı

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Demirspor üzerinde oynanan oyunları ve baskıları Meclis gündemine taşıdı. Meclis tatanağından alınan konuşma meti aşağıdaki gibidir.
SEYFETTİN YILMAZ (Adana) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; görüşülmekte olan 278 sıra sayılı Kanun Tasarısı’nın 3’üncü maddesiyle ilgili vermiş olduğumuz önergeyle ilgili söz almış bulunmaktayım. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Şimdi, şunu ifade etmek istiyorum: Sayın Başbakan Yardımcımız ve Sayın Adalet Bakanımızın olduğu ortamda, siz dünyanın en güzel kanunlarını çıkarsanız bile eğer atadığınız yöneticiler bunu uygulamaktan imtina ederse çıkardığınız kanunların da bir mana ifade etmediğini belirtmek istiyorum.
Şimdi, size kendi seçim bölgem olan Adana’daki bir olayı anlatmak istiyorum. Adana Demirspor, sekiz yıl sonra ilk defa İkinci Lig’ten Bank Asya’ya çıktı ve çıkış süreci içerisinde Demirspor Kulübünün başkanı cezaevine girdi, belediye meclis üyeleri takımı belli bir noktaya kadar götürdüler, ondan sonra Adana’da Adana Demirspor sevdalısı fedakâr birtakım işadamları Adana Demirspor’u alarak Adana Demirspor’u sekiz yıl sonra Mehmet Gökoğlu’nun başkanlığında Bank Asya’ya çıkardılar ve Adana uzun yıllardan beri ilk defa Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticilerinden MHP’li, CHP’li ve diğer parti ve sivil toplum örgütlerine kadar birlik ve beraberlik içerisinde bu kutlamayı beraberce paylaştılar ama daha sonra ne  olduysa Adana Valisi’nin önderliğinde ve bir siyasi partinin genel başkan yardımcısının da içinde bulunduğu iddia ediliyor. Ve bir liste çıkarıldı mevcut yönetime karşılık. Bu listeye karşı Mehmet Gökoğlu takımı şampiyon yapan yönetimin çekilmesini ve tek listeyle seçime gidilmesi noktasında bir baskı oluşturuldu. Bu baskılara karşı Demirspor yöneticileri dediler ki: “Biz adayız, çift listeyle gidelim, kim kazanırsa o kongrenin başkanı olsun” ve kongreye gidildi. Kongreyi kaybedeceğini anlayan zihniyet perşembe günü yapılan kongrede  birtakım olaylar çıktı ve iptal oldu. Bakın değerli milletvekilleri, bundan  sonrakilere dikkatinizi çekmek istiyorum. Perşembe günü oluyor bu. iki gün önce. Perşembe günü kongrenin iptalinden hemen sonra Vali’nin talimatıyla Dernekler Müdürlüğü ve Adana’daki birtakım kurumlar Demirspor’un evraklarına el koydular, pazartesi günü de kongre var yani yarın değil yarından sonra ve evraklar incelenmeye başlandı. Bununla yetinilmedi. Dediler ki: “Biz onu çekiyoruz, siz de çekilin, Adalet ve Kalkınma Partisinin iki dönem önceki il başkanlığının başkanlığında bir yönetime gidin.” Peki gitmezsek ne olacak? Aynen kullanılan ifadeyi söylüyorum Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Bakanım, Bir valinin ve ilgili yetkililerinin söylediğini söylüyorum, diyorlar ki: “Eğer buna uymazsanız, hepiniz iş adamısınız, sizin evraklarınızın incelenmeyeceğinin garantisi yok. Valilikten, belediyeden bir kuruş yardım alamazsınız. Onun için çeklin.” Şimdi onun üzerine bu takımı şampiyon yapan yönetimin başkanı Mehmet Gökoğlu başkan adaylığından çekildi fakat Adana’da oluşturulan korku imparatorluğuna, baskıya ve dayatmalara karşı Adana’da birtakım iş adamları, yine bu Valinin ve yönetimin listesine karşı bir liste hazırlığı içerisindeler.
Buradan Sayın Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanına sesleniyorum ve Meclis tutanağına girsin diyorum: Siz, devletin imkânlarını kullanarak kimsenin üzerinde korku imparatorluğu ve baskı kuramazsınız. Adana Demirspor yönetimine aday olan iş adamlarıyla ilgili bu saatten sonra başlarına gelebilecek herhangi bir olaydan dolayı veya bunlara karşı yapılabilecek bir hasmane tutumun sorumluluğunun Adana Valisinde olduğunu belirtmek istiyorum ve bunun takipçisi olarak, Adana Milletvekili olarak takip edeceğimi ifade etmek istiyorum.
OKTAY VURAL (İzmir) – Diktatör mü zannediyor kendini? Böyle bir rezalet olur mu!
SEYFETTİN YILMAZ (Devamla) - Yani bu haksızlık ve hukuksuzluktur, bu şekilde bir  şey olmaz, değerli milletvekilleri. Yani Adana Demirspor tarihî bir kulüptür.
OKTAY VURAL (İzmir) – Hukuk ve ahlak dışı operasyonlar yaptıklarını itiraf etti Bakan zaten.
SEYFETTİN YILMAZ (Devamla) -  Adana’daki işçinin, esnafın, memurun, sanayicinin, Adana’nın takımıdır. Adanaspor ve Demirspor diye iki tane takımımız var. Adanaspor, Kasımpaşa’yla final maçında Süper Ligi kaçırdı. Adana’nın morale ve motivasyona ihtiyacı var.
Şimdi ben sizin vicdanlarınıza sesleniyorum ve yetkililerden hakikaten cevap bekliyorum. Bir Adana Valisinin yetkisi bu mudur? Böyle bir baskı yapmaya…
MUHARREM VARLI (Adana) – Talimatı nereden alıyor, talimatı?
SEYFETTİN YILMAZ (Devamla) - Bu kudreti ve gücü nereden alıyor? Şimdi burada hangi maddeyi çıkarırsak çıkaralım, eğer elinde gücünü bulunduranlar bu şekilde zulüm uygularsa bu memlekete demokrasi nasıl gelecek? Sayın Başbakan Yardımcısı ve Sayın Bakan, bunun mutlaka sorulmasını istiyorum ve cevabını istiyorum.
Bakın, buna şu bu diyebilirsiniz. Objektifliğine inandığım Grup Başkan Vekili burada. Allah rızası için Adana’yla bir görüşün, Adana kaynıyor. Adana’da halkın takımına yönlendirmelerle bu işin yapılması noktasında ciddi bir tepki var. Yani bu kadar adaletsizliğe, bu kadar hukuksuzluğa Adanalı mutlaka cevap verecektir. Ben bu işin takipçisi olacağım ama…
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
SEYFETTİN YILMAZ (Devamla) - …Sayın Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanından, yargı reformunun görüşüldüğü bu ortamda bunun takip edilmesini istiyorum. (MHP sıralarından alkışlar)


837 kez okundu

Yorumlar

     02/07/2012 12:40

tşk.milletvekilim
Misafir - osman

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704